Föreningsrapport 1/2011

Detta är AUS:s föreningsrapport 1/2011. Om du vill få AUS:s föreningsrapport i din e-post kan du beställa den på adressen http://list.ayy.fi/mailman/listinfo/yhdistykset

AUS ordnar föreningsskolning i slutet av februari

1. AUS:s föreningsskolningar i februari
2. Ändringsanmälningar till Patent- och registerstyrelsen
3. Hyrning av AUS:s paketbil
4. AUS:s hemsidor och föreningarnas profiler

1. AUS:s föreningsskolningar i Februari

AUS:s föreningsskolningar ordnas på måndagen 21.2. i Otnäs och på tisdagen 22.2. i Tölö fr.o.m. ca kl. 16. I föreningsskolningen erbjuds föreningar viktig, aktuell information och generellt nyttig information om att driva en förening. På programmet står bland annat information om ansökning av verksamhetsstöd och om annat understöd, om juridiska frågor angående föreningar, om internationalism och om AUS:s service till föreningar.

Tilläggsinformation om skolningarna och noggrannare information om dess innehåll kommer senare på AYY.fi och i föreningsrapporter.

2. Ändringsanmälningar till Patent- och registerstyrelsen

Årsskiftet är en tid av förändring för många föreningar och organisationer. Då är det bra att komma ihåg att också Patent- och registerstyrelsen är intresserad av vissa officiella förändringar som sker i föreningar. Ändringsanmälan lämnas in till PRS:s föreningsregistret då:

  1. den registrerade föreningens stadgar förändras
  2. föreningens namntecknare ändras (vid byte av ordförande)
  3. föreningens adress ändrar
  4. föreningens stadgar ändras

Föreningsmedlemmarna kan göra ett förslag till styrelsen för att ändra stadgar eller styrelsen kan själv se ett behov att göra förändringar.

Förändringsanmälan kan göras elektroniskt eller alternativt kan blanketterna laddas ner på egen dator för att sedan fyllas i. Tilläggsinformation och blanketter hittar du på PRS:s nätsidor på adressen:

http://www.prh.fi/fi/yhdistysrekisteri/yhdistys_muutosten_rekisteroiminen.html.

3. Hyrning av AUS:s paketbil

Många har frågat efter noggrannare information om hyrning av paketbilen som AUS äger, så här kommer lite tilläggsinformation. Arbetarna på servicepunkten i Otnäs, speciellt Tuula Ilmes, vet allra mest om hyrning av paketbilen. På reservationsexcelen på AYY.fi kan ni kontrollera paketbilens tillgänglighet men excelen uppdateras med fördröjning. Den mest tillförlitliga informationen får ni genom att direkt ringa till servicepunkten i Otnäs, tel. 050 520 9400.

4. AUS:s hemsidor och föreningarnas profiler

AUS:s öppnade sin nya hemsida i början av år 2011. På de nya sidorna, liksom på de gamla, har det reserverats eget utrymme för föreningar under AUS att skapa en egen profil. Det är också meningen att varje förening själv meddelar om sina tillställningar via händelsekalendern på AYY.fi. När årets verksamhetsstöd delas ut kommer AUS ha som villkor att föreningens profil måste finnas på AYY.fi.

Ni får stöd i frågor om nätsidorna och inloggningsuppgifter av kommunikationssakkunnig Joonas (joonas.jylha@ayy.fi, 050 520 9442).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *