Föreningsrapport 10/2011

Detta är AUS:s föreningsrapport 10/2011. Om du vill få AUS:s föreningsrapport i din e-post kan du beställa den på adressen http://list.ayy.fi/mailman/listinfo/yhdistykset. Instruktioner för hur man använder föreningsrapporten finns i slutet av denna rapport.

I FÖRENINGSRAPPORTEN DENNA VECKA

  1. Aate bjuder in studerande till Från källare till kulturcentrum -brainstorming
  2. Föreslå nya wärdiga till Runda tornets gille
  3. AUS:s föreningsguide blir färdig i slutet av året
  4. Bli valtjänsteman i AUS:s fullmäktigeval
  5. Nyyttis förfrågan till nya studerande

1. AATE BJUDER IN STUDERANDE TILL FRÅN KÄLLARE TILL KULTURCENTRUM -BRAINSTROMING

I Otnäs i en källare på Bistervägen 1 finns ett utrymme som tidigare var känt som OUBS. OUBS´ verksamhet lades ner 31.5.2011 och AUS:s nys audiovisuella media, Aate, började sin verksamhet 1.6.2011.

Ett fungerande kulturcentrum behöver ivriga personer omkring sig så Aate bjuder in till ”Från källare till kulturcentrum: för den gemensama tanken”-brainstormingen. På den informella tillställningen brainstormas hur Aate kunde berika AUS:s kulturliv. Musik, teater, dikter, filmer, foton, joga, bildhuggeri… DU har bollen.

Anländ alltså till Aate (Bistervägen 1 A, källarvåningen) måndag 3.10.2011 kl. 19!

Tilläggsinformation: https://www.facebook.com/event.php?eid=249399755095763

2. FÖRESLÅ NYA WÄRDIGA TILL RUNDA TORNETS GILLE PYÖREÄN TORNIN KILTAAN

Runda tornets gille är en heders- och seniororganisation som fungerar nära Aalto-universitetet. Varje år blir 15-20 personer inbjudna som gillets wärdiga (arwoisa) som utmärkelse för deras aktiva verksamhet i teknologsamfundet eller i Aalto-universitetets studentsamfund. PTK:s konklaw väljer varje höst de nya wärdiga på basis av förslagen från teknolog- och Aalto-universitetets studentsamfund.

Årets förslag kan göras fram till måndagen den 10 oktober 2011 kl. 10.11. Det kan vara en enskild person, ett gille eller en förening eller flera personer, gillen eller föreningar tillsammans som ger förslag. I förslaget bör finnas namn och bild på den som föreslås och motivering varför man borde välja denna person som en eventuell wärdiga samt namn(en) på den/de som gör förslaget. Förslag ska skickas till adressen ehdota-arwoisia@list.ayy.fi.

Personer som kan bli inbjudna som wärdiga är de som är i slutskedet av sina studier eller är nyutexaminerade och som har visat fortlöpande, levande intresse för teknologkultur och för annan verksamhet inom Aalto-universitetets studentsamfund samt inom föreningar nära det.

Tilläggsinformation om PTK och dess wärdiga finns på adressen www.ptk.ayy.fi.

3. AUS:S FÖRENINGSGUIDE BLIR FÄRDIG I SLUTET AV ÅRET

Just nu arbetar studentkårens föreningssektor med en föreningsguide för föreningar och samfund som är verksamma kring AUS och guidens syfte är bl.a. att underlätta föreningarnas stipendieansökningsprocesser, att komma igång med verksamheten och nätverkning. I guiden kommer det också att behandlas att föra protokoll, föreningslagen, att grunda en ny förening, stadgar, frågor om utrymmen, rådgivningstjänster och arkivering. I slutet av hösten är det meningen att det ska publiceras en tryckt och en elektronisk version av guiden.

Har ni några tankar om hurdana saker man borde ta upp i guiden? Även överraskande förslag och idéer tas gärna emot. Skicka respons åt oss till adressen jarjestoasiat@ayy.fi.

4. BLI VALTJÄNSTEMAN I AUS:S FULLMÄKTIGEVAL

AUS söker valtjänstemän som funktionärer till fullmäktigevalets urnval ons. 2.11 klockan 10-16 på sex olika röstningsställen (Arabia, Otnäs, Tölö, Lahtis, St. Michel och Björneborg). Till valnämndernas uppgifter hör bl.a. att sköta valet och att räkna rösterna när valförrättningen är över.

I första hand beaktas de som tidigare har fungerat som valtjänstemän men även andra har utmärkta möjligheter att bli valda.  Till medlemmarna i valnämnden betalas ett engångsarvode på 100€ (till ordförande 150€).

Sök senast fre. 7.10! Se ansökningsanvisningar: /vaalit/.

5. NYYTTIS FÖRFRÅGAN TILL NYA STUDERANDE

På studerandenas stödcentral Nyytti ry:s sidor har det publicerats en förfrågan till nya studerande med hjälp av vilken Nyytti kartlägger de nya studerandenas upplevelser av universitetsvärlden och att anpassa sig till den. Vi hoppas att ni för vidare information om förfrågan speciellt till nya studerande. Med hjälp av förfrågan samlar Nyytti in viktig information om hur de nya studerandena hittar sin plats i studielivet.

Förfrågan finns på adressen https://digiumenterprise.com/answer/?sid=697621&chk=X4HY7UW4

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *