Föreningsrapport 12/2011

Detta är AUS:s föreningsrapport 12/2011. Om du vill få AUS:s föreningsrapport i din e-post kan du beställa den på adressen http://list.ayy.fi/mailman/listinfo/yhdistykset. Instruktioner för hur man använder föreningsrapporten finns i slutet av denna rapport.

Bara 55 dagar till AUS’s föreningsskolning!

I FÖRENINGSRAPPORTEN DENNA VECKA

  1. Nästa föreningsskolning ordnas torsdagen 8.12.2011
  2. Problem med TTER:s ansökningsblankett
  3. Kom och tjäna pengar åt din förening på Teekkarisillis
  4. Klättringsklubben Orankis nybörjarkurs i väggklättring och Bouldering-intro

1. NÄSTA FÖRENINGSSKOLNING ORDNAS 8.12.2011

Det har beslutats att AUS:s nästa föreningsskolning ordnas torsdagen 8 december kl. 16.30 – 19.30 på Design Factory. Redan nu lönar det sig att skriva in datumet i kalendern! Skolningens innehåll planeras som bäst så om du har en idé gällande skolningen kan du skicka den per e-post till adressen jarjestoasiat@ayy.fi. Meningen är att ordna en mångsidigare skolning än förr med mer individualiserat program för bl.a. ordförande och informatörer.

Skolningen är speciellt viktig för föreningarnas nya aktörer som man på många höstmöten denna höst rekryterar till föreningarna. På skolningen publiceras även AUS:s splitternya föreningsguide på finska, engelska och svenska.

2. PROBLEM MED TTER:S ANSÖKNINGSBLANKETT

Det har uppstått problem med TTER:s ansökningsblankett och därför har ansökningarna av någon okänd orsak inte blivit sparade i databasen. För säkerhets skull önskar man att alla som ansökt om bidrag skickar sin ansökan per e-post till adressen tter@list.ayy.fi.

Lättast går det genom att skicka bekräftelsemeddelandet som du fick i e-posten vidare till TTER. Gör alltså detta även om du har fått ifrågavarande bekräftelsemeddelande eftersom ansökningen inte nödvändigtvis har blivit sparad i TTER:s databas trots detta. TTER beklagar besväret som uppstått.

3. KOM OCH TJÄNA PENGAR ÅT DIN FÖRENING PÅ TEEKKARISILLIS

Teekkarisillis ordnas i Servin Mökki 5.11. kl. 12-18. Nu söker vi ett glatt gäng att ansvara för att ordna de praktiska ärendena för sillisen mot en ersättning. Detta är ett ypperligt tillfälle att samla pengar till exempel till en excugrupp!

Uppgifterna i ett nötskal:

  • Ordna Smökki i festskick före festen; mat, bandgrejer, annat extra…
  • Uppehålla serveringen och Smökkis festskick under sillisen
  • Att städa det festodugliga Smökki i skick igen efter festen
  • Arbetsphuxar finns också som hjälp
  • Teknologsektionen tar hand om förhandsarrangemangen

Skicka en fritt formulerad erbjudan om till vilket pris ni skulle vara beredda att ordna sillisen senast 23.10. Priset ska inte innehålla utgifter som går till att ordna sillisen.

Frågor och erbjudanden kan skickas till Anu (anu.juvonen@ayy.fi) och Lauri (lauri.ikonen@ayy.fi) som är ansvariga för sillisen.

4. KLÄTTRINGSKLUBBEN ORANKIS NYBÖRJARKURS I VÄGGKLÄTTRING OCH BOULDERING-INTRO

Klättringklubben Oranki ordnar sammanlagt fyra nybörjarkurser i väggklättring 22.10 och 19.11. Nybörjarkursen ger dig färdigheter att på ett självständigt och tryggt sätt klättra på inneväggar. Från kursen får man att betyg som krävs för ett flertal inneväggar. På kursen ryms 12 deltagare och kursen kostar 30€. Anmälning www.oranki.fi.

Oranki ordnar en Bouldering-intro i Boulderkeskus Konala onsdagen 19.10. Kom och bekanta dig med klättring och Orankis verksamhet! Intron kostar som ett normalt klätterbesök (9€) och i priset ingår gratis klätterskohyra. En skild anmälan behövs inte. Alla intresserade är välkomna, vi ses kl. 18:00 i BK Konala. Kontaktuppgifter: http://konala.boulderkeskus.com/

VILL DU FÅ DIN NYHET I DENNA RAPPORT?

Skicka din korta text senast på onsdag kl. 10.00 till adressen jarjestoasiat@ayy.fi. Nyheterna skickas till översättarna så du kan skicka din text som enspråkig. I slutändan är det AUS:s organisations- och föreningssakkunnig Joonas Jylhä (joonas.jylha@ayy.fi, tel: 050 520 9442) som är ansvarig för innehållet i föreningsrapporten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *