Veckorapport 19/2011

Detta är AUS:s veckorapport 19/2011

Detta är vårens sista veckorapport. Under sommaren kan man följa med aktuella pressmeddelanden på studentkårens nätsida ayy.fi. Solig sommar för alla!

  1. AUS:s årsfestworkshop ons. 25.5 kl. 17.00 @ Smökki
  2. Aaltos gemensamma Noppa – kursportal publiceras i juni
  3. SFM-tävling i boboll år 2011
  4. Handledning i karriärplanering på alla campusområden
  5. Stipendier för studier i Grekland och Malaysia

1. AUS:s årsfestworkshop ons. 25.5 kl. 17.00 @ Smökki

Bistervägen 4 02150 Esbo, Otnäs

Studentkårens splitternya årsfestkommitté erbjuder AUS:s medlemmar och anställda en möjlighet att kunna medverka till konceptet för 2-årsfesten som ordnas nästa februari. På workshopens program står diskussion om idén till årsfesten och motivation att ordna den samt avslappnad brainstorming kring inspirerande och nya idéer. Som verksamhetsplats fungerar Smökki som ligger i Otnäs alldeles intill ändstationen för buss 102.

Programmet kort:
17.00 Startyra
17.15 Programmet börjar
19.00 Avslutning

Vid sidan av workshopen serveras det lite tilltugg och läskedrycker så anmäl dig pga. serveringen till adressen och kolla tillställningen och se den senaste infon på Facebook.

2. Aaltos gemensamma Noppa – kursportal publiceras i juni

Aaltos gemensamma Noppa – kursportal publiceras den 13 juni på adressen http://noppa.aalto.fi.

Noppa består av kursernas hemsidor och är ett gemensamt lättanvänt verktyg för de studerande och undervisningspersonalen för det dagliga kursarbetet. På kurssidorna kan personalen publicera bl.a. kursbroschyren, kursens tidsschema, undervisningsmaterial, nyheter för de studerande samt kursens resultat.

Noppa för den studerande:

  • Du hittar alla kursbeskrivningar och det praktiska om kurserna på ett ställe (kurser och kursbeskrivningar för läsåret 2011-2012 uppdateras i Noppa 1.8.2011)
  • Egen personifierad ingångssida där du ser nyheterna och de viktiga händelserna om alla dina kurser med ett ögonkast.
  • Du kan följa med kursmeddelandena på vilket sätt du vill (från Noppa, med e-post eller som RSS-flöde)
  • Du kan lätt kolla dina tentresultat i Noppa

3. SFM-tävling i boboll år 2011

OtaKoppi rf, bobollsföreningen i Otnäs, ordnar studerandenas FM-tävling i boboll 17.-18.9.2011 i Esbo. I tävlingen kan alla som studerar vid en yrkeshögskola eller ett universitet delta. Evenemanget samlar en stor mängd likasinnade studerande som är intresserade av boboll och allmänt av sport!

Man kan tävla i två serier, en avslappnad serie och en tävlingsserie, till vilka man kan anmäla laget beroende på dess nivå. I tävlingsserien spelar man om de officiella SFM-medaljerna med regler för män. I den avslappnade serien spelar man på kvinnornas spelplan och i en spelsammansättning ska det vara minst 3 kvinnor. Varje lag spelar minst 3 spel eller eventuellt flera beroende på antalet tävlande lag.

Samla ihop ett lag och anmäl er före 21.8. Den förmånligare förhandsanmälningen stängs redan den 31.5!

Anmälning och tilläggsinformation på adressen http://otakoppi.fi/opsm/

4. Handledning i karriärplanering på alla campusområden

Visste du att det erbjuds personlig handledning i karriärplanering på alla campusområden? I juni erbjuds det igen gott om tidsreservationer. Om du är en examensstuderande eller doktorand som funderar på din karriär och dina möjligheter, kom och diskutera dina önskemål och strukturera dina mål. Resultatet av samarbetet kan vara karriärtankar som når långt in i framtiden eller beslut om steg i arbetslivet inom en nära framtid.

Tidsreservationen sker bekvämast med e-post seija.leppanen@aalto.fi

5. Stipendier för studier i Grekland och Malaysia

Studerande har en möjlighet att ansöka om stipendier för studier i Grekland. Den sista ansökningsdagen är 31.5.2011.

Tilläggsinformation om stipendier.
Ansökningsblanketterna finns på adressen

Också Malaysias regering erbjuder utländska studerande en möjlighet att ansöka om stipendier för magister- och doktorandstudier i malaysiska universitet för läsår 2011-2012. Sökandenas akademiska framgång tas i beaktande och de mest lovande kallas till intervju innan beslutet om stipendieutdelning. Studerande kan ansöka om stipendium genom Malaysias undervisningsministeriums nätsidor på adressen. Den sista ansökningsdagen är 15.6.2011.

Tilläggsinformation om ansökningskriterier, stipendiets storlek, studiebranscher som prioriteras, valkriterier och ansökningsanvisningar finns också på adressen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *