Veckorapport 8/2011

Detta är AUS:s veckorapport 8/2011

Kommande vecka tar vi pulkan under armen och rusar till Brunnsparken för att åka pulka! Efterfesten dvs. den legendariska Gravitaatio-festen festas i The Circus.

  1. Händer i veckan
  2. Den legendariska Gravitaatio-festen på The Circus
  3. Kom med och ge idéer för AUS:s televisionskanal! Svara på förfrågan och vinn biobiljetter
  4. AUS:s internationella sektions Cliché sitz
  5. Kom med på BEST-sommarkurser
  6. På Design Factory diskuteras utvecklingen av undervisningen i Aalto
  7. Grundkurs för ordningsvakter
  8. Smökkisäbä-sählyturnering på torsdagen 24.3 i Smökki
  9. Är du intresserad av volontärarbete utomlands?
  10. Kom och samla fördomar av människor och avstå från dina

1. Händer i veckan

tis. 8.3 SHVS ordnar en temadag för allergisk snuva:  /sv/blog/events/shvss-temadag-om-allergisk-snuva/
tis. 8.3 Fastlagsjippo och Gravitaatio: /sv/blog/events/gravitaatio-2/
tors. 10.3 Grundkurs i Taiji i Otahallen: /blog/events/taiji-alkeiskurssi-10-3-otahallissa-klo-16-17/ (på finska)
tors. 10.3 Aegee-Helsinki Social Meeting: /blog/events/aegee-helsinki-social-meeting/ (på engelska)
fre. 11.3 Degrowth-diskussionskväll: /sv/blog/events/diskussion_om_degrowth/

2. Den legendariska Gravitaatio-festen på The Circus

Efterfesten för fastlagsjippot dvs. Gravitaatio-festen, som redan blivit en tradition, festas på tisdagen 8.3 på The Circus! Festfolket får dansa till tonerna av Goon och Jenni Vartiainen så det kommer säkert bli den bästa fastlagsfesten i landet. Restaurangen har också studerandevänligare priser än vanligt hela kvällen. Dörrarna öppnas kl. 21.00 och man kan festa ända tills ljussingnalen!

Biljetter kan köpas på förhand antingen från Tiketti eller från AUS:s servicepunkt i Otnäs. Dessutom säljs biljetter i aulan i huvudbyggnaden, på Handalshögskolan och på Porthania samt på fastlagsjippot och vid dörren till The Circus. Biljetterna kostar på förhand 13€, från Tiketti 14€ och vid dörren 15€. Halarmärket kostar 2€. Närmare tidtabeller och annat information hittar du på adressen www.gravitaatio.fi. Tilläggsinformation om själva fastlagsjippot hittar du på adressen  www.laskiaisrieha.fi.


3. Kom med och ge idéer för AUS:s televisionskanal! Svara på förfrågan och vinn biobiljetter

AUS gör en kartläggning av hur känd OUBS -kanalen är och hurdana krav och behov som riktas mot kanalen. Syftet är att skapa nya, kreativa idéer och åstadkomma en för alla gemensam och egen televisionskanal. Genom att svara på förfrågan som finns bakom länken har just du en möjlighet att påverka OUBS:s dvs. AUS:s televisionskanals framtid! Det tar ca tio minuter att svara på förfrågan och den kan fritt distribueras till AUS:s organisationer och föreningar. Om du vill delta i utlottningen av Finnkinos presentbiljettspaket gör du det genom att skriva dina kontaktuppgifter i slutet av förfrågan. Svara på förfrågan senast 14.03.

https://spreadsheets.google.com/viewform?formkey=dFhlVVBxTTNtdmtybXV6NW1POWd1cXc6MQ (på finska)

Idéer och tankar som har att göra med OUBS kan också skickas direkt till AUS:s medieplanerare via e-post: ennisofia.salmela@ayy.fi

4. AUS:s internationella sektions Cliché sitz 19.3

Börjar vintern reta dig? Är det roligt att driva med andra nationaliteter? Du svarade antagligen JA på endera fråga så internationella sektionen ordnar i sin stora tolerans Cliché Sitz just för dig och dina kompisar! Kom till Smökki 19.3 och sitza på finska, engelska eller fast även på hebreiska, bara du klär dig lämpligt (dvs. enligt klichéer). Det kommer att bli mycket roligt, medskam, trollkonster, eskapism, traumatiserade utbytesstudenter och toppen överraskningar!

Cockarna börjar kl. 18.30 och den egentliga sitzen 19.00. Efterfesten hålls på OK20. Sitzen kostar 15€ (alkoholfri 13€). Anmälningar görs på adressen http://sik.ayy.fi/fi/signup/122 (på finska) 7.-17.3. Reservera din plats i tid!

5. Kom med på BEST-sommarkurser

BEST-sommarkurser är nu här! På listan hittar du 56 olika möjligheter att se Europa med nya ögon. Nyheten för denna säsong är att Aalto-universitet har erkänt att BEST-kurserna är nyttiga för studerande och har beslutat att betala kursavgiften för alla Aalto-studerande som deltar i en BEST-kurs! Välj en kurs som du tycker om och fyll i ansökan! Tilläggsinformation och ansökningsanvisningar: /blog/2011/02/28/lahde-mukaan-bestn-kesakursseille/ (på finska)

6. På Design Factory diskuteras det om utvecklingen av undervisningen i Aalto

Vill du påverka hurdan undervisning du får? Kom med på Design Factory och diskutera med personerna som utvecklar undervisningen på Aalto!

På Aalto Design Factorys ADF Opefoorumi samlas en gång i månaden en grupp lärare som är intresserade av att utveckla undervisningen och som vill höra dina upplevelser som studerande: hurdan undervisning erbjuds det på Aalto? Opefoorumi samlas nästa gång 15.3.201 kl. 9.00 i Design Factorys (Betongblandargränden 5, Otnäs) utrymme Backstage. På tretimmarsmötet serveras frukost och lunch. Dessutom får varje studerande som deltar en biobiljett. De tio snabbaste hinner med, anmälningar före 9.3.2011 till adressen maria.clavert@aalto.fi. Välkommen!

7. Grundkurs för ordningsvakter

Vill du få sommar- eller veckoslutsarbete inom den växande säkerhetsbranchen eller är du annars intresserad av ordningsövervakning?AUS erbjuder en möjlighet att avlägga en grundkurs för ordningsvakter på 32 timmar till ett förmånligt pris. Efter att du har avlagt kurssen kan du söka ett ordningsvaktkort som ger dig rätten att fungera som ordningsvakt i hela landet.

Kursens teoridel ordnas mån. 4.4 – tors. 7.4 kl 16.15-21.30 i Otstrandens klubbrum. Den praktiska delen hålls på AUS:s tatamisal på lördagen 9.4 kl. 9-16. Kursens pris är futtiga 35 euro, som är ca en femtedel av vad man normalt ska betala för kursen. Kursen ordnas av Turvakerroin Oy. På kursen ryms de 40 första anmälda. Bindande anmälningar görs till adressen joberg@teres.fi. Tilläggsinformation får du från den ovannämnda adressen och från http://www.teres.fi/tapahtumat/201x/2011/jv_peruskurssi.pdf (på finska).

8. Smökkisäbä-sählyturnering på torsdagen 24.3 i Smökki

På torsdagen 24.3 tävlas det för första gång, vad vi vet, om Smökkis sählyherravälde. Med i den vilda kampen ryms de 16 först anmälda grupperna bestående av 3-5 spelare. Anmälning till turneringen öppnas 15.3 kl. 12.00 på adressen http://kik.ayy.fi/smokkisaba. Turneringen är öppen för alla AUS:s medlemmar, oberoende om du är en spelare eller en del av publiken! Efter spelen finns det möjlighet att fortsätta kvällen med att bada bastu.

9. Är du intresserad av volontärarbete utomlands?

En volontärarbetsupplevelse utomlands är full av utmaningar och unika upplevelser. Det ger självförtroende och mod. Det kan öppna ögonen för helt nya framtidsmöjligheter. Maailmanvaihto skickar unga vuxna på volontärarbete till alla kontinenter. Syftet med organisationen är att främja förståelse mellan kulturer och fredsuppfostran. Nästa augusti finns lediga platser bl.a. till Bolivia, Ghana, Indien, Kolombia, Nepal och Uganda. Man tillbringar sex månader eller ett år som volontär. Sök med så snabbt som möjligt, senast 15.4.

Volontärerna arbetar huvudsakligen med barn i barnhem, skolor, center för gatubarn eller daghem. I de flesta länder kan man få arbeta i aktivitetscenter för handikappade eller för äldre. Tilläggsinformation och ansökningsanvisningar hittar du på adressen www.maailmanvaihto.fi.

10. Kom och samla fördomar av människor och avstå från dina

Röda Korsets Hagalundssektion ordnar ett Avstå från dina fördomar-jippo på lördagen i veckan mot rasism 26.3.2011 kl. 13-16. Vi hämtar en röd roskis framför Stockmann dit människor kan kasta lappar på vilka de har skrivit sina fördomar. Vi behöver volontärer för att samla fördomar av människor och hjälpa till att ordna jippot. Du kan komma med även för en liten stund.

Om du blev intresserad ta kontakt före 13.3: Miina Rautiainen, 040 836 2756, förnamn.efternamn@hotmail.com.

Veckans länk

AUS och Finlands andra studentkårer och studerandekårer lobbade förra veckan för att binda studiestödet i indexet! Läs om stämningen på kampanjstarten och titta på opintotuki-indeksiin 2012-videon på adressen http://www.opintoraha.fi/. Du kan också se på AUS:s och HSU:s samarbete i Helsingfors i MTV3:s reportage och videoklipp på adressen http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/2011/03/1282010/opiskelijat-kritisoivat-hinnat-nousevat-opintotuki-ei

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *