Veckorapport 38/2011

Detta är AUS:s veckorapport 38/2011

I aulan av TH:s gamla huvudbyggnad (Otsvängen 1, sidan mot Alvarsplatsen) öppnas Aalto University Shop på tisdag 20.9. I affären säljs Aalto-universitetets varumärkesprodukter. Affären som ägs av studentkåren öppnar sina dörrar på tisdag 20.9 och är öppen på vardagar kl. 11-13. Välkommen och shoppa!

  1. Händer i veckan
  2. AUS:s fullmäktigeval 25.10-2.11.2011
  3. Sök till delegationen till FSF:s förbundsstämma
  4. Kom med och ordna CUMULUS –studentseminarium
  5. DE TRADITIONELLA SELL –TÄVLINGARNA IGEN TILL OTNÄS
  6. Utomhusbio – it’s just so cool
  7. Syyskiima 2011 – torsdag 22.9. kl. 17.00
  8. Föreslå nya wärdiga till Runda tornets gille
  9. Helsinki Region Welcome Weeks 19.9.-2.10.2011 around the capital area
  10. Designtävling för minnesmärket Framtidsbyggarna
  11. Studentretreat 14.-16.10. Hila, Kyrkslätt
  12. Skribareservövning 7.-9.10. på Svartholmen – skribastämning för studerande
  13. Studerandenas FM-tävlingar på kommande i badminton, orientering och tennis

1. Händer i veckan

2. AUS:s fullmäktigeval 25.10-2.11.2011

Aalto-universitetets studentkår väljer sin följande fullmäktige för nästa tvååriga mandatperiod i oktober-november. Fullmäktige med sina 45 medlemmar har den högsta beslutanderätten i studentkåren. Alla studentkårens medlemmar kan kandidera och rösta i valet.

Viktiga datum:

  • 5.10 kl. 12 Kandidatanmälningen slutar
  • 25.10 Valpanel (preliminär)
  • 24.10-1.11 Elektronisk röstning
  • 2.11. Urnvalet

ayy.fi/vaalit

Gissa inte, Rösta!

Bli en valtjänsteman i AUS:s fullmäktigeval

Aalto-universitetets studentkår (AUS) söker valtjänstemän som funktionärer till fullmäktigevalets urnval ons. 2.11 klockan 10-16 på sex olika röstningsställen (Arabia, Otnäs, Tölö, Lahtis, St. Michel och Björneborg). Till valnämndernas uppgifter hör bl.a. att sköta valet och att räkna rösterna när valförrättningen är över.

I första hand beaktas de som tidigare har fungerat som valtjänstemän men även andra har utmärkta möjligheter att bli valda. Till medlemmarna i valnämnden betalas ett engångsarvode på 100€ (till ordförande 150€).

Sök senast fre. 7.10! Se ansökningsanvisningar: /vaalit/.

Tilläggsinformation: sonja.virta@ayy.fi.

3. Sök till delegationen till FSF:s förbundsstämma

FSF dvs. Finlands studentkårers förbund är en förening för finländska studentkårer som representerar finländska högskolestuderande i nationellt beslutsfattande. Linjepappret och verksamhetsplanen som styr FSF:s intressebevakningsarbete verkställs av den årligen valda styrelsen. Linjepappret och verksamhetsplanen godkänns i förbundsstämman där även styrelsen väljs. Förbundsstämman år 2011 ordnas i Hyvinge 18.-19.11.

AUS representeras av en delegation på 14 ordinarie medlemmar och 14 suppleanter i förbundsstämman. Delegationen väljs genom öppen sökning så att styrelsen väljer 5+5 och fullmäktigegrupperna 9+9 delegater. Tilläggsinformation om förbundsstämman och ansökningsblanketten finns på adressen /blog/2011/09/16/hae-syln-liittokokousdelegaatioon-2/. Ansökningstiden till delegationen är 17.-23.9.2011.

4. Kom med och ordna CUMULUS –studentseminarium

Cumulus är en organisation grundad år 1990 av Konstindustriella högskolan och Royal College of Art London. Cumulus ordnar en konferens i Helsingfors på våren 24-26.5.2012. I samband med detta ordnas ett två dagar långt studentseminarium under tiden 22 -23.5.2012. AUS söker en arbetsgrupp för studentseminariet för att förverkliga seminariet och ansvara för dess innehåll och program. Studentseminariet ordnas i samarbete med Cumulus´ generalsekretariat och ansökningen är öppen för alla studerande vid Aalto-universitetet.

Cumulus´ globala konferenser har studerande inte tidigare haft möjlighet att delta i. Via studentkonferensen öppnas en möjlighet att komma med i konferensen och samtidigt bygga upp en egen del för studerande i studentmötets tecken och på det sättet en del av Cumulus-konferens.

Fritt formulerade ansökningar ska skickas till AUS:s styrelsemedlem Voitto Kangas (voitto.kangas@ayy.fi) senast söndag 5.10.2011! Tilläggsinformation om projektet och om Cumulus (Voitto.kangas@ayy.fi och teemu.peltokallio@ayy.fi).

/blog/2011/09/06/lahde-jarjestamaan-cumulus-opiskelijaseminaaria/
http://www.cumulusassociation.org/

5. De traditionella SELL -tävlingarna igen till Otnäs

Aalto-universitetets idrottsförening och Aalto-universitetets studentkår får igen äran att ordna ett av nästa års största och mest internationella studentidrottsevenemang i Otnäs, Esbo, 17.-20.5.2012. De traditionella SELL Student Games –tävlingarna är ett månggrenat idrottsevenemang som är öppet för alla högskolestuderande i världen. Det finns inga ålders- eller nivåkrav och det finns idrottsgrenar och motståndare för idrottare på alla nivåer. Det är studentmotion, gemensamt kul och att nätverka som bäst! Anmälning till tävlingen börjar 15.11.2011. Tilläggsinformation om evenemanget hittar du på tävlingens Facebook eller www -sidor på adressen www.sell2012.fi. Gilla tävlingarna på Fejsarn och och vinn en SELL 2012 -kragskjorta!

Sök med i SELL 2012-arbetsgruppen

SELL 2012 –arbetsgruppen kommer att vara det gäng som får brainstorma och förverkliga hela SELL 2012-tävlingarna. Arbetsgruppen söks och intervjuas senast i mitten av oktober. Arbetsgruppen skulle börja sin verksamhet genast när den är vald och arbetet skulle sluta i en stor fest efter tävlingarna i maj 2012.

Till arbetsgruppen söks 8 personer vilka alla kommer att ansvara för förverkligandet av sitt ansvarsområde. (/blog/2011/09/12/hae-sell2012-%E2%80%93tyoryhmaan/). Arbetet är ansvarsfullt men samtidigt avslappnat och självständigt. Arbetsgruppen kommer att fungera under ledning av tävlingarnas generalsekreterare. Till deras team kommer det att rekryteras massor med hjälpsamma händer senare på hösten och nästa vår. Sammanlagt kommer det att finnas ca 250 frivilliga i olika uppdrag.

Fritt formulerade ansökningar bör skickas till SELL 2012 –tävlingarnas generalsekreterare Anna Lee senast söndag 2.10.2011! Nämn tre ansvarsområden som du skulle vara beredd att sköta i din ansökan. De bästa och mest motiverade studerandena kallar vi till en intervju! Tilläggsinformation och svar på frågor kan fås från Anna per e-post anna.lee@ayy.fi, på nätet sell2012.fi eller genom att ringa till numret 050 5209420!

6. Utomhusbio – it’s just so cool

På onsdag 21.9. fr.o.m. klockan 19.30 förvandlas Alvarsplatsen i Otnäs till en utomhusbio! Det enda publiken behöver göra är att komma på plats eftersom projektorn fungerar som kvällens stora stjärna. För att skapa den bästa stämningen finns det också popcorn och lemonad på plats. För det höstliga vädret bör man förbereda sig med varma kläder och egna sittunderlag. Om det ser ut som att dagen blir mycket stormig förflyttas bion med popcornen till Design Factory.

Genom en omröstning bland publiken valdes Exit Through The Gift Shop som kvällens film och den handlar om Banksy som blev känd som en gatu-/graffitikonstnär.

Följ med evenemanget och vädervarning

7. Syyskiima 2011 – torsdagen 22.9. kl. 17.00

Den framgångsrika Kevätkiima gör comeback som Syyskiima. Senast festade vi loss med över 500 människor i Jenny Woo – nu är det dags att fly höstmörkret till Cuba den 22 september kl. 17.00. Arkitektstuderandena hälsar dig och dina vänner välkomna till en fest, där stämningen är som i ett renstängsel. Det utlovas ett vältrampat dansgolv, likasinnat löpsällskap och solbrända sommarpälsar.

Vi ses vid Skillnaden. Skol, Arkitektstuderande 2010

Biljetter:

På förhand 5€. (Försäljningstiderna på Facebook)
Vid dörren 17.00-20.00 6€ & 20.00-01.00 8€.

Facebook-evenemang

8. Föreslå nya wärdiga till Runda tornets gille

Förslag till PTK:s wärdiga (arwoisa) kan göras fram till 10.10. kl. 10:11 till adressen ehdota-arwoisia@list.ayy.fi. I förslaget bör finnas namn och bild på den som föreslås och motivering varför man borde välja denna person som en eventuell wärdig samt namn(en) på den/de som gör förslaget.

Personer som kan bli inbjudna som wärdiga är de som är i slutskedet av sina studier eller är nyutexaminerade och som har visat fortlöpande, levande intresse för teknologkultur och för annan verksamhet inom Aalto-universitetets studentsamfund samt inom föreningar nära det.

Det kan vara en enskild person, ett gille eller en förening eller flera personer, gillen eller föreningar tillsammans som ger förslag.

Tilläggsinformation www.ptk.ayy.fi.

9. Helsinki Region Welcome Weeks 19.9.-2.10.2011 around the capital area

During the Welcome Weeks expats of all nationalities and their families are given information on living in Finland and are offered a chance to build their social networks through various activities offered alongside the more informational events. The purpose is to make new friends, get the knowhow – and have fun doing it.

Check the event calendar of the welcome weeks at http://www.welcomeweeks.fi/
or on Facebook

The event is organised by Uusimaa Regional Council, the cities of Helsinki and Espoo, Helsinki Education and Research Area (HERA) and Opiskelijametropoli Student City -project in co-operation with Mundus Nicole Saari Ky, BBG.fi and Jolly Dragon. AYY has contributed to organizing the Seven Wonders campus walks and the Helsinki Hidden City Race.

10. Designtävling för minnesmärket Framtidsbyggarna

Aalto-universitetet arrangerar en designtävling för ett minnesmärke för dem som har donerat till Aalto-universitetets grundkapital. Man kan delta i tävlingen individuellt eller i en grupp. Tävlingen är öppen för studerande, personal och alumner vid Aalto-universitetet.

Är du intresserad av att göra ett tävlingsförslag i en tvärvetenskaplig grupp? Saknar du arbetare, studerande eller alumner från andra branscher i ditt team? Vill du annars bara planera om minnesmärket tillsammans med andra?

Kom till Design Factory på frukost (Betongblandargränden 5 C, Esbo) 20.9. kl. 8.30-10 och lyssna på info om tävlingen och träffa andra som är intresserade av tävlingen – du har under tillfället en möjlighet att leta reda på ett tvärvetenskapligt team åt dig eller annars bara nätverka med andra studerande, alumner och personal vid Aalto-universitetet.

Tilläggsinformation om tävlingen:
www.aalto.fi/tulevaisuudenrakentajat
Evenemanget Framtidsbyggarna –frukost på Facebook

11. Studentretreat 14.-16.10. Hila, Kyrkslätt

Retreatens pris är 30€ och i det ingår transport och helpension på lägerområdet. Transport ordnas från Alberga station. Förfrågningar och anmälan senast 30.9.2011 otatoimisto.espoo@evl.fi, byrån för läroanstaltsarbete tel. 050 529 0881 (mån.-tors. 9-12).

Uppgifter som behövs i anmälan: namn, adress, telefonnummer, e-postadress, allergier eller begränsningar i kosten, behov av transport och om du har tidigare erfarenhet av retreaten.

Studentretreaten ordnas av Espoon seurakuntien oppilaitostyö och som ledare fungerar Jyri Hakala och Katja Kangas.

12. Skribareservövning 7.-9.10. på Svartholmen – skribastämning för studerande

Vi kallar in dig till reservövning till Svartholmen i Helsingfors 7.-9.10. Vi behandlar frågor om tro, tvivlan, Gud, bön, ensamhet, parförhållande och annat som berör människoliv. Vi glömmer naturligtvis inte sånger, lekar, sketcher eller annat som hör till skriban.

Fullpension med färjeresor kostar 40 €. De 18 första ryms med. Bindande anmälningar senast 22.9 ysk.kasvatus@evl.fi. Kom ihåg att ge dina kontaktuppgifter (telefonnummer, e-postadress och postadress), eventuella allergier och specialdieter. Förfrågningar till reservövningsledarna:

högskoleprästerna Laura Mäntylä, laura.mantyla@evl.fi, 050 5919874 Kaisa Heininen, kaisa.heininen@evl.fi, 050 596 5417 Länk till facebook-evenemanget

13. Studerandenas FM-tävlingar på kommande i badminton, orientering och tennis

  • Studerandenas FM-tävlingar i badminton i Helsingfors 8.-9.10.2011
  • Studerandenas FM-tävlingar i orientering i Villmanstrand 13.-14.10.2011
  • Studerandenas FM-tävlingar i tennis kommer till Helsingfors 15.-16.10.2011

Tilläggsinformation om tävlingarna och anmälningsinstruktionerna finns på adressen: /blog/2011/09/12/opiskelijoiden-sm-kisoja-tulossa-sulkapallossa-suunnistuksessa-seka-tenniksessa/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *