Det finns 343 kandidater i AUS:s fullmäktigeval av vilka nästan en tiondedel är internationella studerande

Kungörelse
7.10.2011

Får publiceras genast

Aalto-universitetets studentkårs (AUS) fullmäktigeval ordnas för andra gången 24.10. – 2.11.2011. I valet väljs fullmäktige på 45 medlemmar för nästa mandatperiod på två år. Fullmäktige har den högsta beslutanderätten i studentkåren.

I år finns det 343 personer som kandiderar i AUS:s val. I valet finns 19 valförbund och fyra valringar i vilka 17 av valförbunden är med. Tre kandidater hör inte till något valförbund.

För första gången med i valet finns ett valförbund för de internationella studerandena, Aalto International Coalition som på sin lista har 30 studerande som försöker komma in i fullmäktige vilket är nästan en tiondedel av alla kandidater. Den största enskilda ringen i valet är Avainrengas med 135 personer och det största förbundet är Sinivihreät, som är med i den ovannämnda ringen, med 44 personer på sin lista.

Den största tillväxten jämfört med förra valet hade valringen Ratas som i år har nästan en tredjedel mera kandidater än i förra valet 2009. I årets val sjönk antalet kandidater i de politiska grupperna avsevärt och Aalto-yliopiston demarit och Keskeiset som var med i förra valet har inte alls valförbund i valet.

Med i det första valet i AUS:s historia i april 2009 var 5 valringar som bestod av 22 valförbund. Två valförbund hörde inte till någon valring. Med i valet var sammanlagt 457 kandidater av vilka en inte hörde till något valförbund.  I de gamla studentkårernas val år 2007 kandiderade sammanlagt 318 personer.

Aalto-universitetets studentkår AUS är intressebevaknings- och serviceorganisation för nästa 15 000 Aalto-studerande. AUS fungerar som intressebevakare för sina medlemmar speciellt i utbildningspolitiska och studiesociala frågor.

Kandidatlistor

Tilläggsinformation:

Valkoordinator Sonja Virta, sonja.virta@ayy.fi, 050 520 9421
Centralvalnämndens ordförande Janne Peltola, janne.peltola@ayy.fi, 050 520 9438

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *