Föreningsrapport 5/2011

Detta är AUS:s föreningsrapport 5/2011. Om du vill få AUS:s föreningsrapport i din e-post kan du beställa den på adressen http://list.ayy.fi/mailman/listinfo/yhdistykset

I FÖRENINGSRAPPORTEN DENNA VECKA

  1. Att använda ayy.fi:s evenemangskalender
  2. Aalto-universitetets beslut om sponsorering av studentföreningar
  3. Lakinlaskijaiset 30. september i Dipoli
  4. Arbeta på Lakinlaskijaiset?
  5. Är du intresserad av alumniverksamhet?
  6. Maskiningenjörsgillet lånar ut PA-anläggning
  7. Polijazz hösttermin börjar

1. ATT ANVÄNDA AYY.FI:S EVENEMANGSKALENDER

Studentkårens kommunikation har fått många förfrågningar om användningen av evenemangskalendern. Evenemangskalendern publiceras på högra sidan av ayy.fi:s förstasida och där syns de 10 senaste evenemangen. Varje förening kan och även borde lägga till evenemang i kalendern efter att ha fått ayy.fi-användarnamn och -lösenord. Evenemang som finns i kalendern läggs för övrigt automatiskt till den veckans veckorapport. Användarnamn och lösenord kan ni fråga om av AUS:s webbutvecklare Rekik Haile (rekik.haile@ayy.fi)

2. AALTO-UNIVERITETETS BESLUT OM SPONSORERING AV STUDENTFÖRENINGAR

Aalto-universitetets rektor Tuula Teeri har gjort ett beslut om sponsorering av studentföreningar. Aalto-universitetet sponsorerar enbart evenemang som berör hela universitetet eller studentkåren. Högskolorna ansvarar för sponsorering av skolvisa evenemang. I högskolorna inom teknik koordinerar Mauri Airila sponsoreringen genom Tekniska högskolans stödfond och i de andra skolorna dekanerna. Beslutet går att läsa även på Aalto Inside på adressen https://inside.aalto.fi/pages/viewpage.action?pageId=14718361

3. LAKINLASKIJAISET 30. SEPTEMBER I DIPOLI

Årets största Dipolifest – Lakinlaskijaiset – skakar Otnäs mark igen 30.9! På stora scenen underhåller Klamydia och Aikakone publiken och dessutom finns det i Dipoli allt från karaoke till dans på borden! Den här festen lämnar ingen kall, vare sig du äger en mössa som läggs i vinterförvar eller inte! Till fredagens ära är dörrarna öppna kl. 20-03. Under natten körs det extra bussturer från Otnäs till centrum.

Biljettförsäljningen börjar i Alvari aulan 19.9 kl. 10! Närmare information kan du kolla på ayy.fi, på Facebook (http://www.facebook.com/event.php?eid=274189232594877) och fr.o.m. 5.9. på adressen www.lakinlaskijaiset.fi. Åldersgränsen till evenemanget är 18 år.

4. ATT ARBETA PÅ LAKINLASKIJAISET?

Årets största Dipolifest behöver även tiotals hjälpsamma händer för att lyckas. Det finns många olika arbeten, allt från att vara ordningsvakt till att rouda saker och från dekorering till biljettförsäljning.

Som belöning får man gratis inträde till festen, ett halarmärke, fästning i festkommitténs ljusröda snöre och arbetarnas egen efterfest när festen är slut. I oktober får alla arbetare även delta i festens legendariska kaaton.

Tilläggsinformation och anmälning som arbetare: https://lomake.ayy.fi/jtmk/lakinlaskijaiset2011/

5. ÄR DU INTRESSERAD AV ALUMNIVERKSAMHET?

Bästa studerande – blivande alumni! Vill du skapa kontakter och fungera tillsammans med de som redan har utexaminerats d.v.s. alumner? Är du intresserad av alumnernas karriärberättelser och arbetserfarenhet? Vad annat kan universitetets alumnikontakter betyda för dig? Vi har efter sommaren aktivt kört igång med Aalto-universitetets alumnikontakter och nu vill vi börja utveckla vår verksamhet och våra tjänster så att de blir ännu bättre.

Därför har vi utarbetat en förfrågan angående vår verksamhet som vi önskar att du svarar på. Berätta för oss hur vi har lyckats med vårt arbete hittills och vad du som studerande speciellt förväntar dig av oss i fortsättningen. Att svara på förfrågningen tar ca 5-10 minuter. Vi önskar att du ger din respons senast den 15 september. Vi svarar gärna även på eventuella tilläggsfrågor på adressen: alumni@aalto.fi 4.

Link till förfrågan: https://www.surveypal.com/app/f?_d=c1a6eff4&_i=c3868314&_v=c1a6efc4

6. MASKININGENJÖRSGILLET LÅNAR UT PA-ANLÄGGNING

Från och med denna höst kan man fråga efter den utlånbara PA-anläggningen av Maskiningenjörsgillets värd. KIK-IE skaffade i våras en PA-anläggning i vilken det ingår två passiva högtalare med ställningar, en subwoofer, en förstärkare-mixer och en trådlös mikrofon. Anläggningen lämpar sig bra för sitzar, friluftsevenemang och mindre fester.

Anläggningen kan lånas enligt eget behov; om man inte behöver en trådlös mikrofon eller en subwoofer så behöver man inte heller betala för dem. Hyran år 2011 är: förstärkare, högtalare och ställningarna 25€, subwoofer 10€, trådlös mikrofon 10€.

Tilläggsinformation och reservationer: Hannes Kallioinen, Maskiningenjörsgillets värd, 050 5463779, isanta@koneinsinoorikilta.fi.

7. POLIJAZZ HÖSTTERMIN BÖRJAR

Teknologernas och Aaltoiternas dansförening Polijazz Ry:s hösttermin börjar! I höst erbjuder Polijazz regelbundna veckopass och kortkurser i många olika dansgrenar för studerande! De regelbundna veckopassen börjar vecka 27 och fortsätter fram till vecka 49. Dessutom ordnar Polijazz på måndagar och lördagar under hela hösten kortkurser i olika dansgrenar! Kortkurserna börjar ca en vecka efter de regelbundna passen och man anmäler sig till kortkurserna och betalar kursavgifterna skilt för varje kurs. Det finns många bra kurser, bl.a. Showjazz, fortsättningskurs i Breakdance, Streetdance och Pilates eller Balett!

Polijazz medlemsavgift för höstterminen är 35 e för ett regelbundet veckopass. Om man vill delta i två pass i veckan kostar det 45 e och 3 pass i veckan kostar 50 e. Avgifterna betalas på Polijazz konto 130930-59683 Nordea Otnäs med referensen 13. Den första gången som man kommer på ett pass får man prova på dansgrenen gratis.

Anmälning till de regelbundna veckopassen görs på adressen http://polijazz.ayy.fi eller genom att komma på danslektionen.

Kolla mera information om passen, vår verksamhet eller danskurserna på vår nätsida eller fråga direkt av våra lärare och av styrelsemedlemmarna. Gå även med i Polijazz Facebook grupp: http://www.facebook.com/#!/group.php?gid=6361325263.

Vi ses på danslektionerna!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *