AUS: Jarno Lappalainen till FSF:s ordförande 2012

Pressmeddelande
21.9.2011

Får publiceras genast

Aalto-universitetets studentkår (AUS) föreslår teknikstuderande Jarno Lappalainen som ordförande för Finlands studentkårers förbund (FSF)år 2012.

Jarno är en 24 årig produktionsekonomistuderande som har läst kommunikationsteknik som biämne. I sin nuvarande befattning som FSF:s vice ordförande har han varit den huvudansvarige i koordineringen av Studiestödet till indexet –kampanjen.  Dessutom har Jarno målmedvetet utvecklat FSF:s kommunikation i en mer lättillgänglig och öppen riktning. Tidigare har han bland annat kämpat för gratis utbildning och trespråkighet i AUS:s styrelse.

”I vimlet av de gemensamma utmaningarna under det gångna året har det varit lätt att bli ännu mer förälskad i studentrörelsen! Man bör emellertid inte ta den starka studentrörelsen för givet. Före kommunvalet nästa år ska vi hitta en ny riktning och fokus för det hur den finländska högskolestuderanden representeras de kommande åren” målar Lappalainen upp.

Nu, efter att ha skaffat sig mycket erfarenhet, är Jarno färdig att gripa rodret för studentrörelsen. År 2012 kräver öppenhet, samarbete och diskuterande ledarskap för att studentrörelsens utmanande huvudmål – universitetsstäderna till Finlands ungdomsvänligaste städer – ska kunna nås.

”I den noll åriga AUS har det naturliga tillvägagångssättet varit att skapa nytt. Det har varit ett nöje att se att Jarno i det 90 åriga FSF har fungerat med samma iver och fördomsfrihet när han har tagit i nya utmaningar och genom att ifrågasätta centralorganisationens gråhet” ivrar AUS:s styrelseordförande Saara Hyrkkö.

FSF väljer styrelsen för år 2012 vid sin förbundsstämma i Hyvinge 18-19 november. FSF representerar Finlands högskolestuderande på en nationell nivå och tar ställning till utbildningspolitiska-, socialpolitiska- och internationella frågor.

Tilläggsinformation:
Saara Hyrkkö, 040 719 7604, saara.hyrkko@ayy.fi
Teemu Halme, 050 520 9415, teemu.halme@ayy.fi
Jarno Lappalainen, 040 053 6973, jarno.lappalainen@ayy.fi

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *