Föreningsrapport 16/2011

Detta är AUS:s föreningsrapport 16/2011. Om du vill få AUS:s föreningsrapport i din e-post kan du beställa den på adressen http://list.ayy.fi/mailman/listinfo/yhdistykset. Instruktioner för hur man använder föreningsrapporten finns i slutet av denna rapport.

Bara 27 dagar kvar till AUS:s föreningsskolninganmäl dig pä här!

I FÖRENINGSRAPPORTEN DENNA VECKA

  1. TTER:s lättare ansökning är öppen
  2. Anmäl dig till föreningsskolningen – nu!

1. TTER:S LÄTTARE ANSÖKNING ÄR ÖPPEN

Har du en idé men saknar finansiering? Den fortlöpande, lättare sökningen är nu öppen!

Teekkaritoiminnan edistämisrahasto (TTER) kan bevilja bidrag till alla AUS:s medlemmar och till alla samfund som är verksamma kring AUS.  TTER stöder verksamhet som försöker nå stjärnorna, får andra att också bli ivriga, hörs och syns.

I november öppnas TTER:s fortlöpande lättare sökning där man av fonden kan ansöka om ett bidrag på högst 300 euro med en kort projektbeskrivning.  Den lättare ansökningen är menad för små projekt som verkställs med snabb tidtabell. Ansökaren kan alternativt antingen få bidragssumman som han/hon ansökt eller inget bidrag alls, så det lönar sig att noggrant fundera på hur stort belopp man ska söka!  Bidraget utbetalas i efterskott mot en kort slutrapport och projektets bokslut.

Ansökningar till den lättare sökningen kan man skicka från och med 1.11.2011 ända fram till slutet av maj. Om den lättare sökningen är populär fortsätter man den igen nästa höst.

Närmare information om hur man gör ansökningen hittar du på TTER:s sidor på adressen http://tter.ayy.fi/

2. ANMÄL DIG TILL FÖRENINGSSKOLNINGEN – NU!

AUS:s föreningsskoning som ordnas 8 december närmar sig med fart och nu är det dags att anmäla sig till skolningen som är mer omfattande och mångsidigare än tidigare års skolningar. Oavsett om du är intresserad av föreningens stadgar, arkivering, kommunikation, skötseln av ekonomi eller till exempel mötesteknik, finns det säkert någonting intressant att lyssna på på skolningen.

Det är oerhört viktigt att föreningarnas gamla aktörer rekommenderar föreningsskolningen till de nya aktörerna som valts eller kommer att väljas på höstmöten. För dem ger föreningsskolningen en naturlig start på föreningsverksamheten!

Anmäl dig på adressen https://lomake.ayy.fi/yhdistykset/yhdistyskoulutus-8-12-2011/. Tyvärr finns blanketten endast på finska men de som använder något annat språk kan anmäla sig per e-post till adressen jarjestoasiat@ayy.fi. Om det kommer många som använder något annat språk än finska kommer vi att ordna även engelskspråkig skolning på skolningen.

VILL DU FÅ DIN NYHET I DENNA RAPPORT?

Skicka din korta text senast på onsdag kl. 10.00 till adressen jarjestoasiat@ayy.fi. Nyheterna skickas till översättarna så du kan skicka din text som enspråkig. I slutändan är det AUS:s organisations- och föreningssakkunnig Joonas Jylhä (joonas.jylha@ayy.fi, tel: 050 520 9442) som redigerar innehållet i föreningsrapporten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *