Föreningsrapport 7/2011

Detta är AUS:s föreningsrapport 7/2011. Om du vill få AUS:s föreningsrapport i din e-post kan du beställa den på adressen http://list.ayy.fi/mailman/listinfo/yhdistykset

I FÖRENINGSRAPPORTEN DENNA VECKA

  1. AUS:s campusfest 19–20.9 kl. 10–14
  2. Otatarhakörningen på fredagen 30.9.2011 kl. 14-17 på Alvarsplatsen
  3. Föreslå nya wärdiga till Runda tornets gille
  4. KYL-körens audition 12.9 och 19.9 kl. 20
  5. Polijazz erbjuder kortkurser i pardansen ZOUK
  6. Studentfäktarna rf ordnar en nybörjarkurs i florettfäktning

1. AUS:S CAMPUSFEST 19.-20.9. kl. 10-14

AUS:s campusfest (kampuskarkelot) kommer igen! Campusfesten är ett två dagar långt och expoliknande evenemang för alla aaltoiter och speciellt föreningar verksamma inom AUS. Evenemanget erbjuder föreningar en möjlighet att presentera sin verksamhet för aaltoiter, rekrytera nya medlemmar och påbörja samarbete med andra föreningar. I år ordnas evenemanget i Otnäs 19–20.9. och i Tölö (i huvudbyggnaderna) 20.9. kl. 10-14.

Föreningar kan, om de så vill, ha sina stånd till exempel i Otnäs båda dagarna och den ena dagen i Tölö. Man kan också vara en dag på vartdera stället eller bara en dag på ettdera stället, som det passar er bäst.

Ståndet kan även vara vad som helst för verksamhet som er förening håller på med allt från ett tyst stånd till en elefant eller från en soffgrupp till en hoppborg – utöver utrymmenas storlek är det bara din fantasi som utgör gränsen. Syftet är att presentera er förenings verksamhet på ett personligt sätt. Ni får själv bestämma hur! Meddela emellertid oss om era behov av utrymmen så att vi kan reservera en för er passlig plats. Fundera också på om det finns en annan förening inom AUS med vilken ni kunde samarbeta föra att kunna skapa ett ännu större spektakel. Evenemangsbesökarna får rösta på campusfestens bästa stånd som prisbelönas med en valbar, gratis AUS:s utrymmesanvändningstur!

Anmäl er till evenemanget på adressen https://lomake.ayy.fi/yhdistykset/kampuskarkelot/ senast onsdag 14.9.

2. OTATARHAKÖRNINGEN PÅ FREDAGEN 30.9.2011 KL. 14-17 PÅ ALVARSPLATSEN

Planera, snickra ihop, bygg, utmana dig själv och andra, bli ivrig.. allt detta är tillgängligt för nu har du och ditt kompisgäng ett utmärkt tillfälle att delta i en formelliknande tävling med ett hemmagjort, icke motoriserat fordon. De bästa lagen prisbelönas så det lönar sig att börja förbereda sig för tävlingen i god tid! Varje lag får poäng såväl för fordonets snabbhet och stilighet som för lagstämningen. Kom ihåg att anmäla ditt lag i tid, senast 26.9!

Tilläggsinformation om evenemanget finns på AUS:s nätsidor: /blog/events/otatarhan-ajot/ och på Facebook: https://www.facebook.com/#!/event.php?eid=153562724721976. Även om du inte själv deltar i tävlingen så kom ändå dit, Alvarplatsen fylls nämligen av tävlingsyra och bra stämning 30.9! I tävlingsstämning kommer du genom att titta på videon från hösten 2010: http://oubs.fi/suomi/ohjelma/11185//Otatarhan+ajot+2010.

3. FÖRESLÅ NYA WÄRDIGA TILL RUNDA TORNETS GILLE PYÖREÄN TORNIN KILTAAN

Runda tornets gille är en heders- och seniororganisation som fungerar nära Aalto-universitetet. Varje år blir 15-20 personer inbjudna som gillets wärdiga (arwoisa) som utmärkelse för deras aktiva verksamhet i teknologsamfundet eller i Aalto-universitetets studentsamfund. PTK:s konklaw väljer varje höst de nya wärdiga på basis av förslagen från teknolog- och Aalto-universitetets studentsamfund.

Årets förslag kan göras fram till måndagen den 10 oktober 2011 kl. 10.11. Det kan vara en enskild person, ett gille eller en förening eller flera personer, gillen eller föreningar tillsammans som ger förslag. I förslaget bör finnas namn och bild på den som föreslås och motivering varför man borde välja denna person som en eventuell wärdiga samt namn(en) på den/de som gör förslaget. Förslag ska skickas till adressen ehdota-arwoisia@list.ayy.fi.

Personer som kan bli inbjudna som wärdiga är de som är i slutskedet av sina studier eller är nyutexaminerade och som har visat fortlöpande, levande intresse för teknologkultur och för annan verksamhet inom Aalto-universitetets studentsamfund samt inom föreningar nära det.

Tilläggsinformation om PTK och dess wärdiga finns på adressen www.ptk.ayy.fi.

4. KYL-KÖRENS AUDITION 12.9 OCH 19.9 kl. 20

Kauppakorkeakoulun Ylioppilaskunnan Laulajat, aka KYL, håller igen på att rekrytera nya talanger till sina led. Om du känner att du vill ha mera melodi i din vardag och oslagbart roligt sällskap, ta det lilla men givande steget genom att dyka upp på vår audition. Auditionen hålls i Proffa-salen i Aalto-universitetets handelshögskola. Tilläggsinformation finns både på vår hemsida www.kyl.fi och på vår Facebook-sida www.facebook.com/kylchoir.

5. POLIJAZZ ERBJUDER KORTKURSER I PARDANSEN ZOUK

Aalto-universitetets dansförening, Polijazz ry, ordnar som början på hösten en grund- och fortsättningskortkurs i pardansen zouk. Zouk är en dansstil som baserar sig på lambada och samba. Zouk började på 1980-talet i Brasilien och har sedan dess spridits runt jorden och dansen har formats till en spännande variation under resan. I Finland har zouk-scenen varit känd under ett år och antalet människor som blivit intresserade av den växer hela tiden. Nu har du en fin möjlighet att lära dig zouk med en professionell lärare, Soile Vedenperä. Soile är pioner i zouk i Finland och är en mycket omtyckt lärare, cirkuskonstnär och koreograf.

Tilläggsinformation om kursen hittar du på adressen /blog/events/paritanssi-zoukin-tiiviskursseja/

6. STUDENTFÄKTARNA RF ORDNAR EN NYBÖRJARKURS I FLORETTFÄKTNING

Grundkursen börjar på tisdag 20.9.2011 kl. 19.00. Kursens längd är 8 gånger, tis. och tors. kl. 19.00-20.30, i Tölö sporthall i fäktningssal 2. På grundkursen ska man vara klädd i inneträningskläder och inneträningsskor, föreningen tar hand om vapnen och annan utrustning.

Efter nybörjarkursen har man möjlighet att delta i fortsättningskursen och även bekanta sig med andra vapengrenar inom fäktningen, sabel och värja. Kursavgiften för en studerande är 90 euro och för andra 120 euro. Med på kursen ryms 20 personer och platserna fylls i anmälningsordning.

Anmälning och förfrågningar till föreningens verksamhetsledare via e-post: kirsi.luoma@helsinki.fi, www.ylioppilasmiekkailijat.fi.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *