Veckorapport 34/2011

Detta är AUS:s veckorapport 34/2011

Hösten ligger bakom knuten! Läsårshäftmärkena och kalendrarna kan avhämtas från studentkårens servicepunkter. På samma gång kan du skaffa AUS:s splitternya ekokasse! Kom ihåg att uppdatera ditt resekort till studerandestatus före den 31.8.

  1. Händer i veckan
  2. Att informera i AUS:s vecko- och föreningsrapport
  3. Aalto Party 1.9.2011
  4. Aalto-universitetet söker en projektarbetare till SELL 2012 –projektet
  5. Välkommen till UniSport Otnäs och Tölö
  6. Innebandyspelare sökes
  7. Delta i Aaltostadseminarium 12.9.2011
  8. Välkommen till HOT-Dances (Hämäläis-Osakunnan Tanssikerho) danskurser!
  9. Sök till volontärarbete i Asien, Afrika eller Latinamerika
  10. Är du intresserad av kort- eller långvarigt volontärarbete längre bort än i Europa?

1. Händer i veckan

Från och med måndag 22.8.2011: Polijazz ry:s Reggaeton con hiphop-kurs

2. Att informera i AUS:s vecko- och föreningsrapport

Veckorapporten är AUS:s nyhetsbrev som under terminerna kommer ut på måndagar på finska samt på tisdagar på svenska och engelska. Texter som önskas vara med i veckorapporten bör skickas till informatören (tiedottaja@ayy.fi) senast föregående fredag kl. 10.00. Veckorapporten kan läsas på adressen ayy.fi/veckorapport. Från samma länk kan du även beställa ett sammandrag av veckorapporten till din e-post. I fortsättningen anger veckorapportens nummer till vilken vecka den är riktad.

Till veckorapportens ”händer i veckan”-del plockas automatiskt evenemang som föreningarna har meddelat om och som finns på AUS:s evenemangskalender. Om din förening inte har användarnamn och lösenord för att kunna lägga in evenemang kan man be att få dem av webbutvecklare Rekik Haile (rekik.haile@ayy.fi). Veckorapportens övriga innehåll består av aktuella rapporter från och evenemang av studentkåren, föreningar under studentkåren och universitetet. I första hand stävar man efter att publicera sådana rapporter och evenemang som berör så många aaltoiter som möjligt i veckorapporten.

Föreningsrapporten är, som namnet anger, riktad till föreningar och den kommer under terminerna alltid ut på fredagar. Materialet till föreningsrapporten bör skickas till Joonas Jylhä (joonas.jylha@ayy.fi) senast onsdag kl. 10.00. Föreningsrapporten kan läsas på adressen /sv/till-foreningar/foreningsrapport/. Från samman länk kan du även beställa rapporten till din e-post.

3. Aalto Party 1.9.2011

Efter universitetets officiella inskriptionsceremoni hålls Aalto Party-efterfesten på Design Factory och dess omgivning i Otnäs mellan kl. 15.30 och 21.00! Efterfesten är menad som ett öppet evenemang för alla aaltostuderande och det finns busstransport från Tölö och Arabia campusområden till Aalto Party. Vänligen notera att på grund av bl.a. bjudningen ska man anmäla sig till evenemanget via den nedanstående länken senast 29.8.

Anmälning till Aalto Party

Tilläggsinformation om Aalto Party: rsvp@aalto.fi

Välkommen att fira läsårets början tillsammans!

4. Aalto-universitetet söker en projektarbetare till SELL 2012 –projektet

Aalto-universitetet och Aalto-universitetets idrottsförening söker en projektarbetare för att förverkliga Aalto-universitetets evenemangsproduktionshandbok och ett hållbart campus.

Arbetets mål är att skapa en handbok om evenemangsproduktion för Aalto. Handboken skapas i samband med förverkligandet av SELL Student Games 2012 -studenttävlingarna. På basis av de erfarenheter som fåtts från projektet produceras anvisningar för Aaltos evenemang så att målen för hållbar utveckling tas i beaktande. SELL Student Games 2012 -tävlingarna ordnas på Otnäs campus i Esbo 17.–20.5.2012. Vid sidan av projektet kan den anställda även genomföra sin pro gradu eller diplomarbete.

Fritt formulerade ansökningar, meritförteckning och studentregisterutdrag skickas till Meri Löyttyniemi (meri.loyttyniemi@aalto.fi) senast 4.9.2011. Arbetet börjar enligt överenskommelse och varar fram till 22.6.2012. Till den anställda betalas 12 000 euro som totalersättning (6 mån. à 2 000e för heltidsarbete utspritt över ca 10 mån.). På grund av arbetets deltidsnatur är det möjligt att studera vid sidan av arbetet. Arbetsrummet kommer att vara på Aaltos Otnäs campus i samband med SELL-tävlingskontor.

Tilläggsuppgifter:
Om arbetsplatsen
Om hållbar utveckling vid Aalto-universitetet

SELL 2012 –tävlingarna http://sell2012.fi/

5. Välkommen till UniSport Otnäs och Tölö

Helsingfors universitets och Aalto-universitetets gemensamma motionstjänster finns äntligen tillgängliga i Tölö och Otnäs! Nu kan du njuta av träningen på det sätt som passar dig bäst!

Otnäshallen

Gymsalarna och vår reception öppnar den 22 augusti. Gruppträningarna och bollspel börjar den 1 september.

Tölö

Grupptränings- och gymtjänsterna vid handelshögskolan i Tölö börjar den 1 september.

Ingången till motionslokalerna är tillfälligt flyttad på grund av renoveringen av receptionen.

UniSports reception i Tölö öppnas i oktober. Fram till dess kan du köpa motionskort och andra tjänster i UniSports övriga motionscenter t.ex. i Mejlans eller på Centrumcampus (nya kunder) eller via vår webbsida: www.unisport.fi (Universitetssportens gamla kunder). Under hela september månad kan du provträna gratis i gymmet och på gruppträningspass.

Bekanta dig med utbudet: www.unisport.fi

6. Innebandyspelare sökes

En av AUS:s innebandyklubbar, Ylämummo, söker innebandyspelare till sitt lag för den snart börjande säsongen i den femte divisionen. Vår träning som är öppen för alla AUS-medlemmar hålls i Meilahden Liikuntakeskus på måndagar kl.21-22.

Om du är spelare och har en rättvis och skälig inställning till innebandy kom modigt ensam eller till exempel med en skicklig vän med och slå boll på träningen! Tilläggsinformation mikko.matero (at) aalto.fi .

7. Delta i Aaltostadseminarium 12.9.2011

Kino Tapiola 12.9. kl. 13:00-18:00

Aalto-universitetets ledning gjorde i juni 2011 ett beslut att placera största delen av sin verksamhet i Otnäs, Esbo. I detta seminarium som ordnas av Esbo kulturförvaltnings och Yhdyskuntasuunnittelun tutkimus- ja koulutuskeskus (YTK) får man höra om Aaltos campusvision och man skissar Otnäs kontakter till de andra av T3-områdets centrum (Hagalund, Kägeludden).

Med och diskuterar är bl.a. Aalto-universitetets rektor Tuula Teeri, Esbo stadsdirektör Jukka Mäkelä, Aalto-universitets studentkårs styrelseordförande Saara Hyrkkö och professor Jarmo Suominen. Som seminariets ordförande fungerar kulturdirektören Georg Dolivo. Alla föreläsningar i seminariet är på finska.

Seminariet är en del av Aalto-universitetets World Design Capital Helsinki 2012-programmet. Seminariet är öppet för alla och gratis.

Tilläggsinformation och obligatorisk anmälning via följande länk: http://ytk.tkk.fi/fi/koulutus/seminaarit/t3/

Välkommen!

8. Välkommen till HOT-Dances (Hämäläis-Osakunnan Tanssikerho) danskurser!

HOT-Dance är Hämäläis-Osakuntas aktiva dansklubb, som är menad för studerande.

Kurserna på hösten 2011 (veckorna 36/37-50)

  • nybörjare: ons. 14.9. fr.o.m. kl. 17–19 (Julia och Tomi)
  • nybörjare forts.: ons. 7.9. fr.o.m. kl. 19-21 (Minna och Petteri)
  • fortsättning: tors. 8.9. fr.o.m. kl. 17–19 (Henna och Mikko)
  • avancerade: tors. 8.9. fr.o.m. kl. 19–21 (Kimmo)

Kursavgifterna för medlemmarna i Hämäläis-Osakunta:

Nybörjarkurs: 5 euro/termin eller alla kurser: 15 euro/termin

Kursavgifterna för andra studerande:

Nybörjarkurs: 25 euro/termin eller alla kurser: 40 euro/termin

Man behöver inte anmäla sig på förhand eller ha ett eget par. Du behöver ta med bekväma kläder och skor som passar för inomhusbruk. HOT-Dances dansklubbar finns på adressen Urho Kekkonens gata 4-6, innergården, 4. vån., Punainen mylly.

Tilläggsinformation:
HOT:s e-postlista (instuktioner hur man går med finns på hemsidan)

Facebook-gruppen: HOT-Dance
HOTs informatör: tiina.tanninen@helsinki.fi

9. Sök till volontärarbete i Asien, Afrika eller Latinamerika

Via Etvo, volontärprogrammet i syd, kan 20–30 volontärer till exempel arbeta med miljöskydd, mänskliga rättigheter eller byutveckling. En etvo-volontär får även en unik möjlighet att bekanta sig med vardagen i u-länder.

Etvo är riktad till dem som är intresserade av volontärarbete i u-länder och är minst 22 år.

Volontärarbetsplatserna finns i de finländska organisationernas lokala samarbetsorganisationer.

Arbetsuppgifterna varierar till exempel från miljöuppfostran till att försvara barnens rättigheter och från att undervisa i engelska till att rapportera om livet i flyktingarnas boendeområden. Det som är gemensamt för alla platser är att varje volontär får bekanta sig med livet i u-länder och organisationernas verksamhet på gräsrotsnivå. Det självfinansierade volontärarbetet varar från ett halvt år till ett år beroende på den mottagande organisationens behov och den sökandes önskemål.

Om du blev intresserad bekanta dig med ansökningsinstruktionerna www.etvo.fi/hakuohjeet samt beskrivningar av volontärplatserna år 2012 www.etvo.fi/kohdemaat. Gå även och läs bloggar från människor som just nu är på volontärarbete. Ansökningstiden tar slut den 1 september.

10. Är du intresserad av kort- eller långvarigt volontärarbete längre bort än i Europa?

Kom och bekanta dig med organisationer, lyssna på volontärernas upplevelser i paneldiskussionen och fråga mer! De som är där och presenterar sin verksamhet är Kepas volontärprogrammet i syd (Etvo), Kansainvälinen vapaaehtoistyö ry (KVT), Maailmanvaihto ICYE ry och Allianssin Nuorisovaihto.

Tidpunkt: Onsdag 24.8.2011 kl. 18:00-20:00, i kulturcentret Caisa, Mikaelsgatan 17 C, Helsingfors.

Paneldiskussion 18:45-19:30

Mera information om organisationerna:
www.etvo.fi
www.kvtfinland.org
www.maailmanvaihto.fi
www.nuorisovaihto.fi

Veckans länk:

AUS är nu med i HeiaHeia. Gå med i gruppen på adressen https://www.heiaheia.com/groups/ayy.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *