Veckorapport 13/2011

Detta är AUS:s veckorapport 13/2011

Förhandsröstningen i riksdagsvalet pågår fram till den 12.4 och den officiella valdagen är 17.4.2011. Kom ihåg att rösta!!

  1. Händer i veckan
  2. Den 61:a Akademiska Kvarten, tillbaka till rötterna
  3. Aalto Wappen Teaser 19.4
  4. ESN Tandem-projekt: Träna på ett främmande språk med en infödd talare
  5. Nyyti erbjuder frivilligarbete
  6. CAREERLAB Landing on the Finnish job market
  7. Aalto-universitetet är med i CMI:s festevenemang
  8. Find out more and get involved, WDC-info 14.4
  9. Evangelizing Entrepreneurship – Getting to know 3 of Aalto’s Entrepreneurship Engines
  10. BIG WORDS-konstutställning

1. Händer i veckan

Fredag 15.4: Studenternas stödcentrum Nyyti ordnar en umgängeskväll i Helsingfors (på finska)

2. Den 61:a Akademiska Kvarten, tillbaka till rötterna

Akademiska Kvarten är ett löpevenemang i karnevalanda som har fått studerandena att röra på sig redan under sex årtionden, och vars syfte är att samla studerandena för att fira wappen tillsammans i motionens tecken. Lagen, som består av sex personer, försöker som stafett springa så långt som möjligt på 15 minuter. De bästa klädslarna, stafettpinnarna och de lag som klarat sig bäst i tävlingen belönas med ett pris. Under årens lopp har en och annan nappflaska, uppblåsbar Barbara och till och med en levande get fungerat som stafettpinne. Det viktigaste är att uppvisa Valborgsanda och karnevalstämningen! Man deltar i Kvarten med ett lag på sex personer

Klasserna:

  • Tävlingsklass, gratis
  • Relaxklassen, gratis
  • Cigarrskrået, 60€ per lag

Anmälning till Kvarten börjar den 11.4 och fortsätter fram till den 23.4. Anmälningsanvisningar och tilläggsinformation finns på adressen www.wappu.fi (på finska). Kolla videon så vet du vad det handlar om!

3. Aalto Wappen Teaser 19.4

Tillställningen börjar med en för internationella studerande inriktad Wappen-orientering och cocktail-tillställning på KY-huset kl. 17.00 (Norra Järnvägsgatan 21). Meningen är att visa utisarna hurdana roliga tillställningar det ordnas den sista veckan i april. På tillställningen serveras skumvin och små tilltugg. http://www.facebook.com/event.php?eid=182811535086799

Wappen Teasern fortsätter med ett äMP3 Experiment på Glaspalatstorget kl. 18.30. Mera information. Kom inte försent och låt åtminstone inte bli att komma överhuvudtaget!

Efter äMP3 Experimentet fortsätter man med picknick och roligt program i Pestparken fr.o.m. kl. 19.30. Efterfesten börjar kl. 21 på nedre våningen på KY-huset. TA MED EGEN DRICKA!

4. ESN Tandem-projekt: Träna på ett främmande språk med en infödd talare

Vill du lära dig att tala ett främmande språk flytande? Testa på ett språkutbyte med en infödd talare! Du hittar en partner att öva med genom Tandem-projektet som ESN Aalto ordnar. I projektet får du en studerande som par, som har det språk som du har valt som sitt modersmål och vill lära sig ditt modersmål. Ni kan träffas så ofta ni vill och öva på båda språken hälften av tiden. Ni båda lär er varandras språk och bekantar er med varandras hemland och kultur. För att kunna delta i projektet fyll i nedanstående blankett:

https://spreadsheets.google.com/a/esnfinland.eu/viewform?hl=en&formkey=dElsX2t0S3JsYkFWQnBDVmlrMVVwcWc6MA#gid=0.

Tilläggsinformation om ESN:s (Erasmus Student Network) internationella verksamhet: skriv på engelska till adressen esnaalto@esnfinland.eu eller gå med i ESN Aalto-gruppen på Facebook.

5. Nyyti erbjuder frivilligarbete

Nyyti är för sin del med i Europaåret för frivilligarbete. Nyyti söker frivilligarbetare speciellt till marknadsföring i vilket fall frivilligarbetaren kan dela ut Nyytis broschyrer på mässor, evenemang eller tillställningar. Organisationen önskar också motiverade människor som ledare i umgängeskvällar, att vara med och erbjuda studerande ett annorlunda sätt att tillbringa en kväll.

Frivilligarbetet rullar igång ordentligt på hösten 2011 men du kan anmäla dig redan nu på Nyytis nätsida. Alla vuxna är varmt välkomna att ge sitt eget bidrag till frivilligarbetet. Du kan läsa mera om saken på Nyytis nätsida (på finska).

Eventuella förfrågningar och kontakter kan riktas till Nyytis kontor: toimisto@nyyti.fi

6. CAREERLAB Landing on the Finnish job market

Thursday 14th April, 2 p.m to 4 p.m
E-hall, Otakaari 1 (Main building)

Are you looking for a job in Finland? As a foreign student you may face some challenges in entering the Finnish job market. Aalto University Career Services (technology) is organizing an event to help you better understand how the job hunting process and Finnish labor market work. This is an opportunity for you to hear how other foreigners have managed to get employed here and to ask questions you have about entering the job market in Finland.

The event is open to all international students of Aalto University!

More information and registrations.

7. Aalto-universitetet är med i CMI:s festevenemang

Crisis Management Initiatives (CMI:s), grundad av president Ahtisaari, festevenemang ordnas i Helsingfors den 19.4 och Kofi Annan kommer att vara huvudtalaren.

På måndagen den 18.4 kl. 14-16 ordnas CMI:s förhandsföreläsning ”We want peace” för aaltoiter i Aalto-universitetets handelshögskolas festsal. Man kan titta på det egentliga CMI:s 10-årsfestsseminarium som livesändning i Media centre Lumes Sampo-sal på tisdagen den 19.4 kl. 14-18.

Både förhandsföreläsningen och tillställningarna i Media centre Lumes är menade för alla aaltoiter, såväl för studerandena som personalen. Tilläggsinformation om seminariet.

8. Find out more and get involved, WDC-info 14.4

Aalto University and World Design Capital Helsinki 2012 – FIND OUT MORE and GET INVOLVED 2/4

Den andra tillställningen av de fyra FIND OUT MORE and GET INVOLVED-tillställningarna ordnas på torsdagen 14.4.2011 kl. 14-16 på Aalto Design Factory, i Otnäs, på adressen Betongblandargränden 5. På tillställningen finns det möjlighet att höra de senaste nyheterna, att lyssna på projektpresentationer och att utbyta idéer samt att nätverka.

Anmäl dig eller kaisa.kivela@aalto.fi
bloggen: https://blogs.aalto.fi/wdc2012/

9. Evangelizing Entrepreneurship – Getting to know 3 of Aalto’s Entrepreneurship Engines

Join us for a lively discussion about how you as a student or researcher can use Aalto resources to:

  • Validate your entrepreneurial idea
  • Create a startup company
  • Join a high growth startup company
  • Find a team to build a startup with you
  • Get the chance to visit and even intern at global startup hubs like Silicon Valley, Boston, London or Tel Aviv

Presenters: Aalto Entrepreneurship Society AES, board member Aalto Venture Garage, communications manager Natalie Gaudet & Captain Ville Simola ACE, Head of Aalto Centre for Entrepreneurship Will Cardwell

Preregistration not required.

OTANIEMI: Tue 12.4.2011 at 10-12, old TKK main building, Otakaari 1, hall D
TÖÖLÖ: Tue 19.4.2011 at 10-12, Aalto ECON main building, Wihuri hall (C-350)
ARABIA: Wed 20.4.2011 at 10-12, Aalto TAIK, lecture room 334

For more information please visit Into.

10. BIG WORDS-konstutställning

Aalto-universitetets doktorandförening Aallonhuiput ordnar en ”BIG WORDS”-konstutställning på Galleria Atski den 12.-29.4. Temat på konstutställningen är doktorsavhandlingar och som konstnärer fungerar doktorander från Aalto-universitetets olika högskolor. Galleriet är öppet från måndag till torsdag kl. 7.30-19.00 och på fredagar 7.30-18.00. Tilläggsinformation.

Veckans länk

äMP3 Experiment, som ordnas av AUS och KT-Subi, tar till fötterna på Glaspalatstorget den 19.4 kl.18.30. Du kan komma in i tillställningsstämning på förhand genom att se hurdan filisen var i New York på en liknande tillställning.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *