Veckorapport 3/2011

Detta är AUS:s veckorapport 3/2011

Lilla AUS fyller redan ett år! Firande utlovas längs veckan.

  1. Händer i veckan
  2. AUS söker till sitt team en sakkunnig som moderskapsvikarie
  3. AUS söker en civiltjänstpliktig för fastighetsassistentens arbetsuppgifter
  4. Aaltoilua söker material till ett drama
  5. Sök med till AUS:s ”Kommunikationens grupp X”
  6. AUS:s återvinningspaketbil kan lånas ons 2.2.
  7. AUS:s byråer har avvikande öppethållningstider 7. och 9.2.
  8. Grepp om studierna -workshop
  9. Delta i Aaltos World Design Capital 2012 -projekt – projektsökningen är på gång fram till 11.2.
  10. Öppen inbjudan: ”Youth for Change” söker workshop-handledare
  11. Linje-tävling: du färdas – färdas informationen?

1. Händer i veckan

– 31.1. kl 20 Audition till Handelshögskolans studentkårs sångare på restaurang Proffa i Handelshögskolan vid Aalto-universitet /blog/events/kauppakorkeakoulun-ylioppilaskunnan-laulajien-koelaulut/

– 1.2. kl 16 TaiK:ens framtid -diskussionstillfälle i Designmuséet (Högbergsgatan 23) /blog/events/taikin-tulevaisuus-keskustelutilaisuus/

– 1.2. kl. 18 Teekaripurjehtijat ordnar infokväll i Ossin Linna (Otsvängen 18) /blog/events/teekkaripurjehtijoiden-infoilta/

– 2.2. kl. 22-04 Club Lagoon: tvärvetenskaplig strandparty @ Herkku (Simonsgatan) /blog/events/club-lagoon-2/

– 3.2. Öppen Service Innovation workshop http://www.servicefactory.aalto.fi/fi/events/research-workshop-managing-hybrid-models-3-4-2-2011

– 3.2. kl. 14-16 Job Hunting in Finland training for School of Economics students /blog/events/job-hunting-in-finland-training-for-school-of-economics-students/

– 3.2. kl. 18 Baccus ordnar Variety Tasting i KY-talo på Stora sidan (Norra Järnvägsgatan 21) /blog/events/variety-tasting/

– 4.2. fr.o.m. kl. 12.30 Aalto Avalanche 2011 på Alvarsplatsen /blog/events/aalto-avalanche-2011-2/

– 5.2. fr.o.m. kl. 18 AUS 1-årsfödelsedag. Festen börja på Sea Life på Borgbacken /blog/events/ayy-1v/

– 6.2. fr.o.m kl. 12 AUS:s födelsedagsfests Kiskis-brunch på Agroksenmäen holvikellari /blog/events/ayy-1v/

– 6.2. klo 16.00 Kårspexet: Gustav III på Gloria (Lilla Robertsgatan 12) /sv/blog/events/karspexet-gustav-iii/

2. AUS söker till sitt team en sakkunnig som moderskapsvikarie

AUS söker en sakkunnig som moderskapsvikarie till visstidsanställning fr.o.m. 15.2.2011 eller enligt överenskommelse.

Arbetstagaren fungerar som intressebevakningssakkunnig för Aalto-universitetets studentkår i Konstindustriella högskolan. Till den sakkunnigas arbetsuppgifter hör högskolevis intressebevakning i Aalto-universitetets Konstindustriella högskolan och att stöda frivilliga intressebevakningsaktörer. Dessutom fungerar den sakkunniga på AUS:s kundtjänst där han/hon tar hand om AUS:s tjänster på Konstindustriella högskolan. Ytterligare fungerar personen som verksamhetsledare för Konstindustriella högskolans studenter TOKYO rf om föreningen så önskar. Verksamhetsledaren för TOKYO rf:s ansvarar för planeringen och koordinering av föreningens ekonomi och förvaltning, medlemsservice samt utvecklande av föreningens verksamhet. Därutöver håller verksamhetsledaren kontakt med samarbetsorganisationer och intressentgrupper.

Fritt formulerade ansökningar med cv skickas till AUS:s generalsekreterare Teemu Halme före 4.2.2011 kl 15.00 till adressen teemu.halme(at)ayy.fi, ansökningarna bekräftas som mottagna.

Läs hela annonsen på adressen: /sv/blog/2011/01/31/aus-soker-till-sitt-team-en-sakkunnig-som-moderskapsvikarie

3. AUS söker en civiltjänstpliktig för fastighetsassistentens arbetsuppgifter

Till fastighetsassistentens uppgifter hör att ta hand om uppehåll och utveckling av studentkårens föreningslokaler och bostäder tillsammans med byggmästaren. Arbetsperioden börjar så fort som möjligt eller enligt överenskommelse.

Ansökningstiden tar slut 21.2.2011. Fritt formulerade ansökningar ska skickas till Lotta Funck via e-post lotta.funck@ayy.fi. Skriv ”fastighetsassistent” i ämnesraden.

Läs hela annonsen på adressen: /blog/2011/01/28/ayy-hakee-siviilipalvelusmiesta-kiinteistoapulaisen-tehtaviin/

4. Aaltoilua söker material till ett drama

OUBS producerar under våren en sexdelad dramaserie, med namnet Aaltoilua, om livet som studerande på Aalto-universitet. Serien behandlar, med hjälp av drama och humor, de känslor som uppstod av sammanslagningen av tre skolor. Tre studerande från olika skolor hamnar på kollisionskurs när de flyttar in i en gemensam cellbostad. Och vad händer sedan…?

Berätta för oss om dina tankar om känslor och frågor som sammanslagningen av våra skolor har orsakat. Har du roliga berättelser om att bo i en cellbostad? Vi vill höra olika berättelser och synpunkter om saken. Skicka e-post till adressen oubs@oubs.fi.

Om du har erfarenhet av skådespel/filmning/att skriva manuskript eller annars bara är intresserad av tv-produktion, kom med och gör! Det rymms också med mer folk för att göra denna produktion utöver vårt eget ivriga team. Ta kontakt: oubs@oubs.fi.

5. Sök med till AUS:s ”Kommunikationens grupp X”

I AUS startar en ny volontärgrupp inom kommunikation, och hittills går gruppen under namnet ”Kommunikationens grupp X”. Gruppen söker ännu några medverkare, så vi hoppas att du funderar på saken och åtminstone sprider detta kommunikationens glada ord.

Kommunikationens grupp X söker Aaltoiter som är intresserade av kommunikation. I gruppen har medlemmarna enligt sina intressen en möjlighet att syssla med fotografering, layout, bildbehandling, reportage, webbsidor och/eller med något annat som har med kommunikation att göra.

Om du blev intresserad, skicka e-post till Henna Mattila (henna.mattila@ayy.fi) senast 13.2.

6. AUS:s återvinningspaketbil kan lånas ons 2.2.

På onsdagen 2.2. kan man låna AUS:s paketbil för att föra/hämta saker och ting från  återvinningscentralen. Reservationer och förfrågningar kan göras via e-post  kierratyskeskus(at)list.ayy.fi. Du ser också i vår nätkalender när paketbilen är tillgänglig. Meddela oss också om det finns överflödiga saker i aulor och förråd i teknologbyn.

På torsdagen 3.2. ordnas också en återvinningsbastu i takbastun på Jmt 3 A. Alla som är intresserade av återvinning är välkomna! Kvällens program blir mer preciserat på nätsidorna för Otakut, som ordnar aktiviteterna. http://otakut.ayy.fi/

7. AUS:s byråer har avvikande öppethållningstider 7. och 9.2.

AUS:s byråer är stängda under förmiddagen på måndagen 7.2. och onsdagen 9.2. på grund av personalutbildning. På ifrågavarande dagar är byråerna öppna under följande tider:

Arabiastranden kl. 12.30–14

Handelshögskolan kl. 12.30-14

Otnäs kl. 12-16

8. Grepp om studierna -workshop

På våren 2011 ordnas det Grepp om studierna -workshop för grundstuderande på Aalto-universitetet. Gruppen är menad för studerande som har svårigheter med att avlägga studier, t.ex. har svårt att börja med ett arbete som har att göra med studier, farten tar slut eller har svårt att slutföra uppgifter. I workshopen behandlas att sätta upp mål, tidsanvändning, att uträtta saker samt arbetsformer som stöder krafter och välmående. Vid behov behandlas också saker som gäller studieteknik (t.ex. läsning, skrivning, inlärning av matematik). Som arbetssätt används samtal i grupp och övningar som görs tillsammans. Studiepsykologen Minna Nevala och studiepsykologpraktikant Katja Junttila fungerar som ledare i workshopen. Arbetsspråket i gruppen är finska. Anmälningstiden tar slut 7.2.

Tilläggsinformation och anmälningsinstruktioner: http://opetuki2.tkk.fi/p/opintopsykologi/_1ajankohtaista/_1Ajankohtaista.fi.php

9. Delta i Aaltos World Design Capital 2012 -projekt – projektsökningen är på gång fram till 11.2.

Aalto-universitetets World Design Capital -projekten söker ännu sin form. Det har kommit massor med projektförslag men man hinner ännu med. Projektansökan kan göras fram till 11.2.

Årets tre teman är Öppen stad – förutsättningar för ett bättre liv för stadsborna, Globalt ansvar – designens nya roll och Rötterna till en ny tillväxt – Embedded Design.

Har du ett projekt som skulle kunna passa in i WDC programmet eller frågor om det?

Gör så här:

  1. Ta kontakt med projektchefen Kaisa Kivelä (+358 50 564 9253 eller kaisa.kivela@aalto.fi) som koordinerar Aaltos WDC -program.
  2. 2) Läs instruktionerna (http://wdc2012helsinki.fi/ohjelmaehdotus/ohjelmaehdotus-ohjeet) om hur man gör ett projektförslag och registrera dig (http://wdc2012helsinki.fi/user/registehttp://wdc2012helsinki.fi/user/register). Aalto-universitetets projektförslag skickas som pdf-fil till kaisa.kivela@aalto.fi.

10. Öppen inbjudan: ”Youth for Change” söker workshop-handledare!

UNICEF Finland, Barn- och ungdomsstiftelsen i Finland, Aalto Design Factory och Aalto Social Impact söker volontärhandledare som är intresserade av utveckling och implementering av workshops för ”Youth for Change”-evenemang.

Dag: den 12 februari 2011, kl.10-16, plats: Design Factory

Detta är en öppen inbjudan för alla att skapa och implementera en workshop så att unga människor kan delta i hela evenemanget. Workshoparna borde vara roliga och ha som syfte att stärka ungdomarna med upptäckten att de kan erbjuda lösningar och göra en skillnad (i team eller individuellt). Resultatet kan vara en god idé eller ett verktyg som är användbart när man möter utmaningar i vardagen.

Vi ser fram emot era idéer! Vänligen meddela oss ditt intresse så snart som möjligt för att möjliggöra den bästa möjliga planeringen för dagen. Tilläggsinformation kan fås av Anna Keune (förnamn.efternamn@aalto.fi) och  Eija Oksanen (förnamn.efternamn@unicef.fi).

11. Linje-tävling: du färdas – färdas informationen?

Trafikverket ordnar en Linje-tävling vars syfte är att skapa idéer som drar nytta av nätverks- och mobilteknik. Av idéerna kan man skapa tjänster som underlättar att färdas, trafikens smidighet och trygghet.

Nu finns det möjlighet att ge fart åt informationen. Ge idéer själv eller chockera som team. Dra nytta av information om trafiken och förädla det till en medryckande idé.

Förhandsanmälan till tävlingen pågår fram till 14.2.Tilläggsinformation: www.liikennevirasto.fi/linja

Veckans länk:

Utöver Aalto-universitetets campuslösning har man i medierna talat om TaiK:ens inneluft:

http://omakaupunki.hs.fi/paakaupunkiseutu/uutiset/huono_sisailma_vaivaa_taideteollista_korkeakoulua/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *