AUS:s Årets lärare har valts för första gången

Undervisning av hög kvalité är en oerhört viktig del av en positiv inlärningsupplevelse, så att utveckla kvalitén på undervisningen är en fördel för studerande. AUS vill stöda utvecklingen av undervisningen vid Aalto-universitetet genom att ge erkännande speciellt åt de lärare som har utmärkt sig inom undervisningen. Förhoppningsvis kommer det i år för första gången utdelade priset att bli en gemensam Aalto-tradition med vilken studerandena konkret kan dra sitt strå till stacken för att utveckla undervisningen. Pristagarna valdes utgående från studerandenas förslag på AUS:s första årsfest 5.2. I enlighet med Aalto-andan valdes en lärare från var och en av de sex högskolorna vid Aalto som pristagare. Bland valkriterierna fanns bl.a. undervisningens innehåll, fokus på studerandena, hur innovativ undervisningen är och studiehandledning.

Som bästa lärare, för år 2010 och under Aalto-universitetets första verksamhetsår, prisbelönades följande personer på AUS:s årsfest 5.2.2011:

  • Högskolan för ingenjörsvetenskaper – Arvo Vitikainen
  • Handelshögskolan – Mikko Tarkkala
  • Högskolan för kemiteknik – Ville Alopaeus
  • Högskolan för teknikvetenskaper – Hannele Wallenius
  • Högskolan för elektroteknik – Kimmo Silvonen
  • Konstindustriella högskolan – Petri Lankoski

Som pris får Årets lärare en allmäntapperhetsmedalj i AUS:s färger som är tillverkad av en studerande vid konstindustriella högskolan. Dessutom kommer det i varje högskola att byggas en fotovägg där foton av respektive års bästa lärare samlas.

Gratulationer till vinnarna och ett stort tack för en utmärkt undervisning! Ni har inspirerat studerande och fungerat som exempel för andra lärare.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *