Föreningsrapport 13/2011

Detta är AUS:s föreningsrapport 13/2011. Om du vill få AUS:s föreningsrapport i din e-post kan du beställa den på adressen http://list.ayy.fi/mailman/listinfo/yhdistykset. Instruktioner för hur man använder föreningsrapporten finns i slutet av denna rapport.

Bara 48 dagar kvar till AUS:s föreningsskolning!

I FÖRENINGSRAPPORTEN DENNA VECKA

  1. Anvisningsgivning till föreningarnas verksamhetsgranskare
  2. Förhandsreservering av de engångshyrbara utrymmena kommer igen!
  3. AUS:s välmåendevecka får studerandena att röra på sig 31.10.–4.11.
  4. OtaKoppi sätter ihop ett bobollslag för kvinnor – kom med!

1. ANVISNINGSGIVNING TILL FÖRENINGARNAS VERKSAMHETSGRANSKARE

Från och med början av året 2011 kallas föreningarnas revisorer verksamhetsgranskare – oberoende vad det står i föreningens stadgar. I fortsättningen reviderar man bara i ett mycket begränsad antal föreningar eftersom endast en person som avlagt revisorsexamen får revidera.

Förändringen kan låta stor men i verkligheten är det bara granskarens titel som ändras i de små föreningarna. Fortfarande ska alla papper från fjolåret, bl.a. protokoll, bokföring och bokslut ges i god till granskaren. Han/hon (eller de) lämnar en berättelse som behandlas på ett föreningsmöte på våren. Och på basis av berättelsen bekräftas bokslutet och ansvarsfrihet beviljas eller undanhålls.

Du kan läsa mera om denna förändring på ayy.fi på adresen /toiminnantarkastus (just nu endast på finska, men svensk översättning kommer snart).

2. FÖRHANDSRESERVERVATION AV DE ENGÅNGSHYRBARA UTRYMMENA KOMMER IGEN!

AUS:s engångshyrbara utrymmen och paketbil kan förhandsreserveras av föreningarna för nästa vår och sommaren (den s.k. lokalhamstringen, fi. tilakähmyt) i november-december. AUS har engångshyrbara bastu- och mötesutrymmen som föreningarna kan förhandsreservera. Tilläggsinformation om utrymmena finns på adressen /jasenille/tilojen-vuokraaminen/. (just nu endast på finska, men svensk översättning kommer snart).

DL för reservationerna är 11.12 och det slutgiltiga lokalhamstringstillfället hålls 14.12. Det kommer att komma mera information om lokalhamstringen närmare själva tillfället.

3. AUS:S VÄLMÅENDEVECKA FÅR STUDERANDENA ATT RÖRA PÅ SIG 31.10.–4.11.

Välmåendeveckan 31.10. – 4.11. har med sig ett hälsosamt ombyte i studerandenas vardag. AUS:s motionssektion Aalto-Liike tillsammans med KY:s Liikunta- ja hyvinvointivaliokunta får studerandena att röra på sig genom att prova olika sportgrenar. Kostnaderna för några spotrgrensprovningar har betalats för dig. Tröskeln till rolig motion har knappast någonsin varit så här låg. Det är bara att skaka rumpor och strumpor!

Läs mer från Facebook på adressen http://www.facebook.com/event.php?eid=183185818428137

4. OTAKOPPI SÄTTER IHOP ETT BOBOLLSLAG FÖR KVINNOR – KOM MED!

OtaKoppi ry som är en bobollsförening som är verksam inom Aalto-universitetets studentkår sätter nu ihop ett bobollslag för kvinnor för att spela i områdesserie nästa sommar. Det saknar ännu spelare till OtaKoppis lag för att komplettera den ännu icke fulltaliga sammansättningen. Man behöver inte nödvändigtvis ha tidigare erfarenhet av att spela i lag/tävlingsserie utan man kommer långt redan med sportighet och iver. Det är emellertid bra om boboll är en på något sätt bekant syssla. Här finns även ett ypperligt tillfälle att börja spela boboll igen efter junioråren eller om man saknar en mer avslappnade spelgrupp efter mer allvarligt spelandet.

Om du blev ens lite intresserad så ta kontakt med elina.kekki(at)iki.fi! Kom med och spela i ett roligt gäng. Tilläggsinformation hittar du även på OtaKoppis hemsida på adressen www.otakoppi.fi (på finska).

VILL DU FÅ DIN NYHET I DENNA RAPPORT?

Skicka din korta text senast på onsdag kl. 10.00 till adressen jarjestoasiat@ayy.fi. Nyheterna skickas till översättarna så du kan skicka din text som enspråkig. I slutändan är det AUS:s organisations- och föreningssakkunnig Joonas Jylhä (joonas.jylha@ayy.fi, tel: 050 520 9442) som redigerar innehållet i föreningsrapporten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *