Veckorapport 10/2011

Detta är AUS:s veckorapport 10/2011

Är du full av idéer? Designtävlingen för pärmen på AUS:s kalender börjar!

  1. Händer i veckan
  2. Kom med på välmåendeveckan 28.3-1.4
  3. Designa pärmen för AUS:s kalender
  4. AUS:s ställningstagande i Aaltos campusdiskussion
  5. Sök med i AUS:s årsfestkommitté 2012
  6. Fyrk för de galna! – TTER:s ansökningsrunda har öppnats
  7. Röda korsets ungdomsdelegatskolning 2011
  8. Delta i emotionundersökning på Aalto-universitetets institution för mediateknik
  9. Welcome to the WE Model United Nations Conference (WEMUNC)

1. Händer i veckan

2. Kom med på välmåendeveckan 28.3-1.4

AUS och KY ordnar i samarbete en välmåendevecka 28.3-1.4.

Välmåendeveckan medför en hälsosam omväxling i studerandes vardag. KY-lihy och AUS:s Aalto-Liike får studerandena att röra på sig genom att prova på olika sportgrenar samt piggar upp skoldagar med Välmåendedagar.

Läs tilläggsinformation om att prova på olika grenar och om programmet på tillställningens facebook -sidor.

3. Designa pärmen för AUS:s kalender

Aalto-universitetets studentkår ordnar en designtävling för pärmen på kalendern 21.3 –29.4.2011. AUS:s studentkalender publiceras och delas ut åt alla studentkårens medlemmar på hösten 2011, så

verket av pärmens designer hamnar i händerna på tusentals studerande vid Aalto-universitet. Designtävlingen är öppen för alla AUS:s medlemmar. Förutom rykte och ära får den som designat den bästa pärmen som present ett 100 euros presentkort till Stockmann.

Läs tilläggsuppgifterna på AUS:s hemsidor (på finska).

4. AUS:s ställningstagande i Aaltos campusdiskussion

Den till sommaren 2011 planerade campuslösningen för Aalto-universitetet har väckt mycket diskussion i universitetet, studentkåren och andra intressentgrupper. I Aaltos studentsamfund råder det olika synpunkter om den bästa campuslösningen som grovt kan delas i två grupper: till en gemensam campus i Otnäs, Esbo eller till ett campusonråde som är spritt längs med metrobanan. I båda förslagen kan det ses både fördelar och utmaningar. Men en bred accepterad uppfattning är emellertid att det bör vara lätt att förflytta sig både fysiskt mellan enheterna och inom och mellan de olika studieområdena.

AUS anser att viktigare än det fysiska läget är de inlärnings- och forskningsmiljöer, mötesplatser, service, kollektivtrafik och bostäder som campuslösningen erbjuder. Aalto-universitetets campus ska vara något unikt, lockande och utmärkt, och den bör även locka till sig personer från utanför vårt universitetssamfund.

Läs AUS:s ställningstagande i sin helhet på AYY.fi (på finska)

5. Sök med i AUS:s årsfestkommitté 2012

Aalto-universitetets studentkår söker volontärer som kommer att arbeta vid sidan om den årsfestansvariga. De nya medlemmarna grundar tillsammans med den ansvariga en splitterny årsfestkommitté vars mål och stolthet är att ordna studentkårens unika 2-årsfest i februari nästa år. Ansökningstid är fram till 31.3.

Tilläggsinformation får du från internet eller via e-post. Om du blev intresserad skicka en öppen ansökning till adressen roope.nortia@ayy.fi.

6. Fyrk för de galna! – TTER:s ansökningsrunda har öppnats

TTER:s andra ansökningsrunda för året har öppnats. Fondens syfte är att stöda studentkårens, dess medlemmars och i dess omgivning fungerande samfunds och föreningars olika strävan genom att dela ut bidrag. Bidrag ansöks med en särskild blankett och ansökningstiden går ut på söndagen 3.4 kl. 23.59.

Anvisningarna för hur man fyller i blanketten och vilka bilagor som behövs till den hittar du på fondens nätsidor på adressen tter.ayy.fi. På sidorna hittar du också all möjlig annan information om fonden – det lönar sig att bekanta med sidorna även om ni just nu inte är i behov av understöd!

Tilläggsinformation kan du fråga via e-post från adressen tter@list.ayy.fi. Lycka till med ansökningen!

7. Röda korsets ungdomsdelegatskolning 2011

Röda korsets ungdomsdelegatskolning ordnas igen i maj (22-27.5.2011) och ansökningen är på gång fram till 10.4. Tilläggsinformation får du på adressen http://www.d2c.fi/sv/vill-du-bli-ungdomsdelegat.

Röda korsets ungdomsdelegatkurs ger en helhetsbild av Röda korsets verksamhet i Finland och utomlands och ger färdigheter att fungera som ungdomsdelegat världen över på olika utvecklingsuppdrag för föreningsverksamhet. Efter kursen har du möjlighet att bekanta dig med internationellt biståndsarbete, leda lägergrupper som åker utomlands och åka på internationella studieresor. Av de blivande ungdomsdelegaterna krävs inte erfarenhet av föreningar inom Röda korset men intresse för det internationella biståndsarbetet och för volontärarbete i Finland är krav. Kursen går helt och hållet på engelska. Ungdomsdelegaterna är 20-28 –åriga.

8. Delta i emotionundersökning på Aalto-universitetets institution för mediateknik

Är du hungrig? Ingen fara å färde eftersom du kan tjäna två lunchsedlar genom att delta i en undersökning av tittarupplevelse av emotionella videon. Undersökningen utförs av Aalto-universitetets institution för mediateknik. Tilläggsinformation och anmälningsblanketterna hittar du på netet (på finska).

9. Welcome to the WE Model United Nations Conference (WEMUNC)

Welcome to the WE Model United Nations Conference (WEMUNC), an annual event that will take place at the beginning of August 2011 in Beijing, China. The WE Model United Nations Conference is an academic simulation of the United Nations in which students take on roles as diplomats. They do research on their respective country and its interests, investigate international issues, debate, deliberate, consult, and then develop solutions to world problems. The conference nowadays gathers over 2000 delegates from around the world, making it a truly international experience and the biggest MUN Conference in Asia. More information: http://www.wemunc.org/wexplorechina

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *