AUS belönade årets internationella lärare och stordåd

Kungörelse
12.11.2011

Aalto-universitetets studentkårs (AUS) pris för bästa internationella lärare gavs åt Tuomas Paloposki. För årets internationella stordåd belönades Pamela Spokes, på grund av vars arbete internationella studerande överallt i Finland fick sjukförsäkringar.

Till bästa internationella lärare valdes doktor Tuomas Paloposki från Aaltos institution för energiteknik på basis av beskrivningar som har samlats in från studerandena. Priset för internationella läraren delas ut åt en lärare eller handledare som undervisar på andra språk än de inhemska språken.

Paloposki berömdes speciellt för att han får de finska och de internationella studerandena att arbeta tillsammans och att han kan använda gruppens mångfald till förtjänst i sin undervisning. Studerandena prisade honom också för att kunna kombinera teori med praktiska övningar, för att kunna få till stånd en livlig diskussion, för ett fängslande undervisningssätt samt för ett bra utnyttjande av respons för att utveckla sin egen undervisning.

Priset för årets internationella stordåd delades ut till Pamela Spokes som arbetar i Aaltos team för internationella relationer och som agerade snabbt och målmedvetet för att få sjukförsäkringar åt de internationella studerandena. Dålig tillgång till omfattande försäkringar till ett rimligt pris har varit ett stort problem för många internationella studerande som inte kommer från EU- och EES-länderna. Den finska studentrörelsen har också framhållit en lösningsmodell som baserar sig på gruppförsäkringar redan i många år. AUS är speciellt nöjd med det att Aalto även bjöd in övriga universitet och yrkeshögskolor i Finland med i anbudsförfarandet. På så sätt underlättades de internationella studerandenas ställning i högskolor över allt i hela landet på samma gång.

AUS delade ut bägge priser för första gången i år. ”Med priserna vill AUS fästa uppmärksamhet vid hur viktig internationalisering av hög kvalitet är för Aalto-studerandena. Engelskspråkig undervisning av hög kvalitet och de internationella studerandenas välmående kräver ständig satsning från universitetet,” framhäver AUS:s styrelseordförande Saara Hyrkkö.

Priserna delas ut på den internationella festen på Aaltos Design Factory 12.11 kl. 19.

Aalto-universitetets studentkår AUS är en tjänste- och intresseorganisation för ca 15 000 studerande vid Aalto-universitetet. AUS fungerar som intressebevakare för sina medlemmar speciellt i utbildningspolitiska och studiesociala ärenden.

Tilläggsinformation:

Hanna Sauli, sakkunnig, internationella ärenden. international@ayy.fi, tel. 050 520 9446.

Doktor Tuomas Paloposki, institutionen för energiteknik, Aalto-universitetet. tuomas.paloposki@aalto.fi, tel. +358 9 470 23605.

Pamela Spokes, Manager, International Student Recruitment, Aalto University. pamela.spokes@aalto.fi, tel. +358 401843391.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *