Veckorapport 41/2011

Detta är AUS:s veckorapport 41/2011

Det har uppstått problem med TTER:s ansökningsblankett och därför har ansökningarna av någon okänd orsak inte blivit sparade i databasen. För säkerhets skull önskar man att alla som ansökt om bidrag skickar sin ansökan per e-post till adressen tter@list.ayy.fi. Lättast går det genom att skicka bekräftelsemeddelandet som du fick i e-posten vidare till TTER. TTER beklagar besväret som uppstått!

  1. Händer i veckan
  2. Det finns 343 kandidater i AUS:s fullmäktigeval, en tiondedel är internationella studerande
  3. Gissa inte utan titta på Vaalitaistelu och rösta!
  4. Den andra ansökningsrundan för AUS:s utbytesstipendium
  5. AUS söker försäljningskoordinator
  6. Kom och gör Aino, studenttidningen i ditt universitet
  7. Ta med din Tutor-grupp och besök Experience Aalto! -evenemanget
  8. Funding available for International Student Projects
  9. Café Elissa har förlängda öppettider
  10. Nationella dagen för misslyckanden 13.10
  11. AIESEC Praktikprogram
  12. Metal Club Mökä presenterar: SLAVES TO THE GRIND

1. Händer i veckan

2. Det finns 343 kandidater i AUS:s fullmäktigeval, en tiondedel är internationella studerande

I AUS:s fullmäktigeval kandiderar 343 kandidater av vilka nästan en tiondedel är internationella studerande. Centralvalnämden bekräftade på sitt möte 6.10 kombinationen av kandidatlistorna som man kan bekanta sig med på valsidorna eller på studentkårens hemsida. Anmärkningar om kandidatlistorna bör göras före onsdag 12.10.2011 kl. 12.00.

Pressmeddelande om valet hittar du här.

AUS:s fullmäktigeval ordnas 24.10.-2.11.2011.

3. Gissa inte utan titta på Vaalitaistelu och rösta!

AUS:s fullmäktigeval kommer! Vem beslutar hur man använder dina medlemsavgifter och vad ropar din studentkår ut som sin ståndpunkt? Höstens intressantaste uppgörelse hålls 25.10. kl. 19-21 i Vaalitaistelu, som samlar ihop representanter från valförbunden till ett frenetiskt ordkrig i samma studio. Som konferencierer är Johanna Mitjonen, journalist från Aalto-tidningen och Maria Viitanen, journalist från Aate-media.

Vem är vacker? Titta! Aate serverar den spännande uppgörelsen i direktsändning på bästa sändningstid till din soffa. Vem är djärv? Delta! Skicka in dina stränga frågor eller kommentarer. Surfa till adressen aatemedia.fi.

I AUS:s fullmäktiveval kan man rösta elektroniskt 24.10.-1.11. (ayy.fi/vaalit) och i urnval 2.11.

4. Den andra ansökningsrundan för AUS:s utbytesstipendium

AUS delar ut utbytesstipendier ännu en gång under detta år. Utbytesstipendiet är menat för att stöda våra medlemmars internationaliseringsmöjligheter inom tecknen för utbytesstudier. Stipendiets storlek beror på utbytesresemålet och i förra rundan var storleken 400 – 800 euro. Vid stipendieutdelningen tas i beaktande både sökandes studieframgång och hur aktiv han/hon har varit i Aalto-samfundet.

Ansökningstiden är 1-30 november och under rundan delas det ut stipendier till ett sammanlagt värde av 10 000 euro. Ansökningarna tas emot elektroniskt genom AUS:s blankettsystem. När ansökningen öppnas meddelas det om det ännu via AUS:s olika informationskanaler.

Tilläggsinformation om stipendierna: Antti Karkola, styrelsemedlem (antti.karkola@ayy.fi)

5. AUS söker försäljningskoordinator

AUS söker till sitt team en försäljningskoordinator till en tillsvidareanställning på deltid. Personen som anställs har som uppgift att uppehålla AUS:s affärsrelationsverksamhet och han/hon ansvarar för bl.a. planeringen och organiseringen av vår studentkårs affärsrelationer, att skaffa, uppehålla och utveckla samarbetsavtal samt Aino-tidningens reklamförsäljning. Är du personen vi söker? Läs arbetsannonsen och -ansökningsinstruktionerna på studentkårens nätsidor. (på finska)

6. Kom och gör Aino, studenttidningen i ditt universitet

Hej Aaltoit! På torsdag 13.10 hålls Ainos assistentmöte. Vi ses i Otnäs på Ainos redaktion kl. 16. Adressen är Otsvängen 11.

Vad ska man göra? 1) Anmäl dig senast 12.10 genom att skriva ett mejl till adressen toimitus@ayy.fi. 2)Läs den nyaste Ainon före mötet 3) Kom till mötet och ta med en idé för en artikel.

OBS! Till skillnad från infon i läsårskalendern ordnas assistentmötet INTE på lördag 15.10 UTAN redan på torsdag 13.10.

7. Ta med din Tutor-grupp och besök Experience Aalto! -evenemanget

AFYE dvs. Aalto First Year Experience –arbetsgruppen ordnar Experience Aalto! –evenemanget för de nya och också äldre studerandena på tisdag 18.10.2011 fr.o.m. kl. 16.00. Evenemanget ordnas på Aaltos alla tre campusområden, Arabia, Tölö och Otnäs. Temat är rörlighet. Möjligheter till en internationell rörlighet presenteras i Tölö och möjligheter till rörlighet inom Aalto presenteras i Otnäs. I Arabia ordnas bl.a. workshopar och visningar.

Syftet är att studerandena öppetsinnat bekantar sig inte bara med det egna campusområdet utan också Aaltos andra campusområden och på samma gång får information om de egna möjligheterna att studera. I Arabia och Tölö hålls evenemanget kl. 16-20.00, men i Otnäs fortsätter det ännu till kl. 23.00 med kvällsprogram. Evenemangets programblad publiceras och delas ut till studerande efter 10.10.2011.

Evenemangets program uppdateras till Into.
Facebook-evenemanget hittar du här.

8. Funding available for International Student Projects

Aalto International Relations (IR) has reserved funding to enhance internationalisation and development of international and intercultural competence of Aalto students.

Funding is now available for application! Check out the specific information from AYY’s webpages.

9. Café Elissa har förlängda öppettider

I Otnäs, på adressen Otsvängen 1 (f.d. Tekniska högskolans huvudbyggnad), har café Elissas öppettider förlängts enligt följande:

  • mån. – tors. kl. 7.30 – 19.30
  • fre. kl. 7.30 – 16.00.

10. Nationella dagen för misslyckanden 13.10

Man firar den nationella dagen för misslyckanden för andra gången 13.10. Kom med http://www.facebook.com/epaonnistumisenpaiva eller gå och titta på bl.a. Peter Vesterbackas och VM ishockeytränare Jukka Jalonens tankar om misslyckanden på adressen http://epaonnistumisenpaiva.fi/.

11. AIESEC Praktikprogram

Vill du få internationell erfarenhet? AIESEC erbjuder praktikplatser i 110 olika länder, med fokus på professionell utveckling och förståelse mellan olika kulturer. Höstens ansökningstid är öppen fram till 12.10.2011. Ansökningsinstruktionerna och online-ansökningsblanketten hittar du på adressen http://aiesec.fi/students. Tilläggsinformation får du av AIESEC Aaltos praktikansvarig Ha Chi Phan, chi.phan@aiesec.net.

12. Metal Club Mökä presenterar: SLAVES TO THE GRIND

Mökähöstens höjdpunkt dvs. band- och videokvällen i Servin Mökki är snart här. Den förra festivalens doom-nyans byts den här gången ut mot skoningslöst grindbombardemang. Till den endast för medlemmar menade gratis privattillställningen (även om medlemskapet är gratis och det går lätt att gå med via våra nätsidor) har man den här gången skaffat undantagsvis fyra hårda band. I Smökki har man sällan av Mökä sett en så här bred dukning av tyngre musik. Grindförslavandet händer på fredag 14.10 från och med kl. 19:00. Dessutom har man undantagsvist skaffat banden från hela Finland, det finns med några grupper som har varit med på lite större evenemang. För det skoningslösa bombardemanget ansvarar alltså följande artister:

  • Cast to Wolves som börjar evenemanget bombarderar med crustia Nasum-influenser.
  • Som nästa stiger Blastanus som sjunger dethmetall om hat och kamp upp på estraden.
  • Vrålandet fortsätter och takten accelererar när GAF som bombarderar grindcore stiger upp på scenen. Bandet som har spelat på sådana små festivaler som Tuska får förhoppningsvis den behandling av publiken som det förtjänar.
  • Som kvällens final fungerar Feastem som också spelat på Tuska.

Efter den hårda hukningen förflyttar vi oss för att slappna av till efterfestsbastu i Gorsu som finns på andra sidan vägen. Egna drycker får man ta med till Smökki och eftersom det i slutet av kvällen ordnas bastukväll är det önskvärt att rouda med bastugrejor. I Gorsu har vår förening ordnat, som tidigare, med lite mat och dricka till medlemmarna. Vi säljer emellertid inte alkohol.

http://www.mcmoka.fi/pics/grind.jpg
http://www.mcmoka.fi/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *