Föreningsrapport 3/2010

Detta är AUS:s föreningsrapport 3/2010. AUS:s föreningsrapport utkommer på måndagar med två veckors mellanrum under studieterminerna. Om du vill få AUS:s föreningsrapport i din e-post, kan du beställa den i adressen: http://list.ayy.fi/mailman/listinfo/yhdistykset

AUS:s nya modellstadgar är nu färdiga. Läs dem och speciellt era egna stadgar!

1. Studentkårens modellstadgar är färdiga
2. Saara Hyrkkö kommer att bilda AUS:s styrelse för året 2011
3. Dominantes årsfest söker servitörer
4. Fonden för främjandet av teknologverksamhet (TTER) söker direktionsmedlemmar
5. AUS kommer nära denna vecka
6. Art Goes Aalto – veckan i gång på alla campusar

1. STUDENTKÅRENS MODELLSTADGAR ÄR FÄRDIGA

När en förening eller klubb registrerar sig vid patent och registerstyrelsen, måste den skriva ut sina officiella regler. Studentkåren har fått sina så kallade modellstadgar färdiga, d.v.s. regler som utlättar de klubbars och föreningars arbete som har för avsikt att bli en registrerad förening. Det lönar sig för registrerade föreningar att ibland läsa igenom sina egna stadgar och vid behov uppdatera dem.

De splitternya modellstadgarna hittar man i pdf-format i adressen: http://www.ayy.fi/sites/default/files/mallisaannot.pdf

2. SAARA HYRKKÖ KOMMER ATT BILDA AUS:S STYRELSE FÖR ÅRET 2011

I sitt möte den 10.11. valde AUS:s delegation att AUS:s styrelse för 2011 skall bildas av den 23-åriga bioinformationsteknologstuderanden Saara Hyrkkö. Saara har verkat i AUS:s styrelse för 2010 som ansvarande för Aalto-samfundet samt kultur och föreningsärenden. Tidigare har Hyrkkö verkat som TKK:s Elingenjörsgillets phuxkapten och som den Tekniska högskolans studentkårs tekarkulturdirektör.

Studentkåren behöver flera kandidater för styrelsen och övriga uppgifter, så nu är det er tur som föreningsaktiva att fundera om ni skulle ha intresse att delta i verksamheten. Tilläggsinformation hittas lätt på AUS:s rekrysidor i adressen http://rekry.ayy.fi/

3. DOMINANTES ÅRSFEST SÖKER SERVITÖRER

Dominante-kören firar lördagen den 20.11. sin årsfest i Smökki och söker ett 10-15 personers gäng för att servera på festen mellan kl. 19-24. Till uppgiften hör inte bärandet av festutrustning dit eller därifrån. Som belöning för ert besvär bjuder vi er på en gratis konsert av Dominante i er egna fest (värt ca 400 euro).

Om ni blev intresserade och tror att ni får ett gäng samlat ihop, kontakta oss genom adressen katariina.nyberg(a)ayy.fi.

4. FONDEN FÖR FRÄMJANDET AV TEKNOLOGVERKSAMHET (TTER) SÖKER DIREKTIONSMEDLEMMAR

TTER är en fond som verkar inom AUS:s och dess ekonomi. Meningen med fonden är att dela ut stipendier för att stöda studentkåren och dess medlemmars och samfunds strävanden, väcka och uppehålla intresse för verksamhet kring tekniska, vetenskapliga, ekonomiska och samhälleliga frågor och dessutom bedriva kulturverksamhet.

I slutet av det pågående året öppnas det två platser i fondens direktion på basen av paragrafen för tur att avgå. För de två platserna söks smarta och mångsidiga personer. Specifikare anvisningar för ansökning finns i adressen: http://www.ayy.fi/node/1201

5. AUS KOMMER NÄRA DENNA VECKA

På samma sätt som förra våren, närmar sig AUS denna vecka sina medlemmar genom att igen arrangera ”AUS nära dig” händelser på alla tre campusar. Måndagen 15.11. är AUS i Arabiastranden, tisdagen 16.11. i Otnäs och på torsdag 18.11. är det tur för Tölö. Alla campusarnas händelser och kaffeservering arrangeras mellan kl. 11-14. De föreningsaktiva medlemmarna är varmt välkomna att hälsa på studentkåren, dricka en kopp kaffe och diskutera aktuella saker.

6. ART GOES AALTO – VECKAN I GÅNG PÅ ALLA CAMPUSAR

Art Goes Aalto-projektets mening är att bekanta aaltoiterna vid konst både innan- och utanför skolans verksamhetsområde. I år syns Art Goes Aalto-projektet som en workshopvecka 15.-19.11.2010.

Workshop week är en helhet där studenter under ledning av andra studenter bekantas med olika konst- och högkulturverksamhet som drivs av andra personer som studerar i vårt universitet. Vi organiserar detta med hjälp av temadagar, under vilka det enligt temat arrangeras olika workshoper. I år är teman bl.a. vin och mat, teater och dans, film och måleri. Workshoperna är öppna för alla aaltoiter.

Kolla Workshopernas tidtabeller på programsidan i adressen: http://aava.ayy.fi/artgoesaalto/art-goes-aalto-workshop-weekin-ohjelma.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *