Föreningsrapport 9/2011

Detta är AUS:s föreningsrapport 9/2011. Om du vill få AUS:s föreningsrapport i din e-post kan du beställa den på adressen http://list.ayy.fi/mailman/listinfo/yhdistykset. Instruktioner för hur man använder föreningsrapporten finns i slutet av denna rapport.

I FÖRENINGSRAPPORTEN DENNA VECKA

  1. AUS:s föreningsguide blir färdig i slutet av året
  2. Bli valtjänsteman i AUS:s fullmäktigeval
  3. Nyyttis förfrågan till nya studerande
  4. Belåtenhetsenkät angående Aalto-universitetsfastigheterna
  5. Teknologsångstävlingen kommer, är du redo?

1. AUS:S FÖRENINGSGUIDE BLIR FÄRDIG I SLUTET AV ÅRET

Just nu arbetar studentkårens föreningssektor med en föreningsguide för föreningar och samfund som är verksamma kring AUS och guidens syfte är bl.a. att underlätta föreningarnas stipendieansökningsprocesser, att komma igång med verksamheten och nätverkning. I guiden kommer det också att behandlas att föra protokoll, föreningslagen, att grunda en ny förening, stadgar, frågor om utrymmen, rådgivningstjänster och arkivering. I slutet av hösten är det meningen att det ska publiceras en tryckt och en elektronisk version av guiden.

Har ni några tankar om hurdana saker man borde ta upp i guiden? Även överraskande förslag och idéer tas gärna emot. Skicka respons åt oss till adressen jarjestoasiat@ayy.fi.

2. BLI VALTJÄNSTEMAN I AUS:S FULLMÄKTIGEVAL

AUS söker valtjänstemän som funktionärer till fullmäktigevalets urnval ons. 2.11 klockan 10-16 på sex olika röstningsställen (Arabia, Otnäs, Tölö, Lahtis, St. Michel och Björneborg). Till valnämndernas uppgifter hör bl.a. att sköta valet och att räkna rösterna när valförrättningen är över.

I första hand beaktas de som tidigare har fungerat som valtjänstemän men även andra har utmärkta möjligheter att bli valda.  Till medlemmarna i valnämnden betalas ett engångsarvode på 100€ (till ordförande 150€).

Sök senast fre. 7.10! Se ansökningsanvisningar: /vaalit/.

3. NYYTTIS FÖRFRÅGAN TILL NYA STUDERANDE

På studerandenas stödcentral Nyytti ry:s sidor har det publicerats en förfrågan till nya studerande med hjälp av vilken Nyytti kartlägger de nya studerandenas upplevelser av universitetsvärlden och att anpassa sig till den. Vi hoppas att ni för vidare information om förfrågan speciellt till nya studerande. Med hjälp av förfrågan samlar Nyytti in viktig information om hur de nya studerandena hittar sin plats i studielivet.

Förfrågan finns på adressen https://digiumenterprise.com/answer/?sid=697621&chk=X4HY7UW4

4. BELÅTENHETSENKÄT ANGÅENDE AALTO-UNIVERSITETSFASTIGHETERNA

Låt din röst höras och berätta din åsikt om Aalto-universitetets utrymmen och campusområdet! I bästa fall har du själv nytta av det – bland alla som svarar utlottas det en JOPO-cykel (värde 373 e) och en iPad (värde 597 e). Utlottningsdagen är 17.10.

Förfrågan finns på adressen: www.tutkimus.net/aalto2011. Man kan svara på förfrågan ända till 3.10.2011.

5. TEKNOLOGSÅNGSTÄVLINGEN KOMMER, ÄR DU REDO?

Hej alla guldhalsar, missljud och större och små poeterna!

Teknologsångstävlingen är öppnad. Sångledarsektionen önskar alla välkomna att delta i tävlingen! Tävlingen kulminerar i teknologtraditionsveckans final och sångbastun där tävlingsbidragen sjungs för de auktoritära domarna och andra bastubadare 3.11.2011 klo 18-20.

Tävlingen har två serier:

1. Splitternya sånger som inte tidigare har framförts (som riktgivande och helt frivilligt tema är vin och de gamla goda tiderna)

2. Låtar som skrivits i år och som redan har framförts på sitzar eller andra sångtillfällen.

Vinnarna i de båda serierna får förutom heder och ära även in sången de skrivit i Teknologtraditionsfestens laululäsy (och den sjungs på traditionsfesten). Och det är inte allt. Vinnarna får även ett överraskningspris! Tävlingsbidragen bör skickas till adressen lutku@list.ayy.fi senast 30.10 kl. 23.55. Skriv ditt namn (eller alla upphovsmäns namn, om det finns flera), dina kontaktuppgifter, i vilken serie du deltar och naturligtvis sångens namn och text.

Låt kreativiteten blomstra och kom alla ivrigt med!

VILL DU FÅ DIN NYHET I DENNA RAPPORT?

Skicka din korta text senast på onsdag kl. 10.00 till adressen jarjestoasiat@ayy.fi. Nyheterna skickas till översättarna så du kan skicka din text som enspråkig. I slutändan är det AUS:s organisations- och föreningssakkunnig Joonas Jylhä (joonas.jylha@ayy.fi, tel: 050 520 9442) som är ansvarig för innehållet i föreningsrapporten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *