Veckorapport 14/2011

Detta är AUS:s veckorapport 14/2011

Följande veckorapport publiceras undantagsvis på tisdagen den 26.4.2011 efter påsken. Materialet till ifrågavarande veckorapport bör inlämnas senast på torsdagen den 21.4.2011 kl. 10.00. Trevligt påsklov till alla!

  1. Händer i veckan
  2. Hjälp Aino och vinn ett biobiljettspaket åt dig och din vän!
  3. Kom och sälj på Skattmarknadens loppis
  4. Vill du representera Aalto på en simtävling i Shanghai?
  5. Stöd till internationella projekt
  6. Designa en logo för Kyky-projektet
  7. OUBS:s nya Kocka själv!-matprogram
  8. ÄPYGALA 2011  på tis. 26.4 kl. 15
  9. Utnyttja SHVS:s återuppringningstjänst – ett samtal räcker!
  10. Product Design Gala 20.4.2011

1. Händer i veckan

onsdag 20.4: Teknologspex 2011: Cirque, uppvisning /blog/events/teekkarispeksi-2011-cirque-naytos-5/ (på finska)
torsdag 21.4: Teknologspex 2011: Cirque, uppvisning /blog/events/teekkarispeksi-2011-cirque-naytos-6/ (på finska)

2. Hjälp Aino och vinn ett biobiljettspaket åt dig och din vän!

Ainos stora fylleförfrågan: Leder brännvinet dig, studerande? (på finska) https://spreadsheets.google.com/viewform?formkey=dEdTRHNDTjNGU2tvbW53djlxd2daSUE6MA

Efter hurdan händelse har du börjat fundera på din alkoholkonsumtion? Varför använder du alkohol? Vad betyder drickandet för dig?

Sommarromanser: Hur hittas en Aalto-sommarromans? (på finska) https://spreadsheets0.google.com/viewform?formkey=dHpoT1lvaUd5WGFWWVRIT0hHNGZ4S1E6MA

Har du upplevt en sommarromans? Letar du efter den? Berätta om dina upplevelser!

Vid båda förfrågningarna lottas tre biobiljettspaket ut bland de deltagare som har angett sin e-postadress. Svaren behandlas konfidentiellt och de kommer som anonyma till bruket av Aino-tidningens redaktion. Svaren syns inte på nätet.

3. Kom och sälj på Skattmarknadens loppis?

AUS ordnar en Skattmarknad på KY:s nedre våning och restaurang Nolla (Norra Järnvägsgatan 21) på lördagen den 7.5 kl.11-17. Skattmarknaden är en kombination av basar, loppmarknad och byteshandel samt brunch på restaurang Nolla! Du har tre olika alternativ för hur du kan återvinna sakerna som du inte använder: sälj, donera eller byt ut!

Loppmarknad: Sälj själv eller donera till försäljning för AUS:s sektion för utvecklingssamarbete. Den enas skräp är den andras skatt! Till den traditionella loppmarknaden kan du komma och sälja dina prylar utan bordshyra eller donera dina prylar till AUS:s sektion för utvecklingssamarbete för att säljas. Avkastningen från AUS:s sektion för utvecklingssamarbetes loppis används till Swazilands utvecklingsprojekt.

Byt ut: Man behöver inte alltid använda pengar när man handlar utan istället för pengar kan man till exempel använda saker som man inte själv behöver mera eller din egen tid: byta ut att sy halarmärken mot massage? Byta ut cykelservice mot köksredskap? Tilläggsinformation fr.o.m. den 18.4 fås via Kassi-service: http://aalto.kassi.eu/

Om du vill börja samla in pengar till sommarlovskassan redan nu, anmäl dig som försäljare senast den 30.4 till adressen tea.miller@ayy.fi. De snabbaste får platserna.

4. Vill du representera Aalto på en simtävling i Shanghai?

Tongji universitetet i Shanghai ordnar en simtävling för sina samarbetsuniversitet. Tävlingen ordnas den 21. -26.8.2011. Universitetet kan skicka ett lag på fyra personer (en kapten, en tränare, en kvinnlig och en manlig representant) till tävlingen. Tongji täcker kostnaderna för logi och andra kostnaderna som ingår i programmet nedan.

Om ditt intresse vaknade så samla ihop ett lag på fyra personer och anmäl er senast den 15.5 till adressen teemu.peltokallio@ayy.fi. Om det finns flera lag som är intresserade av att delta intervjuar vi kaptenerna. Simkunnighet och iver att representera Aalto i Kina tas i beaktande som positiva saker när laget väljs.

Det är bra att komma ihåg att resan +skatter, visum, försäkringar mm. är sådant man måste betala själv men kostnaderna som uppstår i Shanghai tar Tongji hand om. För detta syfte kan man söka om bidrag från Aalto till exempel enligt följande anvisningar https://inside.aalto.fi/display/InternationalServices/Funding+available+for+International+Student+Projects

5. Stöd till internationella projekt

Aalto-universitetet erbjuder en möjlighet att ansöka om monetärt stöd för internationella projekt. Stödet ges för att Aalto-studerande skulle ha bättre möjligheter att utveckla sina internationella färdigheter.

Skicka din ansökan senast den 30.4.2011 till adressen international@aalto.fi. Tilläggsinformation och mer detaljerade ansökningsanvisningar hittar du här https://inside.aalto.fi/display/InternationalServices/Funding+available+for+International+Student+Projects (kräver inloggning i inside)

6. Designa en logo för Kyky-projektet

Kyky-projektet försöker främja studerandenas studieförmåga tillsammans med universitetet och studentorganisationerna. Studieförmåga är studerandes arbetsförmåga som består av studerandes resurser, studiefärdigheter, studieomgivning samt av undervisnings- och handledningsverksamhet. Studieförmåga är kopplat till studieresultatet, hur studierna framskrider och till den blivande arbetsförmågan.
Nu behöver kyky-projektet en logo och därför utlyser vi en logotävling för studerandena vid Aalto-universitetet och Tammerfors universitet. Vi önskar att logon signalerar studieförmåga, gemenskap, studerandeanda och aktivt liv. Storleken, färgen och formen på logon är valfria. Vi behöver logon också som svartvit och den ska kunna användas i de tryckta materialen och på nätet. Vinnaren får 400  euro i prasslande sedlar, tid finns till slutet av maj.

Skicka ditt förslag som pdf-dokument till adressen laura.heinonen@syl.fi senast på tisdagen den 31. maj kl. 16. Laura ger dig också tilläggsinformation (044-3093520). Vinnaren väljs i början av juni av en panel i vilken det finns represententer från båda universiteten, studentkårerna och Finlands studentkårers förbund. Tilläggsinformation om Kyky-projektet http://www.syl.fi/materiaalit/opiskelukyky/.

7. OUBS:s nya Kocka själv!-matprogram

AUS:s TV-kanals, OUBS:s, nya produktion Kocka själv! (fi. Kokkaa ite!) har kommit till rutan den 7.4. Kocka själv! är ett till studerande riktat matprogram i vars recept det tas hänsyn till förutom smaken också den för studerande ofta bekanta strama budjeten. Programledarna Viljami Julkunen och Miikka Pakarinen delar samtidigt med sig av matlagningsknep och teknikkännedom.
Programavsnitten kommer på torsdagkvällar till YouTube och på OUBS:s nätsidor så att man titta på programmet. Nya avsnitt publiceras under åtta veckor.

http://www.oubs.fi/kokkaaite

http://www.youtube.com/KokkaaIte

Läs de senaste nyheterna, delta i tävlingar och läs recept på adressen: http://www.facebook.com/kokkaaite

I sammarbete med: Fiskars Home, Aromi-tidningen ja K-Market Haga

8. ÄPYGALA 2011  på tis. 26.4 kl. 15

Det är igen dags att avslöja det mest kända varumärket för den udda wappen, teknologernas egen Äpy. Laulikki Äpy väcker sensation bland folket genom sin överraskande listiga men underbart roliga produkt som kanske är den saftigaste någonsin.

Välkommen med i den spektakulära Äpygalan till A-salen i före detta TKK:s huvudbyggnad på tisdagen den 26.4 kl.15.00. Det säkraste sättet att skaffa sig en plats till den här festen är att göra ett säljarkontrakt före galan, med vilket du får en VIP-inbjudan till toppenplatser och kommer med på cockare!

Tilläggsinformation:  https://www.facebook.com/event.php?eid=124690530940186 och http://apy.fi/myyjaksi/  Bli ett fan av Äpy på Facebook.

9. Utnyttja SHVS:s återuppringningstjänst ett samtal räcker!

SHVS driver 15.3-31.5.2011 ett pilotprojekt om återuppringning i verksamhetsställena i Tölö och Otnäs. Det är viktigt att du lämnar ett meddelande i svararen om ingen svarar när du ringer. På detta sätt försnabbas behandlingen av ditt ärende. Ett samtal räcker – dina uppgifter sparas i SVHS:s system. Sköterskorna ringer upp dig under samma dag. Vår avsikt är att försnabba återuppringningstjänsten så fort som möjligt.

10. Product Design Gala 20.4.2011

Maskinbyggnadstekniks årliga, tvärvetenskapliga Produktutvecklingsprojektets genomgång  Product Design Gala ordnas på onsdagen den 20.4.2011 på Design Factory (Betongblandargränden 5 c).

Tilläggsinformation finns på www.pdp.fi/gala

Veckans länk

Byt ut att klicka på facebook mot ett annan typ av klickning. http://mandaflewaway.tumblr.com/post/2057242738

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *