Föreningsrapport 17/2011

Detta är AUS:s föreningsrapport 17/2011. Om du vill få AUS:s föreningsrapport i din e-post kan du beställa den på adressen http://list.ayy.fi/mailman/listinfo/yhdistykset. Instruktioner för hur man använder föreningsrapporten finns i slutet av denna rapport.

Bara 20 dagar kvar till AUS:s föreningsskolning! Anmäl dig med på adressen: https://lomake.ayy.fi/yhdistykset/yhdistyskoulutus-8-12-2011/

I FÖRENINGSRAPPORTEN DENNA VECKA

  1. Anmäl dig till AUS:s föreningsskolning
  2. Sök till AUS:s styrelse nu!
  3. TTER:s lättare ansökning är öppen
  4. Aate har ett talkoprojekt åt föreningarna
  5. Teekkarin työkirjas publiceringstillfälle 28.11.

1. ANMÄL DIG TILL AUS:S FÖRENINGSSKOLNING

AUS:s föreningsskoning som ordnas 8 december närmar sig med hög fart och nu är det dags att anmäla sig till skolningen som är rejält mer omfattande och mångsidigare än tidigare års skolningar. Oavsett om du är intresserad speciellt av föreningens stadgar, arkivering, kommunikation, skötseln av ekonomi eller till exempel mötesteknik, finns det säkert någonting intressant att lyssna på på skolningen.

Det är oerhört viktigt att föreningarnas gamla aktörer rekommenderar föreningsskolningen till de nya aktörerna som valts eller kommer att väljas på höstmötena. Dem ger föreningsskolningen en naturlig start på föreningsverksamheten!

Anmäl dig på adressen https://lomake.ayy.fi/yhdistykset/yhdistyskoulutus-8-12-2011/. Tyvärr finns blanketten endast på finska men de som använder något annat språk kan anmäla sig per e-post till adressen jarjestoasiat@ayy.fi. Om det kommer många som använder något annat språk än finska kommer vi att ordna även engelskspråkig skolning på skolningstillfället.

2. SÖK TILL AUS:S STYRELSE NU!

Vad är bra i din studentkår och vad fungerar inte? Vill du påverka på riktigt? Nu har du ditt livs chans att uppfostra AUS, din unga och pigga studentkår. Gör det själv och hoppa på AUS:s hållplats! Ansökningen till AUS:s styrelse är nu öppen.

Det finns mycket arbete på många olika håll vare sig du är intresserad av intressebevakning, tjänster som studentkåren producerar, campusområdet, motion eller kanske stora evenemang. Kom med och leda din studentkår och du kan fram för dig ha ett år som förändrar ditt liv, tar dig med till beslutsfattandet och verksamheten på studentkårs-, universitets-, kommunal och nationell nivå och naturligtvis också erbjuder oförglömliga äventyr.

Tveka inte utan ansök nu. Man önskar att styrelsekandidaterna lämnar in sin ansökning senast 22.11, så att man kan ordna deras deltagande i styrelsekandidaternas panel 24.11.

Tilläggsinformation: ayy.fi/stop och Voitto Kangas, styrelsebildare (voitto.kangas@ayy.fi, 045 631 7689)

3. TTER:S LÄTTARE ANSÖKNING ÄR ÖPPEN

Har du en idé men saknar finansiering? Den fortlöpande, lättare sökningen är nu öppen!

Teekkaritoiminnan edistämisrahasto (TTER) kan bevilja bidrag till alla AUS:s medlemmar och till alla samfund som är verksamma kring AUS. TTER stöder verksamhet som strävar mot stjärnorna, får andra att också bli ivriga, hörs och syns.

Genom TTER:s fortlöpande lättare sökning som öppnades i november, kan man av fonden ansöka om ett bidrag på högst 300 euro med en kort projektbeskrivning. Den lättare ansökningen är menad för små projekt som verkställs med snabb tidtabell. Ansökaren kan alternativt antingen få bidragssumman som han/hon ansökt om eller inget bidrag alls, så det lönar sig att noggrant fundera på hur stort belopp man ska söka! Bidraget utbetalas i efterskott mot en kort slutrapport och projektets bokslut.

Ansökningar till den lättare sökningen kan man skicka från och med 1.11.2011 ända fram till slutet av maj. Om den lättare sökningen är populär fortsätter man den igen nästa höst. Närmare information om hur man gör ansökningen hittar du på TTER:s sidor på adressen http://tter.ayy.fi/.

4. AATE HAR ETT TALKOPROJEKT ÅT FÖRENINGARNA

AUS:s kulturarena och studentmedia Aate söker ett ivrigt och renoveringskunnigt talkogäng som klarar av att binda sig att göra en tämligen stor grundrenovering i sin lokal. Arbetet innehåller bl.a. målning, restaurering av ytor och blandat installationsarbete. Enligt de preliminära planerna är det meningen att använda cirka en månad till projektet. Projektet börjar så fort som möjligt och ersättningen som betalas för arbetet bestäms på basis av offerterna som föreningarna gör efter ett bekantningsbesök och en noggrann arbetslistning.

Kontaktuppgifterna: Vesa Rajala, Aates chefredaktör, +358 50 520 9425 / vesa.rajala@ayy.fi. Tilläggsinformation om Aate på adressen http://aatemedia.fi.

5. TEEKKARIN TYÖKIRJAS PUBLICERINGSTILLFÄLLE 28.11.

Hjälp till arbetssökningen är här igen! Teekkarin työkirja 2012 publiceras i Otnäs 28.11 kl. 10-13. Förutom de ugnsfärska böckerna finns det vid publiceringstillfället i huvudbyggnadens aula även kaffeservering och mot Kesätyöguru-halarmärken som har spritts ut över campusområdet får man hämta ut biobiljetter.

Tilläggsinformation hittar du även på adressen http://teekkarintyokirja.tek.fi/

VILL DU FÅ DIN NYHET I DENNA RAPPORT?

Skicka din korta text senast på onsdag kl. 10.00 till adressen jarjestoasiat@ayy.fi. Nyheterna skickas till översättarna så du kan skicka din text som enspråkig. I slutändan är det AUS:s organisations- och föreningssakkunnig Joonas Jylhä (joonas.jylha@ayy.fi, tel: 050 520 9442) som redigerar innehållet i föreningsrapporten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *