Designtävling om AUS:s logo – lämna ditt spår i historien!

Hur ser AUS:s nål ut?
Vad fladdrar i AUS:s flagga?
Vad är AUS:s logo?
Det är upp till dig att bestämma!

AUS:s logoarbetsgrupp ordnar en för alla öppen designtävling vars syfte är att åt studentkåren hitta en visuell, textlös och framför allt tidslös och långvarig logo som senare kan appliceras till exempel på flaggor, nålar,  förtjänst- och utmärkelsetecken och halskedjor.

Tävlingstid är 18.4–31.5.2011. Det färdiga tävlingsarbetet bör innehålla en tillräckligt finslipad presentation av logon samt dess tillämpning som flagga och nål. Tävlingsarbetet behöver inte basera sig på studentkårens nuvarande logo, utseende eller färger.

Tävlingens bästa förslag belönas med 1000 euro, dessutom kan andra förslag lösas in för 300 euro per förslag.

Tävlingens uppgift, deltagaranvisningar och regler

Ladda ner i pdf-format

Tävlingens syfte och uppgift

Tävlingens syfte är att åt AUS hitta en visuell, textlös och framför allt tidslös logo som senare kan appliceras till exempel på flaggor, nålar,  förtjänst- och utmärkelsetecken och halskedjor. Logon borde också senare kunna bearbetas så att den går att använda i ett annat syfte om sådant uppstår efter tävlingen.

Det färdiga tävlingsarbetet bör innehålla en tillräckligt finslipad presentation av studentkårens logo samt dess tillämpning som flagga och nål. Tävlingsarbetet behöver inte basera sig på studentkårens nuvarande logo, utseende eller färger.

Aalto-universitetets studentkår är en service- och intressebevakningsorganisation för cirka 15 000 medlemmar som alla är studerande som avlägger en lägre eller högre högskoleexamen vid Aalto-universitetet. AUS producerar tjänster åt sina medlemmar och arbetar för att främja deras välmående och för att utveckla undervisningen vid Aalto-universitetet. AUS:s officiella färger är purpur och silver.

Juryn och priserna

Aalto-universitetets studentkårs logoarbetsgrupp samt studentmedlemmar från Aaltos alla utbildningsområden fungerar som juryn som väljer vinnaren. Tarja Nieminen som är lektor i grafisk design vid Konstindustriella högskolan fungerar som sakkunnig.

Tävlingens bästa förslag belönas med 1000 euro. Dessutom kan logoarbetsgruppen lösa in andra förslag för 300 euro per förslag. Juryn kan också dela ut hedersomnämnanden och andra priser. Juryn och logoarbetsgruppen förbehåller rätten att inte dela ut ett enda pris eller att inte lösa in ett enda förslag.

Tävlingsarbeten väljs nödvändigtvis inte som sådana som studentkårens logo, flagga eller nål. På basis av det vinnande förslaget och de inlösta tävlingsarbetena utarbetas logoarbetsgruppens slutgiltiga förslag för studentkårens logo, nål och/eller flagga. Det är AUS:s fullmäktige som bestämmer vilken logo som verkligen tas i bruk och om andra märken.

Tävlingsarbetena lämnas in försedda med signatur, och de verkliga designerna bakom tävlingsarbetena avslöjas först efter pris- och inlösningsbesluten. Tävlingens vinnare och de andra inlösta och belönade tävlingsarbetena publiceras på studentkårens nätsida den 17.6.2011.

Att skicka in förslag

Förslagen ska skickas in med signatur. I returkuvertet ska det ingå allt tävlingsarbetsmaterial försett med signatur och ett stängt kuvert försett med signatur som innehåller förslagsställarens riktiga namn och kontaktuppgifter.

Tävlingsarbetena ska skickas in via post till adressen AUS:s centralbyrå, Tunnustyöryhmä, PB 69, 02151 Esbo. Tävlingsarbetets poststämpel ska vara stämplad senast den 31.5.2011.

Tilläggsinformation om att delta i tävlingen kan under tjänstetid fås av AUS:s arkivarie och museidirektör Tiina Metso, 050 520 9441, tiina.metso@ayy.fi.

Upphovsrätten

Prissumman för de belönade och inlösta förslagen innehåller ett inlösningsvillkor om tidmässigt och geografiskt obegränsade och exklusiva användnings-, publicerings-, förmedlings-,  spridnings- och kopieringsrättigheter till det vinnande arbetet. Den fortsatta utvecklingen av de prisbelönta och inlösta tävlingsarbetena kommer man skilt överens om med designerna av tävlingsarbetena. Designerna av de prisbelönta och inlösta arbetena kan inte göra några andra kontrakt gällande rättigheter av de inlösta arbeten utan Aalto-universitetets studentkårs tillstånd.

Tävlingens regler

  1. Logodesigntävlingen ordnas av Aalto-universitetets studentkårs logoarbetsgrupp.
  2. Tävlingen är öppen för alla. Man kan också som en grupp delta i tävlingen.
  3. Tävlingen börjar den 18.4.2011 och slutar den 31.5.2011.
  4. Tävlingens syfte är att åt Aalto-universitetets studentkår hitta en visuell, textlös och framför allt tidslös logo som senare kan appliceras till exempel på flaggor, nålar,  förtjänst- och utmärkelsetecken och halskedjor.
  5. Det färdiga tävlingsarbetet bör innehålla en tillräckligt finslipad presentation av studentkårens logo samt dess tillämpning som flagga och nål. Tävlingsarbetet behöver inte basera sig på studentkårens nuvarande logo, utseende eller färger. AUS:s officiella färger är purpur och silver.
  6. Logon bör kunna användas både i tryckta och elektroniska medier.
  7. Juryn som tävlingens organisatörer har valt väljer tävlingens bästa förslag vars designer får 1000 € som pris. Dessutom kan logoarbetsgruppen lösa in andra förslag för 300 euro per förslag. Juryn och logoarbetsgruppen kan också dela ut hedersomnämnanden och andra priser.
  8. Allt material för tävlingsarbetet ska skickas in försett med signatur. I returkuvertet ska det ingå förutom det egentliga förslaget också ett stängt signaturförsett kuvert som innehåller förslagsställarens riktiga namn och kontaktuppgifter.
  9. Tävlingsarbetena ska skickas in via post till adressen AUS:s centralbyrå, Tunnustyöryhmä, PB 69, 02151 Esbo. Det inskickade tävlingsarbetets poststämpel ska vara stämplad senast den 31.5.2011.
  10. Aalto-universitetets studentkår får mot pris-och inlösningssumman tidmässigt och geografiskt obegränsade och exklusiva användnings-, publicerings-, förmedlings-,  spridnings- och kopieringsrättigheter till det vinnande arbetet.
  11. De tävlingsdeltagare vars arbeten har prisbelönats eller inlösts har inte rätt att överlåta rättigheterna till de bilder och ritningar som har skickats i tävlingen åt någon annan än Aalto-universitetets studentkår.
  12. Tävlingsdeltagaren ansvarar för att han/hon har rättigheter att använda logon i tävlingsarbetet enligt dessa regler samt har vidare rätt att överlåta de rättigheter som dessa regler förutsätter åt Aalto-universitetets studentkår.
  13. Ett inskickat förslag kan uteslutas från tävlingen om det inte har lämnats in i utsatt tid eller om förslaget annars inte motsvarar tävlingsinstruktionerna.
  14. Tävlingsarbeten returneras inte.
  15. Juryn och logoarbetsgruppen förbehåller rätten att inte dela ut ett enda pris eller att inte lösa in ett enda förslag.
  16. Aalto-universitetets studentkår har rätt att använda de till tävlingen inskickade arbetena i kommunikation gällande logotävlingen.
  17. De verkliga designerna bakom tävlingsarbetena avslöjas först efter pris- och inlösningsbesluten. Tävlingens vinnare och de andra inlösta och belönade tävlingsarbetena publiceras den 17.6.2011 på adressen www.ayy.fi.
  18. På basis av det vinnande förslaget och de inlösta tävlingsarbetena utarbetas logoarbetsgruppens slutgiltiga förslag för studentkårens logo. Det är AUS:s fullmäktige som bestämmer vilken logo som verkligen tas i bruk.
  19. Aalto-universitetets studentkår förbehåller rätten att precisera tävlingens regler under tävlingen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *