Veckorapport 40/2011

Detta är AUS:s veckorapport 40/2011

Höstens första Aino har utkommit. Nappa din från campus eller studentkårens servicepunkter för att läsa. Kolla även tidningens äldre nummer på Ainos nätsidor http://ainolehti.fi/

  1. Händer i veckan
  2. Du hinner ännu kandidera i AUS:s fullmäktigeval
  3. Sök snabbt till att bli valtjänsteman
  4. Kom och diskutera med Esa Hyvärinen, Sauli Niinistö och Johan Rockström
  5. Sök att bli studentrepresentant i Aalto-universitetets förvaltning
  6. TTER:s III ansökningsrunda
  7. Kassi är aaltoiternas eget webbtorg
  8. Slush-studentbiljetter till salu nu
  9. Ännu några veckor tid att delta i Teekkarikuva 2011 -tävlingen

1. Händer i veckan

2. Du hinner ännu kandidera i AUS:s fullmäktigeval

Kandidatnomineringen till AUS:s fullmäktigeval slutar ons. 5.10 kl. 12. Alla studentkårens närvarande medlemmar får kandidera och rösta i valet. Fullmäktige på 45 personer har den högsta beslutanderätten i studentkåren. Se närmare instruktioner om kandidatanmälningen på adressen /vaalit/kandidater/?lang=sv

3. Sök snabbt till att bli valtjänsteman

Ansök senast fre. 7.10 att bli valtjänsteman i AUS:s fullmäktigeval! Valtjänstemän är funktionärer till fullmäktigevalets urnval ons. 2.11 klockan 10-16 och de räknar rösterna vid sitt röstningsställe. Det behövs valtjänstemän speciellt ännu till Björneborg och Lahtis (resekostnaderna ersätts), men även till röstningsställena i Arabia och Otnäs kan man söka. I uppdraget förutsätts det bl.a. noggrannhet och kunskaper i finska.

Till medlemmarna i valnämnden betalas ett engångsarvode på 100€ (till ordförande 150€).

Kom ihåg att ansöka senast på fre. 7.10! Se instruktionerna: /vaalit/etusivu/tiedotteet/

Tilläggsinformation: sonja.virta@ayy.fi.

4. Kom och diskutera med Esa Hyvärinen, Sauli Niinistö och Johan Rockström

Aalto-universitetets studentkår ordnar 2.11 kl. 18.00-21.30 sitt första högkvalitativa ”Aalto Thinks” –diskussionstillfälle vars syfte är att bringa samman nationella och internationella beslutsfattare till diskussion med våra studenter om för samhället viktiga ämnen. Detta första tillfälle ordnas i Aalto Venture Garage på adressen Betongblandargränden 3 och kvällens tema kommer att vara jordens gränser (Planetary Boundaries). Som gäster får vi Esa Hyvärinen, Sauli Niinistö och den svenske forskaren Johan Rockström. Till tillfället ryms de 350 först anmälda studerandena så reservera din gratis biljett snabbt på adressen https://lomake.ayy.fi/yrityssuhteet/aalto-thinks/ innan andra hinner göra det.

5. Sök att bli studentrepresentant i Aalto-universitetets förvaltning

Aalto-universitetets studentkår har den 23.9.2011 beslutat att öppna ansökan för studentrepresentant till Aalto-universitetets administration i Aalto-universitetets förvaltningsorgan och arbetsgrupper. Ansökan är öppen för alla Aalto-universitetets studerande.

Det finns lediga platser i följande organ:

  • Universitetets kommitté för akademiska ärenden
  • Akademiska kommittén för konstindustri
  • Akademiska kommittén för kemiteknik
  • Akademiska kommittén för elektroteknik
  • Utbildningsrådet för elektronik och telekommunikation
  • Undervisningens kvalitetskommitté vid högskolan för elektroteknik
  • Rådgivande delegation för småföretagscentrum

https://lomake.ayy.fi/koulutuspolitiikka/ansokan-till-studentrepresentant-23-9-2011/

6. TTER:s III ansökningsrunda

TTER:s tredje ansökningsrunda för året är öppnad. Fondens syfte är att genom att dela ut bidrag stöda olika strävan av studentkåren, dess medlemmar samt samfund och föreningar som är verksamma kring studentkåren. Bidrag ansöks med en skild ansökan och ansökningstiden slutar söndagen 9.10. kl. 23.59.

Instruktioner för att göra ansökan och de bilagor som ska bifogas finns på fondens nätsidor på adressen tter.ayy.fi. På sidorna finns även mycket annan information om fonden – det lönar sig att gå och bekanta sig med det även om man inte behöver bidrag just nu!

Bidrag ansöks med en webblankett som finns på adressen: http://tter.ayy.fi/hae-avustusta/

Tilläggsinformation får man även fråga efter per e-post på adressen tter@list.ayy.fi.

Till er kännedom så ordnas en lättare ansökningsrunda i november då man kan ansöka om mindre bidragssummor (högst 300 €) genom en lättare ansökningsprocess. Det kommer tilläggsinformation om detta under oktober.

Lycka till i ansökningen!

7. Kassi är aaltoiternas eget webbtorg

Kassi som är menat för Aalto-universitetets studerandes och personals bruk är ett gratis och samhälleligt webbtorg där du kan bl.a. köpa, sälja, låna, hyra, och ge bort saker, söka bostäder, erbjuda eller be om hjälp av andra och ordna samåkning. Genom Kassi kan man behändigt skaffa sig bl.a. en bostad och möbler till den, bli av med gamla skolböcker och låna en borr av grannen. Via tjänsten kan du också erbjuda och be om hjälp med allt från datorproblem till att bära flyttlådor.

Tjänsten fungerar på adressen http://aalto.kassi.eu .

Välkommen att bekanta dig!

8. Slush-studentbiljetter till salu nu

Biljetter till teknologi- och startup-konferens Slush finns nu till salu för studerande på adressen slush.fi

De som har ett studiekort kan köpa sin biljett för 25 euro vilket innehåller varma rätter för två dagar samt efterfesten. Slush som ordnas 2-3 november på Kabelfabriken är en möjlighet att bekanta sig med startup-världen, lära sig om industry-nyheter och träffa massor med firmor och människor från branschen.

9. Ännu några veckor tid att delta i Teekkarikuva 2011 -tävlingen

Teekkarikuva 2011 är en fotograferingstävling för alla närvarande studerande vid Aalto-universitetet. Tävlingen som har temat ”Teknologliv vid Aalto-universitetet” uppmuntrar dig att föreviga dina bästa stunder i teknologstuderandens höst. Alla studerande vid Aalto-universitetet kan delta i tävlingen. Tävlingstiden är 23.8.– 23.10.2011. De bästa fotografierna belönas! Tilläggsinformation om tävlingen på adressen http://teekkarikuva.ayy.fi

Veckans länk

AUS:s fullmäktigeval närmar sig. Kandidatnomineringen slutar 5.10. kl. 12.00! Andra uppgifter om valet såväl för kandidater som för röstare hittar du behändigast på adressen ayy.fi /vaalit.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *