Veckorapport 15/2011

Detta är AUS:s veckorapport 15/2011

Kolla att du är i rätt tid på rätt plats under wappenveckan. www.wappu.fi

  1. Händer i veckan
  2. Lämna ditt spår i historien – designtävling om AUS:s logo är på gång!
  3. Hitta på ett slående namn för AUS:s kanal!
  4. Den traditionella utlysningen av wappenjippo redan kl. 13.00
  5. Dipolis wappen 30.4
  6. Aalto Mechatronic Circus 28.4
  7. Ansökning till Handelshögskolans mentorprogram 2011-2012
  8. 3D-undersökning
  9. Stipendier för forskarstudier, forskning och högskolestudier i Italien 2012
  10. Protu ordnar ett livsåskådningsläger för vuxna – Bli lägerdeltagare!

1. Händer i veckan

torsdag 28.4: kymppisuora-barrundan
torsdag 28.4: AEGEE-Helsinki & Setenta RY: Spanish Evening!
fredag 29.4: PELMU Wappenfestival 2011
lördag 30.4: Yttring av wappenandan
lördag 30.4: Mösspåläggning vid Havis Amanda
lördag 30.4: Spritfri Wappen
lördag 30.4: Ölstafett

2. Lämna ditt spår i historien – designtävling om AUS:s logo är på gång!

AUS har en logo, färger och band – men mycket saknas! Hur ser AUS:s nål ut? Hurdan är kokarden i aaltoitens mössa? Vad fladdrar i AUS:s flagga? Vad är AUS:s logo? Det är upp till dig att bestämma! AUS:s logoarbetsgrupp ordnar en för alla öppen designtävling vars syfte är att åt studentkåren hitta en visuell, textlös och framför allt tidlös och långvarig logo. Tävlingstid är 18.4–31.5.2011. Tävlingens bästa förslag belönas med 1000 euro, dessutom kan andra förslag lösas in för 300 euro per förslag. Tävlingens uppgift, deltagaranvisningar och regler hittar du på adressen . Delta och påverka!

3. Hitta på ett slående namn till AUS:s kanal!

Vi meddelar glatt att vi nu söker namn till AUS:s kanal (dvs. OUBS:s efterföljare) och just Du föreslå ett nytt sådant! Kommer den att heta Maija eller Matti, eller kanske Aallotar eller till exempel Lådan?

Du kan ge ditt förslag elektroniskt fram till den 5.5 eller genom att komma till Aaltowappen den 26.4 på Senatstorget fr.o.m. kl. 18. Där samlar AUS kommunikationens Grupp X upp förslag. Man känner igen Grupp X på kaninöronen och alla som har lämnat in ett namnförslag får en söt överraskning.

Alla deltagare som har lämnat sina kontaktuppgifter deltar i utlottningen av ett 70 euros presentkort till Tiketti!

4. Den traditionella utlysningen av wappenjippo redan kl. 13.00

Otnästeknologernas traditionella utlysning av wappenjippo sätter i gång från Smökkis tak undantagsvis redan kl.13.00!

På programmet står utlysning av vinnare i olika tävlingar så som sitz- och jäynätävlingarna, Esbopolisens ed, att skicka platta flaskor till himlen samt Teknologbyns senats utlysning av wappenjippo.

5. Dipolis wappen 30.4

På valborgsmässoafton exploderar det i Dipoli när det igen fylls upp till taket med wappenanda och studerande. I år är det LCMDF och DJ:ar som underhåller publiken på scenen.

Visa dina färdigheter i Teknologflickornas Mr. Poli semifinal, hitta din inre underhållare på Otakalas Karaokepunkten, crazyfesta dig utmattad i Entropys källare eller bara njut mer avslappnad av artister och vänner! Vad än din grej är, finns det utrymme för det i Dipoli.

Biljettförsäljning ordnas ännu under wappenveckan på olika tillställningar och biljetter kan också fås från Tiketti och vid dörren. Biljetten kostar 8/10 euro (på förhand/vid dörren).

Kolla kvällens program och biljettförsäljningstider och -platser på adressen http://www.dipolinwappu.fi/ !

6. Aalto Mechatronic Circus 28.4.2011 kl. 10-16

Kom och titta vad mekatroniks inlärningsomgivning kan erbjuda – studerandenas projektarbeten och aktuella forskningsprojekt. Genast efter Påsk på torsdagen den 28.4 kl. 10-16 på adressen Mekatroniikan oppimisympäristö, Träkarlsgränden 5 E.

Aalto Mechatronic Circus är en utställning av mekatroniks inlärningsomgivning där studerande presenterar sina lysande projektarbeten – de flesta av projektarbetena är interaktiva så även publiken får använda och testa apparater. Kom själv och testa och se!

7. Ansökning till Handelshögskolans mentorprogram 2011-2012 nu på gång fram till den 15.5

Är du i slutskedet av dina studier, på väg att utexamineras 2012, och funderar vart vägen leder? Fundera inte ensam, sök till mentorprogram för läsår 2011-2012!

Aalto-universitetets handelshögskolans mentorprogram hämtar arbetslivets realiteter till din närhet. När du diskuterar med mentorparet får du mångsidig information om arbetslivet samt nya perspektiv och idéer till världen efter färdigblivningen. Läs mer från Into

Ansökningsblankett

8. 3D-undersökning

Tjäna två lunchsedlar genom att delta i en undersökning om tittarupplevelse av emotionella videon (2D/3D) på Aalto-universitetets institution för mediateknik: http://tinyurl.com/media3d

9. Stipendier för forskarstudier, forskning och högskolestudier i Italien 2012

Finländska högskolestuderande och unga forskare kan genom CIMO ansöka om stipendier för studier och forskningsarbete i Italien. Ansökningstiden tar slut den 2.5.

Tilläggsinformation och ansökningsanvisningar

10. Protu ordnar ett livsåskådningsläger för vuxna – Bli lägerdeltagare!

Vill du stiga utanför vardagslivet och se hur din världsbild är formad och vartåt den är på väg?

Föreningen Prometheus-lägrets stöd rf ordnar på sommaren 2011 för första gången ett livsåskådningsläger för vuxna. Målet med de vuxnas livsåskådningsläger är att bit för bit fundera på sin egen livsåskådning och dela sina uppfattningar och erfarenheter med andra. Dessutom funderar vi hur vårt tankesätt har formats och enligt hurdana värden vi lever.

De vuxnas livsåskådningsläger ordnas ons. 3. – sön. 7.8.2011 på Lägercentrumet i Sierla i Nummi-Pusula. Alla som har fyllt 20 år och aldrig har varit på ett Prometheus-läger kan delta i lägret. Det ryms 16 lägerdeltagare på lägret. Lägret kostar 150 euro och det innehåller förutom programmet också helpension och logi.

Läs om tilläggsinformation och ansök till lägret genom att anmäla dig

Veckans länk

Om du inte ännu har gjort mjöd, gör det idag. Mjödet blir färdigt på några dagar i rumstemperatur. Anvisningar hur man gör mjöd och andra wappenläckerheter hittar du till exempel här

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *