Veckorapport 45/2011

Detta är AUS:s veckorapport 45/2011

AUS:s fullmäktigeval har varit och röstningsprocenten var 31. Du kan läsa kungörelsen om valet här och valresultatet här AUS gratulerar alla nya fullmäktigemedlemmar!

  1. Händer i veckan
  2. Biljettförsäljningen till AYYDVENTURES-veckans slutfest börjar på måndag
  3. Polyteknikkojen Kuoron Rahastos stipendier kan sökas nu
  4. Fyysikkospeksi 2011: Kekkonen
  5. Prodekos pojkkalender är här
  6. MoAs anmälningstid fram till 1.12.2011
  7. Bergsborrandet fortsätter i Otnäs
  8. Att göra diplomarbetet åt ett företag – i arbetsförhållande eller på stipendium?
  9. Mide demo day 15.11.2011
  10. Aalto-universitetets WDC2012-program publiceras
  11. Välkommen till ARENA 2011-mässan i Aalto-universitetets handelshögskola på onsdagen 9.11.2011!

1. Händer i veckan

2. Biljettförsäljningen till AYYDVENTURES-veckans slutfest börjar på måndag

Slutfesten på AUS:s internationella vecka som bär namnet AYYDVENTURES ordnas 12.11 från och med kl. 18 på Design Factory. Där kommer det att vara massor av intressant program och exotiska uppträdare. Biljetterna kostar 6 euro på förhand och 8 euro vid dörren. Förutom programmet ingår det också bl.a. afrikansk mat och inträde till efterfesten på Fredan Tivoli i priset så du får definitivt valuta för pengarna. Häng med! Det lönar sig även att kolla den internationella veckans andra evenemang.

Biljetter säljs enligt följande: 7.-11.11 i huvudbyggnaden i Otnäs kl. 11-13 7.11 i Taiken 11-13 11.11 i Handelshögskolan 12-14:15

Se kvällens preliminära tidtabell

3. Polyteknikkojen Kuoron Rahastos stipendier kan sökas nu

Polyteknikkojen Kuoron Rahasto utlyser stipendierna som kan sökas för sångåret 2011-2012. Polyteknikkojen Kuoron Rahastos syfte är att med hjälp av stipendier och bidrag stöda och främja sångintresset hos personer i föreningar som fungerar i AUS och kring den.

Sökandena ombes redogöra för sitt sångintresse och motivera behovet av stipendiet. I ansökan ska bifogas sökandens personbeteckning, beskattningskommun, kontaktuppgifter och kontonummer, en kopia av kvitto på AUS:s medlemskapsavgift eller studiekortet samt redogörelse för utgifterna för och kvitton från sånghobbyn under sångåret september 2011 – augusti 2012.

Ansökningarna ska skickas senats på torsdagen 17.11.2011 till adressen Polyteknikkojen Kuoron Rahasto, Eero Hämäläinen, PB 69, 02151 Esbo. Ansökningen i ett kuvert med dessa kontaktuppgifter kan även lämnas till AUS:s servicepunkt i Otnäs.

Försenade ansökningar behandlas inte.

Tilläggsinformation kan vid behov fås av sekreteraren för Polyteknikkojen Kuoron Rahasto Eero Hämäläinen, 0400 629208, eero.hamalainen@polyteknikkojenkuoro.fi

4. Fyysikkospeksi 2011: Kekkonen

”Kekkonen. Kekkonen. Kekkonen.” ekar det överallt i november 2011. Det kommer att vara en svindlande berättelse om vad som kan ha hänt i vår närhistoria utan vår vetskap. Hemligheterna avslöjas en efter annan, maskerna faller och hjärtana krossas när president Kekkonen med sina nära och kära och motståndare stiger upp på scen. Återstår världsfreden? Hjälper vodka? Och vem i all världen är mannen i skåpet?

Fyysikkospeksi framför år 2011 sin fina och fylliga tredje produktion, Kekkonen. I Kannusalen (Kannbrogatan 4, Esbo centrum). Det kommer att vara tre föreställningar, fre. 11.11 kl. 18, lör. 12.11 kl. 17 och ons. 16.11 kl. 18. Dessutom får man njuta av spexkänslan på den lekfullt roliga Nachspex-sitzen på söndagen 13.11.

Biljettförsäljningen ordnas i nedre aulan av f.d. TH:s huvudbyggnad på vardagar 31.10-16.11 samt på nätet på adressen www.fyysikkokilta.fi/speksi , där du även kan bekanta dig med karaktärerna i spexet redan på förhand och anmäla dig till sitzen. Priset för en studerandebiljett är 10€.

Kom med och uppleva fart, underhållning och fara. Vi ses på Fyysikkospeksi!

5. Prodekos pojkkalender är här

Den länge efterlängtade Prodekos pojkkalendern är äntligen här! För er och kalenderns skull har Prodeko-pojkarna slitit otaliga gånger på gymmet under senaste vinter och vår! Kalendern publicerades under Prodekos årsfestsvecka och från och med det har man kunnat beställa kalendern även på nätet. Kalendern som har nått otrolig popularitet kom även med på Iltalehtis sidor.

Julens hetaste julklapp går nu åt som smör i solsken så beställ din innan utgåvan tar slut!

Kalenderns officiella nätsidor och beställning här.

Kalenderns FB Page (och alla likear!)

Med testosterondoftande hälsningar, Prodeko-pojkarna 😉

6. MoAs anmälningstid fram till 1.12.2011

MoA 2012 är hela Aalto-universitetets evenemang i maj där snart utexaminerade diplomingenjörer och magistrar står i centrum. Om du kommer att utexamineras senast i maj 2012 är MoA ett ypperligt ställe för dig att presentera ditt slutarbete för en större publik.

Traditionellt har MoA presenterat magistrarnas slutarbeten men nu i.o.m. Aalto breddar vi vår arena till att även gälla andra utbildningar. Även om utställningen är och förblir kärnan i MoA erbjuder vi en möjlighet att presentera konceptuella och skriftliga slutarbeten genom demon, seminarier, pitcher, slammar och diskussioner.

MoA erbjuder dig förutom ett festligt slut på dina studier även en estrad där du kan presentera resultaten av dina studier för den stora publiken och träffa andra nyexaminerade. Anmäl dig med på www.moa.fi och bli en del av det största projektet som Aalto-universitetet förverkligar i World Design Helsinki 2012: MoA 2012!!

Tilläggsinformation www.moa.fi samt evenemangsproducent Katri Winqvist tel. (050) 591 4314 eller e-post katri.winqvist@aalto.fi

7. Bergsborrandet fortsätter i Otnäs

Bergsborrandet fortsätter i Otnäs även vecka 45 (7.-11.11) mellan Y-flyglarna och mellan Y- och M-flyglarna. Arbetet kommer att orsaka oljud, damm och att körvägarna blir leriga.

Gångvägen som byggs på Otsvängens sida är på väg att bli färdig. Fortums fjärrvärmearbete som är oberoende av NCC Rakennus´ bygge hindrar än så länge ibruktagning av gångvägen.

8. Att göra diplomarbetet åt ett företag – i arbetsförhållande eller på stipendium?

Ons. 16.11.2011, kl. 14.00-16.00, i Otnäs

Det finns många olika praxis för att göra diplomarbetet, likaså administrativa och juridiska synvinklar samt olika finansieringsmöjligheter. Kom och lyssna på olika alternativ och plocka idéer med tanke på ditt diplomarbete.

Målgruppen är framförallt studerande som närmar sig diplomarbetsskedet men även studerande som är i början av studierna är välkomna.

Läs noggrannare program och anmäl dig på Aalto CareerWebs evenemangskalender.

9. MIDE DEMO DAY 15.11.2011

Saha-huset, Otnäs kl. 12.00-15.00

Aalto-universitetets forskningsprogram för digitalisering och energiteknologi MIDE förverkligar betydande, långsiktiga projekt vars syfte är att skapa spetskompetens och öka det finska näringslivets konkurrenskraft. MIDE sammanställer inom Aalto-universitetet ett samarbetskonsortium där forskningsgruppernas kunskapsområden kombineras brett.

15. november för MIDE alla sina 11 forskningsprojekt och sina 3 studentprojekt samman under ett tak. Kom och uppleva våra demon och smaka på läckra Aalto on Waffles -vofflor!

På demodagen:

  • Hur gör man en genomskinlig högtalare
  • Pekskärmsbord som hjälp i stadsplanering
  • Hur LED överskrider 100% verkningsgrad
  • En bärbar väteströmkälla för din mobiltelefon
  • Hur man minskar arbetsmaskinens energiförbrukning med över hälften
  • Hur man gör business i realtid i den virtuella världen

Tilläggsinformation om MIDE –forskningsprogrammet och evenemanget: http://mide.aalto.fi och elina.karvonen@aalto.fi.

10. Aalto-universitetets WDC2012-program publiceras

World Design Capital Helsinki 2012 närmar sig och förberedelserna är i full gång. Aalto-universitetet har en betydande roll som innehållsproducent för årets program och vi kommer att synas såväl i hemlandet som internationellt. Som sitt tema har Aalto valt För en bättre livsmiljö– Living +.

Du är välkommen att komma och lyssna på vad temat Living + innehåller, med hurdana projekt Aalto-universitetet är med och vad allt som kommer att hända under året. På tillfället träffar du aaltoiter som är med i projektet och njuter du av god bjudning.

FIND OUT MORE AND GET INVOLVED

WHAT Aalto University and World Design Capital Helsinki 2012
WHERE Design Factory, Betonimiehenkuja 5, Otaniemi
WHEN 17.11.2011, 14-16:00

Noggrannare program för tillfället och anmälningsblanketten finns på Inside (kräver inloggning med Aalto-användarnamn och -lösenord).

11. Välkommen till ARENA 2011-mässan i Aalto-universitetets handelshögskola på onsdagen 9.11.2011!

ARENA 2011-mässan ordnas på onsdagen 9.1. och det är redan den 20:e mässan. ARENA-mässan har blivit vedertagen som Finlands största och mest långlivade kontaktevenemang mellan ekonomistuderandena och företagen. I år fylls Handelshögskolans huvudbyggnad med över 70 utställare. Handelshögskolan ordnar mässan tillsammans med Hanken.

Mässan öppnar kl. 9.30 och det finns liv och rörelse ända fram till kl. 16. Förutom stånden kan du bekanta dig med potentiella arbetsgivare genom att besöka företagspresentationer och CV-kliniken. I år hittar du för första gången också SME-företags stånd på mässan och du får en möjlighet att delta i snabbintervjuer gällande arbetsplatser som företagen erbjuder. Även på ARENA-On-Line-nätmässan bekantar du dig med ett flertal intressanta arbetsgivarföretag.

Välkommen att lära dig att nätverka! Tilläggsinformation om ARENA 2011 -mässan, mässprogrammet och de deltagande företagen hittar du på adressen https://into.aalto.fi/display/ficareer/ARENA-messut

Veckans länk

Någonting att göra på tråkiga föreläsningar eller annars bara! http://firstpersontetris.com/

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *