Veckorapport 43/2011

Detta är AUS:s veckorapport 43/2011

AUS:s fullmäktigeval har börjat NU! Du kan rösta ANTINGEN elektroniskt 24.10. kl. 00.01 – 1.11. kl. 23.59 på adressen ayy.fi/vaalit ELLER i urnvalet 2.11. kl. 10.00 -16.00. OBS! Du kan inte rösta var som helst. Kolla din vallokal från valbrevet som du fick. Om du vill rösta i någon annan vallokal (se vallokalerna här), kontakta valkoordinator Sonja Virta (sonja.virta@ayy.fi, tfn 050 520 9421) senast fredagen den 28.10.2011 kl. 12.

Vet du inte ännu vem du ska rösta på? Hitta en kandidat med hjälp av FSF:s valmaskin på adressen http://www.edustajistovaalit.fi/.

  1. Händer i veckan
  2. NEXT STOP: AUS – ANSÖKNING ÖPPNAD!
  3. Gissa inte utan titta på Vaalitaistelu och rösta
  4. Vad är AUS:s boende 2016? Delta i visionsgruppen och påverka
  5. Kom med på AYYADVENTURES-äventyret
  6. Må bra i Aalto –välmåendeveckan 31.10. – 3.11.
  7. Motionsredskap lånas ut från AUS:s servicepunkt i Otnäs
  8. KARRIÄRSTUGA Så använder du effektivt olika arbetssökningskanaler (CHEM, ENG, ELEC, SCI, +)
  9. Stipendier för teknikstuderande och -lärare
  10. Ledarskaps Erityishanke har startat igen!
  11. Come dine with me

1. Händer i veckan

2. NEXT STOP: AUS – ANSÖKNING ÖPPNAD!

Det här är din möjlighet! Ta tag i den och hoppa på AUS:s hållplats!

Kom och lär dig om studentkåren, livet och världen, och upplev ditt livs år! Ansökning till AUS:s styrelse, sektioner och kommittéer är nu öppnad. Påverka studieärenden, motion, kultur, boende eller kommunikation? Det finns mycket att göra på många olika håll!

AUS behöver sina görare, är du en av dem? Varje aktiv studentkårsmedlem, studerande dvs. du kan med ditt bidrag göra din studentkår till en för dig och framförallt för ditt samfund viktig, nödvändig, passande, intressant och pålitlig intressebevakare, tjänsteleverantör och samfund. Det finns många olika sätt att påverka och delta, välj det som passar dig bäst!

Läs mera på adressen ayy.fi/stop

3. Gissa inte utan titta på Vaalitaistelu och rösta!

AUS:s fullmäktigeval kommer! Vem beslutar om hur man använder dina medlemsavgifter och vad ropar din studentkår ut som sin ståndpunkt? Höstens intressantaste uppgörelse hålls 25.10. kl. 19-21 i Vaalitaistelu, som samlar ihop representanter från valförbunden till ett frenetiskt ordkrig i samma studio. Som konferencierer är Johanna Mitjonen, journalist för Aalto-tidningen och Maria Viitanen, journalist för Aate-media.

Vem är vacker? Titta! Aate serverar den spännande uppgörelsen i direktsändning på bästa sändningstid till din soffa. Vem är djärv? Delta! Skicka in dina hårda frågor eller kommentarer. Surfa till adressen aatemedia.fi.

Vill du vara i publiken för Vaalitaistelu? Det finns ännu rum för de snabbaste att följa med thrillern på plats i Aates studio. Anmäl dig till publiken senast på tisdag 25.10. kl. 12.00 på adressen https://lomake.ayy.fi/viestinta/vaalitaistelu/.

I AUS:s fullmäktigeval kan man rösta elektroniskt 24.10.-1.11. (ayy.fi/vaalit) och i urnval 2.11.

4. Vad är AUS:s boende 2016? Delta i visionsgruppen och påverka!

AUS satsar de närmaste åren på att förbättra studerandenas boendetjänster och har som mål att vara den bästa tillhandahållaren av studentbostäder i Finland år 2016. I visionsgruppen för boende kartläggs boendetjänsternas nuvarande situation, brainstormar om nya tjänster som behövs och prioriterar förverkligandet av förbättringar som behövs och nya tjänster. Som medlem till planeringsgruppen söks alla personer som är intresserade av studentboende.

Arbetsgruppens storlek är max. ca 8-10 personer. Medlemmarna väljs bland sökanden som är intresserade av gruppens verksamhet på basis av allmän representativitet och mångsidighet. Arbetsgruppen börjar sin verksamhet i november och har ett möte veckovis. Det är meningen att gruppen ska få färdigt en omfattande och välgrundad högreklassens linjedragning om förbättring av boendetjänsterna senast i slutet av december 2011.

Tilläggsinformation kan fås av och på förfrågningar svaras av

Kalle-Heikki Koskinen (styrelsemedlem, boende och tjänster, tel. 050 520 9416) och

Jaakko Koivula (boendesakkunnig, tel. 050 520 9444).

Anmäl ditt intresse att delta i gruppen med e-post till Jaakko, jaakko.koivula@ayy.fi. Berätta fritt om dig själv och varför du vill delta i gruppens verksamhet. Anmäl ditt intresse senast fredag 28.10. Valet görs och resultatet meddelas senast 4.11.

5. Kom med på AYYADVENTURES-äventyret

AUS:s Internationella Vecka är här! Kom med på AYYDVENTURES-äventyret, speciellt till resans Ändhållplats 12.11 i Design Factory! Mera information om de olika evenemangen kommer snart! Följ oss på Facebook.

Berlin, Bali, Shanghai… Tänk på alla platser du alltid velat resa till. Vi tar dig dit på 6dagar.

På vägen till underhållningens lovade land Otnäs hinner du öva främmande språk, prova på smaker från världens alla hörn och utmana ödet med spel i Asien!

Beräknade ankomsttider:

Polijazz ordnar dessutom en danskurs i zouk. Du har en chans att prova dina nya talanger vid ändhållplatsen!

Och ifall du inte fått nog av middagar av olika slag, prova på det här.

Stanna på åtminstone 2 mellanladningar så får du ett pris vid ändhållplatsen!

6. Må bra i Aalto –välmåendeveckan 31.10. – 3.11.

I november firas Må bra i Aalto –välmåendeveckan i Aalto. Veckans syfte är att presentera aktörerna inom Aaltos hälsa och välmående samt att påminna alla om hur viktigt det är att motionera, äta hälsosamt och vila!

Under veckan ordnas tre välmåendedagar, de campusvisa programmen hittar du bakom länken på Inside (kräver inloggning med Aalto-användarnamn och –lösenord):

Bekanta dig även med facebook-evenemanget, som presenterar programmet som studentkåren har ordnat på välmåendeveckan.

7. Motionsredskap lånas ut från AUS:s servicepunkt i Otnäs

AUS lånar ut motionsredskap till sina medlemmar från Otnäs servicepunkt på Otsvängen 11. Redskapen kan lånas när servicepunkten är öppen. På servicepunkten finns bl.a. fotbollar, volleybollar, innebandyklubbor, badmintonracketar, mölkky och massor av brädspel. Kom ihåg att alltid skriva in dina kontaktuppgifter och vilket redskap du lånat i häftet som är i skåpet när du lånar redskap och returnera redskapet GENAST efter användningen. Tjänsten dras in för medlemmarna om redskapen inte returneras till redskapsskåpet.

8. KARRIÄRSTUGA Så använder du effektivt olika arbetssökningskanaler (CHEM, ENG, ELEC, SCI, +)

ons. 26.10.2011 kl. 14.15-16, Otsvängen 7 B, vån. 3, seminariesal 331.

På tillfället ses de effektivaste arbetssökningskanalerna över: allmän och tyst sökning, direkta kontakter till ett intressant målföretag och personnätverk. Ta med en arbetsannons: antingen en arbetsuppgift som du själv skulle kunna söka eller en arbetsuppgift som annars intresserar dig.

Träningen består av informationsinslag och arbete i små diskussionsgrupper.

Träningen hålls på onsdagen 26.10. kl. 14.15-16 på adressen Otsvängen 7, vån. 3, seminariesal 331. Träningen hålls av karriärpsykolog Seija Leppänen från Aalto-universitetets karriärservice.

Med ryms 20 examensstuderande från Aalto-universitetet i anmälningsordning.

Anmäl dig till träningen

VÄLKOMMEN!

9. Stipendier för teknikstuderande och -lärare

Stipendierna som delas ut från avkastningen från Högskolan för elektrotekniks fem fonder kan sökas fram till 31.10. Från Studiefonden och Julius Tallbergs fond delas stipendier ut till teknikstuderande vid Aalto och från Ernst Wirtzens fond, Kansallis-Osake-Pankki fonden och Oy Strömberg AB:s fond till lärare vid Aalto. Ansökningsinstruktionerna finns på ansökningsannonserna på Intos stipendiesida.

Ansökningstiden för stipendierna har förlängts på grund av få ansökningar.

10. Ledarskapets Erityishanke har startat igen!

Den studentdrivna kursen Erityishanke som är riktad till de som studerar ledarskap i Handelshögskolan har startat för läsåret 2012:s del. Kursen genomförs som en studieresa och som resmål har i år valts Kuala Lumpur, dit vår grupp på 15 personer åker nästa mars. Gå och bekanta med våra nätsidor och följ med hur vårt projekt framskrider på adressen http://erityishanke.kyweb.fi/

11. Come dine with me

Middag, men med vem och var? Det vet du inte på förhand med denna middag! Det enda vi lovar är en åtminstone intressant kväll med överraskningsmeny och nya Aaltobekanta

Du kan delta i middagen antingen som en av kvällens kockar eller gäster. Oberoende vilken du väljer så gör Art Goes Aalto bordsplaceringen för dig och du får veta om de andra deltagarna först på plats.

Registrera dig som kock eller gäst senast 31.10. Middagsavgift är 5 euro för gäster. Budgeten som kvällens värd/värdinna har är de 5 euro som han/hon får av gästerna och AUS bidrag på 20 euro för middagen

Registrera dig som gäst.

Regristrera dig som kock.

Välkommen till Äventyret!

Veckans länk

Studentmedia Aates nätsidor har öppnats. Gå och kolla de nyaste snuttarna och bekanta dig med kulturcentrumprojektet på adressen http://aatemedia.fi/. Gilla Aate även på Facebook så hänger du med i vad som händer just nu. https://www.facebook.com/AateMedia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *