Veckorapport 44/2011

Detta är AUS:s veckorapport 44/2011

Du har ännu några dagar tid på dig att rösta i AUS:s fullmäktigeval! Den elektroniska röstningen är öppen fram till tisdagen 1.11. kl. 23.59 på ayy.fi/vaalit och urnvalet ordnas på onsdagen 2.11. kl. 10.00-16.00. Ditt urnvalsröstningsställe hittar du i valbrevet som har skickats till alla röstberättigade per e-post.

  1. Händer i veckan
  2. Sök till HOAS:s delegation
  3. Beställ tid för influensavaccination
  4. TTER:s lättare ansökning öppnas 1.11.
  5. Universitetsstuderandenas eget motionscentrum – UniSport i Otnäs-hallen
  6. NUORET DESIGNERIT 25 ÅR
  7. Totalrenoveringen orsakar oljud och ändringar i gångvägarna
  8. TalentIT –mässan torsdagen 3.11 i Dipoli.
  9. BEST Training Day 9.11.
  10. Låt de ungas röst höras
  11. Pyhä kuuluu kaikille –konsttävling för studerande börjar
  12. Teekkarikuva2011 -utställningen

1. Händer i veckan

2. Sök till HOAS:s delegation

Enligt Helsingforsregionens studentbostadsstiftelses (HOAS) regler har AUS rätt att utse egna representanter till vissa organ. Till HOAS:s delegation har AUS rätt att utse nio (9) medlemmar för två kalenderår per gång. På grund av bestämmelsen om turordningen för avgång i stiftelsens regler väljer AUS:s styrelse i höst fyra (4) medlemmar till delegationen för perioden 2012-2013.

Till Hoas:s delegations uppgifter hör bland annat att fastslå stiftelsens bokslut, budget och handlingsprogram. Delegationens egentliga möten är vårmötet som hålls i maj och höstmötet som hålls i november.

Om du är intresserad av att representera i delegationen sök uppdraget genom att fylla i ansökningsblanketten på http://lomake.ayy.fi/hallinto/HOAS/ . Ansökningen bör göras före 8.11.2011 klocka 16.

3. Beställ tid för influensavaccination

SHVS delar ut gratis säsonginfluensavaccin till studerande som hör till medicinska riskgrupper. Beställ tid för vaccination, kontaktuppgifterna och telefonnumren hittar du på SHVS:s hemsida www.yths.fi/toimipisteet.

Mera information om riskgrupperna och om säsonginfluensavaccinen hittar du på www.thl.fi.

4. TTER:s lättare ansökning öppnas 1.11.

Har du en idé men saknar finansiering? Den fortlöpande, lättare sökningen öppnas SNART!

Teekkaritoiminnan edistämisrahasto (TTER) kan bevilja bidrag till alla AUS:s medlemmar och till alla samfund som är verksamma kring AUS. TTER stöder verksamhet som försöker nå stjärnorna, får andra att också bli ivriga, hörs och syns.

I november öppnas TTER:s fortlöpande lättare sökning där man av fonden kan ansöka om ett bidrag på högst 300 euro med en kort projektbeskrivning. Den lättare ansökningen är menad för små projekt som verkställs med snabb tidtabell. Ansökaren kan alternativt antingen få bidragssumman som han/hon ansökt eller inget bidrag alls, så det lönar sig att noggrant fundera på hur stort belopp man ska söka! Bidraget utbetalas i efterskott mot en kort slutrapport och projektets bokslut.

Ansökningar till den lättare sökningen kan man skicka från och med 1.11.2011 ända fram till slutet av maj. Om den lättare sökningen är populär fortsätter man den igen nästa höst.

Instruktioner för den lättare bidragsrundan:

  1. Skriv en kort (högst en A4), fritt formulerad ansökan om projektet. Ansökan ska åtminstone innehålla en kort projektbeskrivning och budget.
  2. Skicka ansökan till tter@list.ayy.fi. Skriv även sökandes kontaktuppgifter och kontonummer dit ett eventuellt bidrag ska betalas i e-posten.
  3. Bidragsbesluten meddelas månadsvis till sökandena.
  4. Det beviljade bidraget betalas mot en kort slutrapport med bilder och projektets bokslut. Dessa skickas till tter@list.ayy.fi.

Närmare information om den lättare ansökningsrundan finns på TTER:s nätsida.

5. Universitetsstuderandenas egna motionscentrum – UniSport i Otnäs-hallen

UniSport, universitetsstuderandenas egna motionscentrum i Otnäs-hallen, har börjat sin verksamhet 1.9! I Otnäs-hallen finns bl.a. gym med sammanlagt 800 m2 i tre olika våningar, 55h gruppmotion (bl.a. Zumba, BODYPUMP®, spinning osv…) per vecka, allmänna bollturer (bl.a. innebandy, futsal, basket- och volleyboll) osv. Allt detta kostar bara 89 € per år för universitetsstuderande!

Ta med ditt studiekort och kom och bli rörd! Tilläggsinformation www.unisport.fi!

På Aaltos välmåendevecka 1. – 3.11. händer det även i UniSport i Otnäs-hallen

Öppna dörrar på tisdagen 1.11. kl. 6.45 – 18. Läs mera.

Late Night with UniSport 3.11. kl. 19 – 24. Läs mera.

Gör något bra för din vän – då gör du något bra för dig!

Ta med din vän till UniSport på välmåendeveckan 30.10. – 4.11., så får du en extra månad till ditt periodkort! Kampanjen gäller bara studerandena och personal vid Aalto-universitetet och Helsingfors universitet, max 1 tilläggsmån./periodkort.

6. Nuoret Designerit 25 år

Nuoret Designerit Ry som är en ämnesförening för Institutionen för design i Konstindustriella högskolan vid Aalto- universitetet fyller 25 år och det är dags att fira prestationen med föreningens historias första årsfest! Det finns ännu några platser kvar till huvudfesten, NuDe önskar alla sina vänner välkomna! Kom även ihåg efterfesten!

Anländ alltså till Design Factory på lördagen 5.11. klockan 18:00!

Anmäl dig på http://tinyurl.com/nude25v/ senast på torsdagen 3.11! Ett begränsat, kvoterat antal deltagare. Middagskortet kostar à 20€, inkl. cocktail, tre rätters middag, röd- och vittvin.

Klädkod: festlig.

Kvällens officiella efterfest fr.o.m. kl. 21 är öppen för alla aaltoiter i restaurang Molly Malone. Gilla oss lär dig känna oss http://nude.ayy.fi/ Välkommen!

7. Totalrenoveringen orsakar oljud och ändringar i gångvägarna

Urgrävning för total renovering av Otsvängen 1 började 27.10.2011. Renoveringsarbetet börjas med bergsborrning på gården mellan A- och M-flygeln och det fortsätter på norrsidan av byggnaden mellan Y- och M-flygeln vecka 44 (31.10.-4.11.). Borrningen kommer att orsaka signifikant och fortlöpande oljud. Arbetet uppskattas att ta en månad. NCC Rakennus Oy beklagar oljudet som de orsakar.

På Otsvängens sida byggs en gångväg bredvid byggbarackerna. Gångvägen läggs framför byggplatsens port. Genom porten kör en del av byggplatsens tunga trafik så man ska vara försiktig när man går förbi porten.

Se även en samlingssida om totalrenoveringen av Otsvängen 1.

8. TalentIT –mässan torsdagen 3.11 i Dipoli

Finlands största rekryteringsmässa inom ICT-branschen ordnas 3.11 i Otnäs. På TalentIT-mässan kan studerandena och andra som är intresserade av branschen skapa direkta kontakter till arbetsgivare inom ITC-branschen och få tips om lediga arbetsplatser. Mässan är även ett ypperligt tillfälle att samla in information om själva branschen, om olika arbetsgivare och hurdana karriärmöjligheter de erbjuder.

Temat på årets TalentIT-mässan är karriärkondition. Man har bett arbetsgivarna att framhäva de sätt som de använder i sin egen organisation för att försäkra personalens välmående och trivseln på arbetsplatsen. Temats syfte är att få även studerande att fundera på sin egen ork och ta hand om sin arbetsförmåga även på lång sikt.

I år har 60 intressanta utställare anmält sig till mässan och med finns alla möjliga organisationer allt från start-up-företag till internationellt kända toppar. Under mässdagen ordnas i Dipolis Klondyke-sal ”Ledig plats!”-infon där företagen turvist presenterar arbetsplatser som de erbjuder åt studerande.

Se tilläggsinformation om mässan och anmäl dig till ”Ledig plats!” –infon på Into.

9. BEST Training Day 9.11.

When: 9.11.2011, 16:00

Where: Microsoft Finland, Keilaranta 7, 02150 Espoo

What: BEST Helsinki organizes the second training day of this semester for Aalto students and this time we are heading to the awesome (you’ll see ;)) Microsoft office at Keilaranta to hear about the cool new things they have been working on!

After the training, there will be more interesting discussions over delicious dinner and in the sauna!

Sign up here!

10. Låt de ungas röst höras

I samhällsgarantin för unga garanteras en arbets-, praktik-, studie-, workshops- eller rehabiliteringsplats åt alla som är yngre än 25 år eller nyutexaminerade som är yngre än 30 år senast efter tre månaders arbetslöshet. Målet är utmanande men tillsammans kan vi nå det. Just Din åsikt är mycket viktig!

Du som är 15 – 29 år! Svara på förfrågan före 7.11.2011. Till enkäten kommer du genom att gå till adressen. Enkäten är på finska.

Arbets- och näringsministeriet och arbetsgruppen för samhällsgarantin för unga tackar för din hjälp!

11. Pyhä kuuluu kaikille –konsttävlingen för studerande börjar

Pyhä kuuluu kaikille-konsttävlingen som är riktad till studerande börjar den 1 november. Tävlingens syfte är att ge en konkret möjlighet åt unga vuxna att med hjälp av konst reflektera över sin relation till det som är heligt. Genom tävlingen får man även information om vad unga vuxna anser vara heligt. Tävlingen förverkligas i samarbete med andra läroanstalter.

Tävlingen är öppen för alla heltidsstuderande i huvudstadsregionens universitet, yrkeshögskolor, yrkesskolor och -institut oberoende av nivån på deras konstfärdigheter eller studieinriktning. Temat kan man behandla från valfri synvinkel utan restriktioner. Det finns tre tävlingsserier: visuellt uttryck, uttrycka med ord och multimedia eller kollage.

I varje serie delas en huvudvinst på 700 euro samt ett pris på 200 euro ut. Dessutom väljer en jury bestående av studerande bland alla arbeten ett arbete som belönas med 200 euro. Man kan delta i tävlingen mellan 1.11.2011 och 31.1.2012. De prisbelönta arbetena är utställda på Pyhä kuuluu kaikille –utställningen i Glaspalatses utställningsutrymme i Helsingfors 26.4.–8.5.2012.

Tävlingen ordnas av huvudstadsregionens evangelisk-lutherska församlingars läroanstaltsarbete.

Tilläggsinformation: www.pyhakilpailu.net

Joanna Valtari pyhakilpailu@gmail.com eller Katja Kangas 09 8050 2547.

12. Teekkarikuva2011 -utställningen

Teekkarikuva2011 –tävlingens vinnare publiceras på adressen http://teekkarikulttuuri.ayy.fi/teekkariperinneviikko/ på onsdagen 2.11.2011. Det ordnas en utställning av tävlingsbidragen i aulan av huvudbyggnaden på Otnäs campus 3.-10.11.2011. Kom och beundra tävlingens produkter!

Veckans länk

Har du planer för nästa år? Gå och kolla en stor mängd olika möjligheter på ayy.fi/stop.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *