Veckorapport 39/2011

Detta är AUS:s veckorapport 39/2011

Kandidatnomineringen till AUS:s fullmäktigeval slutar 5.10. kl. 12.00. Samla ihop ditt eget valförbund nu! Tilläggsinformation om valet, fullmäktige och kandidering finns på adressen ayy.fi/vaalit

  1. Händer i veckan
  2. Aate bjuder in studerande till Från källare till kulturcentrum -brainstorming
  3. Efterlyses: den bästa internationella läraren 2011
  4. Motionera bort stressen -kurs
  5. Ge respons om Aalto-universitetets utrymmen och vinn en Jopo eller en iPad
  6. Du som blir magister under läsåret 2011-2012, kom och bli en del av MoA-utställningen
  7. Studerandenas stödcentral Nyyti ry:s nätgrupper börjar på måndag 26.9
  8. Nyyti ry:s förfrågan till nya studerande om studiernas början
  9. Måla staket
  10. Montaasis smalfilmskurs 7.-9.10.
  11. First Date Sitz

1. Händer i veckan

2. Aate bjuder in studerande till Från källare till kulturcentrum -brainstorming

I Otnäs i en källare på Bistervägen 1 finns ett utrymme som tidigare var känt som OUBS. OUBS´ verksamhet lades ner 31.5.2011 och AUS:s nys audiovisuella media, Aate, började sin verksamhet 1.6.2011.

Förutom TV-programsproduktion är Aates syfte att fungera som en öppen arena för studentkårsmedlemmarnas mångahanda kulturprojekt. Aate vill betjäna så många aaltoiter som möjligt som är intresserade av konst, kultur och audivisuell framställning.

Ett fungerande kulturcentrum behöver ivriga personer omkring sig så Aate bjuder in till

FRÅN KÄLLARE TILL KULTURCNTRUM: FÖR DEN GEMENSAMA TANKEN

-brainstormingen. På den informella tillställningen brainstormas hur Aate kunde berika AUS:s kulturliv. Musik, teater, dikter, filmer, foton, joga, bildhuggeri… DU har bollen.

Anländ alltså till Aate (Bistervägen 1 A, källarvåningen) måndag 3.10.2011 kl. 19!

Tilläggsinformation:
Vesa Rajala, ansvarig producent / executive producer
vesa.rajala@ayy.fi
p.+35850 520 9425 | http://aatemedia.fi
https://www.facebook.com/event.php?eid=249399755095763

3. Efterlyses: den bästa internationella läraren 2011

Har du stött på en fantastisk engelskspråkig föreläsare eller en handledare som fullständigt har ägnat sig åt sina studerande? Förtjänar din strålande lärare en uppskattning för sitt arbete?

AUS delar ut ett pris till årets bästa lärare som undervisar på ett främmande språk. Studerande kan föreslå vem som helst som undervisar vid Aalto-universitet som prismottagare förutom de som undervisar på finska eller svenska. Skicka ditt förslag senast 4.10. kl. 16 till adressen international@ayy.fi. Bifoga en kort motivering varför just den här läraren borde väljas som prismottagare.

Priset delas ut på festen för de internationella studerandena 12.11. Med priset vill AUS fästa uppmärksamhet vid vikten av undervisning av hög kvalitet på främmande språk. Bland dem som har gett förslag på bästa lärare utlottas det två par biobiljetter till Finnkino.

4. Motionera bort stressen -kurs

En Motionera bort stressen –kurs som är riktad till studerande börjar på SHVS:s verksamhetsställe i Tölö 5.10. kl. 14.30-16.

Kursen går en gång i veckan under 5.10. – 23.11.2011. Kursmötena är en och en halv timme långa. Samlingsplats är SHVS:s verksamhetsställe i Tölö, Tölögatan 37 A, motionssalen på AK –våningen.

Kursen består av 8 tillfällen under vilka man bekantar sig med olika motionsformer, testar på olika avslappningsövningar och går igenom saker och ting som har att göra stresshantering. Målet med kursen är att hitta en koppling mellan motion och hantering av stress. Att delta i kursen är ett bra sätt att börja motionera för första gången eller efter en lång paus!

Kursen ordnas i samarbete mellan SHVS och AUS. Som ledare på kursen fungerar SHVS:s fysioterapeut Kati Kauppala och AUS:s sportsakkunnig, idrottsinstruktör Karoliina Sarkkula. Kursen är avgiftsfri men kräver engagemang. För oanmäld frånvaro krävs en avgift på 15 euro!

På kursen tas 12 anmälda. Bindande anmälningar senast 30.9. till kati.kauppala@yths.fi

5. Ge respons på Aalto-universitetets utrymmen och vinn en Jopo eller en iPad

Låt din röst höras och berätta för Aalto-yliopitokiinteistö OY vad du anser om universitetets utrymmen och campusområde. Bland alla som svarar på enkäten lottas det ut en JOPO-cykel (värde 373 e) och en iPad (värde 597 e). Utlottningsdagen är 17.10.

Enkäten finns på adressen: www.tutkimus.net/aalto2011

Man kan svara på enkäten ända till 3.10.2011.

Undersökningen görs av forskningsföretaget Qualitems Oy, dit svaren far direkt. Resultaten behandlas konfidentiellt och man kommer inte i något skede att para ihop kontaktuppgifterna för de som svarat med deras svar.

Tilläggsinformation om undersökningen: laura.andstrom(AT)qualitems.fi

6. Du som blir magister under läsåret 2011-2012, kom och bli en del av MoA-utställningen

MoA INFOTILLFÄLLE 30.9.2011 Konstindustriella högskolan, Tavastvägen 135 C, vån. 8, stora föreläsningssalen 822, fredag 30.9. kl. 9:30-10:30.

MoA-tillställningen har ordnats redan från och med år 2000 och ifjol våras öppnades möjligheten även för andra än bara TAIK-studerande att delta i tillställningens kärna, utställningen. Kom med och hör hur ditt/din slutarbete/diplomarbete/gradu på bästa möjliga sätt kunde presenteras för publiken på den tre veckor långa tillställningen i maj.

Vi berättar bl.a. hur man deltar i utställningen, tidtabellen under vintern, hurdana möjligheter du erbjuds när du är med i tillställningen och vad det kräver av dig. Hurdana möjligheter det finns att presentera forsknings eller konceptuella arbeten.

Dessutom träffar du MoA:s arbetsgrupp och andra snart utexaminerade studerande. Kom, kom, välkommen! Katri och Tarja, MoA:s producenter

www.moa.fi

7. Studerandenas stödcentral Nyyti ry:s nätgrupper börjar på måndag 26.9

I våra handledda nätgrupper kan man behandla singelhet, ensamhet och skilsmässa. I grupperna kan man anonymt dela med sig av tankar, känslor och upplevelser med andra i liknande situation. I grupperna kan man få nya perspektiv och hitta nya, för sig själv passande lösningar som hjälper en att orka och komma framåt.

Nätgrupperna är öppna för alla studerande. Vem som helst kan läsa dem utan att registrera sig. För att kunna skriva i grupperna krävs registrering och inloggning. Med kan du komma när som helst. Grupperna tar paus 16.12.2011.

Varmt välkomna med i våra grupper!

http://www.nyyti.fi/palvelut/nettiryhmat/

8. Nyyti ry:s förfrågan till nya studerande om studiernas början

På studerandenas stödcentral Nyyti ry:s sidor har det publicerats en förfrågan till nya studerande med hjälp av vilken man kartlägger de nya studerandenas upplevelser av universitetsvärlden och att anpassa sig till den. Det tar bara några minuter att svara på förfrågan. Bland de som svarat utlottas populära Nyyti-kassar och minnesstickor.

På förfrågan kan man svara 12.9.-7.10.2011

För att svara på förfrågan gå till adressen nyyti.fi och på framsidan finns det en länk till förfrågan. Bekanta dig även annars med nyyti.fi –sidorna där du hittar information om studerandenas välmående och livskontroll i olika livssituationer.

9. Måla staket

Kom och förvandla byggstaketen i Otnäs till graffitistaket på fredag 30.9. Målningen börjar kl. 12 på Alvarsplatsen och fortsätter så länge dagsljus och iver räcker till. AUS bjuder på målfärgen. Av dig förväntar vi oss bara attityd och mod att skapa.

Tillställningens Facebook-evenemang:

Det lönar sig att ta med målningskläder och gummihandskar. Tilläggsinformation fås av lauri.lehtoruusu@aalto.fi och rafael.linnankoski@aalto.fi

10. Montaasis smalfilmskurs 7.-9.10.

Filmklubben Montaasis legendariska smalfilmskurs ordnas igen under veckoslutet 7.-9.10! Baskursen i filminspelning innehåller grunderna i att skriva ett manuskript, bildspråk, belysning och filmning. Under veckoslutet brainstormas och filmas kortfilmer i 8 mm färgfilm i grupper. Kursen erbjuder alltså en unik chans att göra en film på smalfilm som blir mer och mer sällsynt för varje år.

Tilläggsinformation: http://montaasi.ayy.fi/index.php?sivu=kurssit&ala=Kaitafilmikurssi

11. First Date Sitz

Löven i träden är bruna och himlen är grå, Aalto ES:s gäng drömmer om Kalifornien men Du tänker bara på Honom/Henne och funderar om du borde fråga ut honom/henne på dejt… Eller har du redan varit så länge i ett förhållande att du inte kommar ihåg hur man stöter på en man eller en kvinna? Låt situationen vara vad som helst, AUS:s internationella sektion erbjuder dig chansen att träna i en internationell atmosfär på First Date Sitz! Som extra krydda finns det rikligt med frrranska älskarrre och exotiska skönheter…

Vad skulle du klä på dig till första dejten med din drömkvinna eller -man? Skulle du ta en smoking eller en fin klänning från garderoben eller skulle du försöka tillämpa ”Nakna mannen” –tekniken? Kolla Barney Stinsons bästa tips, öva på de roligaste raggningsreplikerna och frigör din inre George Clooney, Scarlett Johansson, Borat eller Tuksu i Smökki den 6 oktober! Efterfesten på Rantsu.

Biljetter säljs i aulan i huvudbyggnaden 26.9 – 3.10 kl. 11-13, pris 15 euro (13 alkoholfri). Ta med kontanter. Det finns 60 platser reserverade för finländare.

I ett nötskal:
Vad? First Date Sitz by AYY International
Var? Smökki
När? 6/10, kl. 19:00 (cockare kl. 18:00)
Vad kostar? 15/13e
Klädkod? Första dejt
Varför? Det är roligt att sätta in utisar i sitzkultur

Veckans länk

Studentmediet Aate har börjat sin verksamhet. De första videosnuttarna kan ses på adressen http://aatemedia.fi/. Är du nöjd med vad du såg? Vad borde Aates verksamhet innehålla i fortsättningen? Delta i Från källare till kulturcentrum (Kellarista Kulttuurikeskukseksi) brainstormingen 3.10. kl. 19.00 och berätta din åsikt. (se närmare uppgifter om tillställningen ovan)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *