Veckorapport 18/2011

Detta är AUS:s veckorapport 18/2011

  1. Matserveringen i Smökki slutar 27.5.2011
  2. Privat parkeringsövervakning tas i bruk i teknologbyn
  3. Montaasis 16mm filmkurs 10.-12.6.2011
  4. Regeringsförhandlingarna sparkas igång med sången nuoruustango på Ständerhuset den 20.5 (OBS!!)
  5. Ansök till BEST:s höstkurser senast den 22.5

1. Matserveringen i Smökki slutar 27.5.2011

Sodexo-lunchrestaurangen i Smökki, Otnäs, lägger ner sin verksamhet 27.5.2011. För närvarande kommer det inte någon annan lunchrestaurang i stället, med andra ord kommer det inte att finnas någon matservering i Smökki. Orsaken till att restaurangen slutar är kostnaderna; kostnaderna som har förorsakats för studentkåren av restaurangverksamheten har långt överskridit hyresintäkterna.

I Otnäs finns ännu möjlighet att äta på Dipolis lunchrestaurang på lördagar.

Tilläggsinformation: AUS:s styrelsemedlem Kalle-Heikki Koskinen, kalle-heikki.koskinen@ayy.fi, +358 50 520 9416

2. Privat parkeringsövervakning tas i bruk i teknologbyn

Q-Park Services Oy börjar parkeringsövervaka utanför AUS:s studentbostäder och på parkeringsplatser i teknologbyn i Otnäs 1.6.2011. Parkering är tillåtet endast vid utmärkta parkeringsplatser enligt de villkor och instruktioner som finns på parkeringsskyltar. Att inte lyda parkeringsvillor kan leda till kontrollavgift. Övervakning orsakar inga utgifter åt AUS och AUS får ingen avkastning från verksamheten.

På parkeringsområdet i ändan av Servi-Maijas väg (Servi-Maijas väg 12) tas parkeringstillstånd i bruk vilka de som har löst in en parkeringsplats kan hämta från AUS:s bostadsbyrå (Otsvängen 11). Snedparkeringsplatserna längs Servi-Maijas väg (mellan Servigränden 1 och Servi-Maijas väg 12) förblir avgiftsfria att använda för hyresgäster och de som sköter ärenden i området men parkeringstiden begränsas till 24 h vilket visas med parkeringsbricka.

Orsakerna till varför en privat parkeringsövervakning tas i bruk: I teknologbyn finns det många räddningsvägar vilkas framkomlighet studentkåren måst säkerställa. Fordon parkerade på räddningsvägar och felparkerade fordon har redan många år varit ett problem i vilket studentkåren inte har haft möjlighet att ingripa i förebyggande syfte. Ett fordon parkerat på en räddningsväg kan försvåra eller i värsta fall hindra utryckningsfordon från att komma fram på platsen till exempel vid brand vilket orsakar en verklig säkerhetsrisk för hyresgästerna. Dessutom har felparkerade fordon på hyresgästernas parkeringsplatser varit ett problem speciellt på parkeringsområdet i ändan av Servi-Maijas väg redan många år.

Tilläggsinformation: Byggmästaren Hannes Helminen, hannes.helminen@ayy.fi, +358 50 589 7519

3. Montaasis 16mm filmkurs 10.-12.6.2011

Filmklubben Montaasi ordnar i juni en 16 mm filmkurs på vilken man behandlar filminspelningsteknik. Kursen innehåller en teoriföreläsning och en praktisk del under vilken man under veckoslutet gör två kortfilmer på 16 mm film. På kursen gås igenom både digital postproduktion och det traditionella klippbordsarbetet.

Närmare information

Förfrågningar och anmälningar: montaasi(at)list.ayy.fi
Montaasi på Facebook: www.facebook.com/montaasi

4. Regeringsförhandlingarna sparkas igång med sången nuoruustango på Ständerhuset den 20.5

Regeringsförhandlingarna börjar under Jyrki Katainens ledning på Ständerhuset nästa veckas fredag 20.5. Samtidigt samlas studerandena utanför Ständerhuset för att sjunga sången Nuoruustango och starta regeringsprogramsvakan. Studiestödet till indexet-kampanjbilen har jour framför Ständerhuset under hela regeringförhandlingarna.

Studerandenas allsång på fredagen ackompanjeras av Retuperän WBK och som solist fungerar musikern, skådespelaren och programledaren Kalle Lindroth.

Program fre. 20.5.2011

8.15 kaffe och liten frukost
8.30 röstöppning
ca kl. 8.45 Nuoruustango som allsång. Kalle Lindroth som solist. Musiktakten ansvarar värdens bästa nyare fransk hornmusik spelande Retuperän WBK för.

Evenemanget anordnas av Finlands studentkårers förbund (FSF) och Förbundet för studerandekårer vid yrkeshögskolorna i Finland – SAMOK.

Nuoruustango @ Ständerhuset på Facebook

5. Ansök till BEST:s höstkurser senast den 22.5

BEST kurserna är 1-2 veckor långa, akademiska, teknikrelaterade kurser runtomkring Europa. Kurserna är ordnade av lokala studerande och innehåller lite föreläsningar och mycket verksamhet t.ex. företagsbesök och workshopar. Aalto-universitetet betalar sina studerandes deltagaravgifter, inklusive logi, mat, program och transport på platsen. Du får alltså tillbringa 1-2 oförglömliga veckor någonstans i Europa för priset av flygbiljetterna. Sista ansökningsdagen är söndagen 22.5.2011.

Ansökning till BEST:s höstkurser är nu på gång. Från listan hittar du 10 olika alternativ för att se Europa med nya ögon. Vill du göra en 3D-modell av ditt drömhus i Spaniens värme? Hur låter det att fundera på en hållbar trafiklösning i Rom? Om du har en lysande idé men inte vet hur du skulle få den till en lönsam affär res till Turin för att höra mera om start-upar. Om du å andra sidan bara vill njuta av hösten res till Rumänien för en vecka för att vandra i 3 olika berg med 25 andra europeiska studerande.

Styr mot adressen, välj kurser som du tycker om och ansök före 22.5 kl. 23:59! Man ska också skriva ett motivationsbrev (kom ihåg att det är lokala studerande som läser ansökan, skriv inte en arbetsansökan) till ansökan.

Om du vill ha tilläggsinformation om kurser, att skriva motivationsbrev eller BEST, ta kontakt med lokalgruppen i Helsingfors: best-h@list.ayy.fi.

Veckans länk

Aalto har just nu besök från Tongji universitet. Se videon när de anländer till Centralstationen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *