Föreningsapport 18/2011

Detta är AUS:s föreningsrapport 18/2011. Om du vill få AUS:s föreningsrapport i din e-post kan du beställa den på adressen http://list.ayy.fi/mailman/listinfo/yhdistykset. Instruktioner för hur man använder föreningsrapporten finns i slutet av denna rapport.

Bara 13 dagar kvar till AUS:s föreningsskolning! Senast nu är det dags att anmäla sig med på adressen: https://lomake.ayy.fi/yhdistykset/yhdistyskoulutus-8-12-2011/

I FÖRENINGSRAPPORTEN DENNA VECKA

  1. Next Stop AYY – Ansökning till volontärtjänsterna är öppnad!
  2. Anmäl dig till AUS:s föreningsskolning
  3. Fackeltåget på självständighetsdagen
  4. SportSmökki 7 december
  5. Förhandsreservering av de engångshyrbara utrymmena närmar sig

1. NEXT STOP AYY – ANSÖKNING TILL VOLONTÄRTJÄNSTER ÄR ÖPPNAD!

Som sektionsmedlem, till kommittén eller spännande organ? AUS erbjuder de som är intresserade av samfund, kultur, internationalitet, studieintressebevakning, motion, teknologkultur, kommunikation och företagsrelationer många olika sysslor.

Sektionerna utgör hjärtat av studentkårens frivillighet när de fungerar direkt som en del av dess olika sektorer. Med hårt arbete gör sektionsmedlemmarna de mest synliga sakerna i AUS:s verksamhet vilket belönas med oförglömliga upplevelser, nya färdigheter och vänner. Sektioner är Aava, Aura, Aalto-Liike, den utbildningspolitiska ledningsgruppen Kopojory, Grupp X, den internationella sektionen och Teknologsektionen TJ. Ta reda på de mystiska namnen och hitta ditt eget!

Kommittéerna är å sin sida ett lätt och rolig sätt att delta i studentkårens verksamhet och skaffa sig erfarenhet av en mer specificerad bransch. Det finns sysselsättning till exempel med olika evenemang, program som ordnas för nya studerande eller utvecklingsarbete. Ska du till exempel bli medlem i trippkommittén?

Ansökning till sektionsordföranden slutar 2.12 och till största delen av de andra sysslorna 7.12.

Tips: Om du är intresserad av att utveckla AUS:s föreningsfält mot att bli mera interaktivt, som frivillig kan du göra det i Aalto-samfundssektionen Aava som dess föreningsagent 😉

Tilläggsinformation på adressen: www.ayy.fi/stop

2. ANMÄL DIG TILL AUS:S FÖRENINGSSKOLNING

Redan 60 föreningar har anmält sig till AUS:s föreningssolning som ordnas 8 december. Skolningsdagen närmar sig redan med hög fart och nu är det hög tid att anmäla sig med. Det är oerhört viktigt att föreningarnas gamla aktörer rekommenderar föreningsskolningen till de nya aktörerna som valts eller kommer att väljas på höstmötena. Dem ger föreningsskolningen en naturlig start på föreningsverksamheten!

Anmäl dig på adressen https://lomake.ayy.fi/yhdistykset/yhdistyskoulutus-8-12-2011/. Tyvärr finns blanketten endast på finska men de som använder något annat språk kan anmäla sig per e-post till adressen jarjestoasiat@ayy.fi. Om det kommer många som använder något annat språk än finska kommer vi att ordna även engelskspråkig skolning på skolningstillfället.

3. FACKELTÅGET PÅ SJÄLVSTÄNDIGHETSDAGEN

Det gemensamma fackeltåget för huvudstadsregionens studenter ordnades för första gången 1951, på marskalk C. G. E. Mannerheims dödsår. Tåget följer fortfarande marskalkens begravningsprocessions rutt i motsatt riktning, från Sandudds begravningsplats till Senatstorget.

Idag ordnas fackeltåget gemensamt av fyra studentkårer: Studentkåren vid Helsingfors universitet (HUS), Sibelius-Akademins studentkår (SAS), Svenska handelshögskolans studentkår (SHS) och Aalto-universitetets studentkår (AUS). Tätt samarbete görs även med Försvarshögskolans Kadettitoverikunta.

Tågets huvudflagga bärs av representanter för Kadettitoverikunta.

År 2011 består den finska flaggborgen av teknologsamfundet Luolamiehet från Otnäs. År 2010 bestod flaggborgen av Metsäylioppilaat vid Helsingfors universitet, år 2009 av studenter från HSE, år 2008 av kvinnliga teknologer från Otnäs och år 2007 av medlemmar i Kadettitoverikunta.

Alla studenter är välkomna att delta vid Hjältekorset och i själva fackeltåget. Medlemmar av större organisationer hittar sina samlingspunkter vid björkallén som leder till begravningsplatsen, övriga studenter kan ansluta sig till processionen på de angivna platserna efter flaggorna.

Tilläggsinformation hittar du på adressen http://itsenaisyyspaiva.ayy.fi/sv/

4. SPORTSMÖKKI 7 DECEMBER

Vill du testa dina färdigheter i bordshockey eller sumobrottning? Efter spelet eller matchen slappna av i bastun? Vem kan det vara som är den tuffaste bodaren i Aalto? Vem är Aleksi Airinen? SportSmökki ger svaret på de alla ovannämnda frågorna och naturligtvis även på livets mening.

SportSmökki är ett sportigt evenemang som ordnas av AUS:s Motionssektion Aalto-Liike i Smökki på onsdagen efter självständighetsdagen. På evenemanget tävlas det i ett flertal Aaltomästerskap i allt från Sumodräktsbrottning och Kinect till NHL 2012-tävling.

Dessutom ordnas det på evenemanget presentationer och workshopar bl.a. om footbag, beatboxing och massage.

Se noggrannare tidtabell: http://users.tkk.fi/~lorkonev/sporttismokki/aikataulu.html.

Evenemanget är gratis och öppet för alla aaltoiter/aaltoiternas vänner. De snabbaste deltagarna får dessutom sportdryck. De 100 första som kommer får dessutom ett gratis halarmärke! Det serveras gratis mat kl. 18!

Vid sidan av tävlingarna och presentationerna kan man annars bara spela de olika spelen med kompisarna. Alla spelen är fritt att använda utanför tävlingarna så du kan komma på plats och trivas. I Smökki finns det också bräd- och kortspel samt gamla playstation-hittar. På SportSmökki kan man GÖRA!

Tilläggsinformation på adressen: http://users.tkk.fi/~lorkonev/sporttismokki/index.html.

5. FÖRHANDSRESERVERING AV DE ENGÅNGSHYRBARA UTRYMMENA NÄRMAR SIG

AUS:s engångshyrbara utrymmen och paketbil kan förhandsreserveras av föreningarna för nästa vår och sommar (den s.k. lokalhamstringen, fi. tilakähmyt) i november-december. AUS har engångshyrbara bastu- och mötesutrymmen som föreningarna kan förhandsreservera. Tilläggsinformation om utrymmena finns på adressen /jasenille/tilojen-vuokraaminen/.

DL för reservationerna är 11.12 och det slutgiltiga lokalhamstringstillfället hålls 14.12. Det kommer att komma mera information om lokalhamstringen i föreningsrapporten nästa vecka.

VILL DU FÅ DIN NYHET I DENNA RAPPORT?

Skicka din korta text senast på onsdag kl. 10.00 till adressen jarjestoasiat@ayy.fi. Nyheterna skickas till översättarna så du kan skicka din text som enspråkig. I slutändan är det AUS:s organisations- och föreningssakkunnig Joonas Jylhä (joonas.jylha@ayy.fi, tel: 050 520 9442) som redigerar innehållet i föreningsrapporten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *