Föreningsrapport 11/2011

Detta är AUS:s föreningsrapport 11/2011. Om du vill få AUS:s föreningsrapport i din e-post kan du beställa den på adressen http://list.ayy.fi/mailman/listinfo/yhdistykset. Instruktioner för hur man använder föreningsrapporten finns i slutet av denna rapport.

I FÖRENINGSRAPPORTEN DENNA VECKA

  1. Nästa föreningsskolning ordnas på torsdag 8.12.2011
  2. AUS:s föreningstadgar har uppdaterats
  3. TTER:s tredje ansökningsrunda slutar på söndag 9.10
  4. Smökkis ljudanläggning och avbokning av utrymmesreserveringar

1. NÄSTA FÖRENINGSSKOLNING ORDNAS 8.12.2011

AUS:s nästa föreningsskolning har beslutats att ordna på torsdag 8 december kl. 16.30 – 19.30 på Design Factory. Redan nu lönar det sig att skriva in datumet i kalendern! Skolningens innehåll planeras som bäst så om du har en idé gällande skolningen kan du skicka den per e-post till adressen jarjestoasiat@ayy.fi. Meningen är att ordna en mångsidigare skolning än förr med mer individualiserat program för bl.a. ordförande och informatörer.

Skolningen är speciellt viktig för föreningarnas nya aktörer som man på många höstmöten denna höst rekryterar till föreningarna. På skolningen publiceras även AUS:s splitternya föreningsguide på finska, engelska och svenska.

2. AUS:S FÖRENINGSSTADGAR HAR UPPDATERATS

Studentkårens fullmäktige har på sitt möte 14.9.2011 godkänt de förändringar i föreningsstadgarna som styrelsen föreslog. Den uppdaterade versionen av föreningsstadgarna finns på AUS:s fullmäktigewiki på adressen http://edustajisto.ayy.fi/images/6/65/Muutokset_yhdistysohjesaanto.pdf.

Förändringarna inbegrep närmast bara uppdatering av termer vilka tydliggjorde uttrycken och lade till nuvarande praxis till stadgan.

3. TTER:S TREDJE ANSÖKNINGSRUNDA SLUTAR PÅ SÖNDAG 9.10

TTER:s tredje ansökningsrunda för året är öppnad. Fondens syfte är att genom att dela ut bidrag stöda olika strävan av studentkåren, dess medlemmar samt samfund och föreningar som är verksamma kring studentkåren. Bidrag ansöks med en skild ansökan och ansökningstiden slutar söndagen 9.10. kl. 23.59.

Instruktioner för att göra ansökan och de bilagor som ska bifogas finns på fondens nätsidor på adressen tter.ayy.fi. På sidorna finns även mycket annan information om fonden – det lönar sig att gå och bekanta sig med det även om man inte behöver bidrag just nu! Bidrag ansöks med en webblankett som finns på adressen: http://tter.ayy.fi/hae-avustusta/

I november ordnas en lättare ansökningsrunda då man kan ansöka om mindre bidragssummor (högst 300 €) genom en lättare ansökningsprocess. Det kommer tilläggsinformation om detta under oktober.

4. SMÖKKIS LJUDANLÄGGNING OCH AVBOKNING AV UTRYMMESRESERVERINGAR

Eftersom det inte mera finns en studentrestaurang i Smökki börjar utrymmets användningstid tidigare än förr. Vid behov kan de som reserverat utrymmet gå och förbereda sina evenemang redan fr.o.m. kl. 12. Vid behov kan man även komma överens om en tidigare början.

Ljudanläggningen i Smökki har förnyats. I hyran ingår ett PA-system som innehåller högtalare och mixer. Från AUS:s servicepunkt i Otnäs kan man även låna en trådlös mikrofon mot en pant på 50 euro.

Kom även ihåg när ni gör utrymmesreserveringar att reservationerna bör avbokas skriftligen 14 dygn före användningsdagen annars hamnar den som gjort reservationen att betala utrymmets hyra.

VILL DU FÅ DIN NYHET I DENNA RAPPORT?

Skicka din korta text senast på onsdag kl. 10.00 till adressen jarjestoasiat@ayy.fi. Nyheterna skickas till översättarna så du kan skicka din text som enspråkig. I slutändan är det AUS:s organisations- och föreningssakkunnig Joonas Jylhä (joonas.jylha@ayy.fi, tel: 050 520 9442) som är ansvarig för innehållet i föreningsrapporten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *