Veckorapport 35/2011

Detta är AUS:s veckorapport 35/2011

Nya studerande, välkomna till Aalto! Om du inte har fått AUS:s guide för nya studerande kan du läsa den på nätet.

  1. Händer i veckan
  2. Det finns två intressanta arbetsplatser i AUS att söka
  3. Aalto on Waves: Apply now!
  4. Byggnadsingenjörsgillets logotävling för dess 100-års jubileum
  5. Otatarhakörningen 30.9 kl. 14-17
  6. Designtävling för minnesmärket Framtidsbyggarna för studerande, personal och alumner
  7. En förfrågan för blivande alumner
  8. Höstterminen för aaltoiternas dansförening Polijazz Ry börjar
  9. Nybörjarkurs i florettfäktning 20.9.-13.10.2011
  10. Gå med i Akateeminen laulu-kören

1. Händer i veckan

2. Det finns två intressanta arbetsplatser i AUS att söka

Sakkunnig/Projektchef för utvecklingen och koordineringen av boendetjänster

I sakkunnigs arbetsuppgifter ingår beskrivning och omvärdering av studentkårens hela bostadsuthyrningsverksamhets kundservicehelhet och på basis av detta förnya tjänster. Sakkunnig svarar även på hyresgästernas frågor och ger råd i bostadsärenden. Till uppgifterna hör också koordinering av ekonomin och verksamheten hos hyresgästernas demokratiorgan för studentkårens bostadsobjekt. Dessutom är sakkunnig inom ramen av sitt eget kunnande och intresse med i studentkårens påverkningsarbete gällande byggande och stadsplanering.

Arbetsförhållandet är ikraft tillsvidare och är heltidsarbete. Läs arbetsplatsannonsen i sin helhet och ansökningsanvisningarna här.

Tilläggsinformation om tjänsten kan fås av generalsekreterare Teemu Halme (teemu.halme(at)ayy.fi, 050 520 9415) och styrelsemedlem Kalle-Heikki Koskinen (kalle-heikki.koskinen(at)ayy.fi, 050 520 9416).

Bostadssekreterare till Otnäs servicepunkt

Till bostadssekreterarens uppgifter hör bl.a. behandling av bostadsansökningar, skriva hyreskontrakt, koordinering av och att svara på olika bostadsförfrågningar, rapportering gällande bostäder och utveckling av bostadsverksamhet. Arbetsförhållandet är ikraft tillsvidare och är heltidsarbete.

Läs arbetsplatsannonsen i sin helhet och ansökningsanvisningarna här.

Tilläggsinformation om tjänsten kan fås av styrelsemedlem Kalle-Heikki Koskinen, tel. 050 520 9416 och ekonomichef Reija Väätäinen, tel. 040 7095900. E-post: fornamn.efternamn(at)ayy.fi

3. Aalto on Waves: Apply now!

Don’t you just love summer: sun, beach, friends and doing all kinds of fun stuff together? Wouldn’t it be nice to continue on doing that when November and winter hits and do something useful and meaningful at the same time? If you answered yes, yes and yes, then get aboard Aalto on Waves!

The second round application round is open now! This will give applicants who did not succeed in the first round a chance to improve their applications, as well as new applicants the chance to be part of an incredible journey!

The application period is open NOW, and until 4.9.2011. You’ll find the application form as well as more information on our official website: http://www.aaltoonwaves.com !

See you aboard!

4. Byggnadsingenjörsgillets logotävling för dess 100-års jubileum

Byggnadsingenjörsgillet öppnar en tävling för en logo som görs till äran av dess 100-års jubileum. Designa en logo för gillets jubileumsår och VINN ETT 100 € PRESENTKORT TILL STOCKMANN VARUHUS! Logon kommer att användas i reklam och material m.m. gällande 100-års jubileet. Byggnadsingenjörsgillets 100-jubileumsår börjar på hösten 2012 och kulminerar i den 100de Hermanninsitsit i april 2013!

Delta i tävlingen genom att skicka ditt förslag till gillets ordförande juho.rahko(ät)aalto.fi mellan 1.9. och 25.9.2011 kl. 16. Vinnaren väljs av ordförandena av IK:s 100-årskommitter.

Tilläggsinformation och noggrannare instruktioner kommer senast 1.9 till adressen: http://ik.ayy.fi/?q=100-tmk

5. Otatarhakörningen 30.9 kl. 14-17

Planera, snickra ihop, bygg, utmana dig själv och andra, bli ivrig.. allt detta är tillgängligt för nu har du och ditt kompisgäng ett utmärkt tillfälle att delta i en formelliknande tävling med ett hemmagjort, icke motoriserat fordon. De bästa lagen prisbelönas så det lönar sig att börja förbereda sig för tävlingen i god tid. Varje lag får poäng såväl för fordonets snabbhet och stilighet som för lagstämningen. Kom ihåg att anmäla ditt lag i tid, senast 26.9!

Tilläggsinformation om evenemanget hittar du på AUS:s nätsida
och på facebook.

Även om du inte själv deltar i tävlingen så kom ändå dit, Alvarplatsen fylls nämligen av tävlingsyra och bra stämning 30.9! I tävlingsstämning kommer du genom att titta på videon från hösten 2010.

6. Designtävling för minnesmärket Framtidsbyggarna för studerande, personal och alumner

Aalto-universitetet arrangerar en designtävling för ett minnesmärke som dediceras till universitetets donatorer. Tävlingen riktar sig till studerande, personal och alumner vid Aalto-universitetet.

Tävlingen består av två steg:
Steg ett 1.9.-31.10.2011
Steg två 16.11.2011-16.1.2012

Tävlingens priser:
1. pris 10 000 euro
2. pris 5000 euro
3. pris 3000 euro

Tävlingen publiceras 1.9.2011 på adressen aalto.fi/tulevaisuudenrakentajat

Tävlingsprogrammet och tilläggsinformation finns på tävlingens nätsidor aalto.fi/tulevaisuudenrakentajat fr.o.m. 1.9. Ett informationstillfälle om tävlingen anordnas på Konstindustriella högskolan, Tavastvägen 135 C den 7 september 2011 kl. 10–12 i Samposalen. Man kan även följa med informationstillfället på nätet via en länk som finns på tävlingens nätsidor.

7. En förfrågan för blivande alumner

Vill du skapa kontakter och fungera tillsammans med de som redan har utexaminerats d.v.s. alumner? Är du intresserad av alumnernas karriärberättelser och arbetserfarenhet? Vad annat kan universitetets alumnikontakter betyda för dig?

Nu vill vi börja utveckla vår verksamhet och våra tjänster så att de blir ännu bättre. Därför har vi utarbetat en förfrågan angående vår verksamhet som vi önskar att du svarar på. Berätta för oss hur vi har lyckats med vårt arbete hittills och vad du som studerande speciellt förväntar dig av oss i fortsättningen.

Att svara på förfrågningen tar ca 5-10 minuter. Vi önskar att du ger din respons senast den 15 september.

Svara förfrågan här.

Vi svarar gärna även på eventuella tilläggsfrågor på adressen: alumni@aalto.fi

Hälsningar,
Aalto-universitetets alumnverksamhet
Anna-Maija, Henna, Julius, Kaisa, Niina, Nora, Pirita, Seija, Susanna och Victor

8. Höstterminen för aaltoiternas dansförening Polijazz Ry börjar

I höst erbjuder Polijazz regelbundna veckopass och kortkurser i många olika dansgrenar för studerande! De regelbundna veckopassen börjar vecka 27 och fortsätter fram till vecka 49.

Polijazz regelbundna veckopass hösten 2011 är:

MODERN DANS på torsdagar, BREAKDANCE på torsdagar, PARISALSA på fredagar, STREETMIX på fredagar, REGGAETON-CON-SALSA på fredagar (se noggrannare tidtabell och lärarna på nätet).

Dessutom ordnar Polijazz på måndagar och lördagar under hela hösten kortkurser i olika dansgrenar! Kortkurserna börjar ca en vecka efter de regelbundna passen och man anmäler sig till kortkurserna och betalar kursavgifterna skilt för varje kurs. Det finns många bra kurser, bl.a. Showjazz, fortsättningskurs i Breakdance, Streetdance och Pilates eller Balett!

Polijazz medlemsavgift för höstterminen är 35 e för ett regelbundet veckopass. Om man vill delta i två pass i veckan kostar det 45 e och 3 pass i veckan kostar 50 e. Avgifterna betalas på Polijazz konto 130930-59683 Nordea Otnäs med referensen 13. Den första gången som man kommer på ett pass får man prova på dansgrenen gratis!

Anmälning till de regelbundna veckopassen görs på adressen http://polijazz.ayy.fi eller genom att komma på danslektionen! Kolla mera information om passen, om tidtabellen, om instruktörerna, om vår verksamhet och om danskurserna på vår nätsida eller fråga direkt av våra instruktörer och av styrelsemedlemmarna. Gå även med i Polijazz Facebook grupp!

9. Nybörjarkurs i florettfäktning 20.9.-13.10.2011

Nybörjarkursen börjar på tisdag 20.9.2011 kl. 19. Kursens längd är 8 gånger, tis. och tors. kl.19.00-20.30 i Tölö sporthall i fäktningssal 2.

På grundkursen ska man vara klädd i inneträningskläder och inneträningsskor, föreningen tar hand om vapnen och annan utrustning. Efter nybörjarkursen har man möjlighet att delta i fortsättningskursen och även bekanta sig med andra vapengrenar inom fäktningen, sabel och värja.

Kursavgiften för en studerande är 90 euro och för andra 120 euro. Med på kursen ryms 20 personer och platserna fylls i anmälningsordning.

Anmälning och förfrågningar till föreningens verksamhetsledare via e-post: kirsi.luoma@helsinki.fi

www.ylioppilasmiekkailijat.fi

10. Gå med i Akateeminen laulu-kören

Vi sjunger klassisk a cappella -musik, maffiga orkesterverk, moderna körkompositioner och folksånger. Vi söker nya, personliga och ivriga sångare över högskolegränser till Akateeminen laulu-kören. Vi söker speciellt mansröster men även kvinnor är välkomna.

Vi ordnar en öppen träning och audition torsdagen 8.9.2011 kl. 18-21 på adressen Sjötullstorget 3, Helsingfors.

Om du kommer anmäl dig till Akateeminen laulus sekreterare Tiina Riippa:sihteeri@akateeminenlaulu.fi.

Passar inte tidpunkten? Fråga om en ny auditionsmöjlighet via e-post av Tiina.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *