Veckorapport 3/2012

Detta är AUS:s veckorapport 3/2012

AUS:s andra födelsedag firas 4-5.2.2012 i Heureka. Anmälningen till festen är på gång fram till 27.1.2012. http://www.vuosijuhlat.fi/

AUS önskar alla ett trevligt, framgångsrikt och lugnt påbörjat år 2012.

  1. Händer i veckan
  2. Aalto Thinks 2012 – Vem talar och om vad?
  3. TTER:s årets första ansökningsrunda, DL 29.1
  4. Contact Forum –rekryteringsmässa på Kabelfabriken 26.1
  5. Verktyg för spännande situationer -workshop
  6. Karriärs- och rekryteringstjänster för teknikstuderande
  7. Kommunikations- och språkkurser erbjuds
  8. Biobiljetter till testpersoner
  9. Björn Savén Suomi-Amerikka –stipendium för studier i Förenta staterna
  10. Motionen meddelar
  11. Dansföreningen Polijazz’ danskurser för våren börjar 19.1
  12. Judo-Kan ordnar en nybörjarkurs i judo, kom och titta på visningen lör. 21.1 kl. 15
  13. CLUB LAGOON 02.02.2012
  14. Förhandsvisning av Kansanhiihto 15.2.2012/”Aalto-kampanj”
  15. Kristen meditation för studerande och personal

1. Händer i veckan

2. Aalto Thinks 2012 – Vem talar och om vad?

AUS ordnar på våren 2012 ett Aalto Thinks –forum, där studerande erbjuds en möjlighet till dialog med Finlands toppledare och –inflytelserika personer.

Gå och fyll i evenemangets frågeformulär senast 29.1.2012 här och påverka vad man talar om på evenemanget och vem som får ordet!

3. TTER: s årets första ansökningsrunda, DL 29.1

Nytt år, nya spratt? Ansök om bidrag från TTER! Fonden kan bevilja bidrag till alla AUS:s medlemmar och samfund som är verksamma inom AUS. TTER stöder verksamhet som strävar mot stjärnorna, får andra att också bli ivriga, hörs och syns.

Årets första ansökningsrunda har öppnats. Ansökningstiden tar slut på söndagen 29.1.2012 kl. 23.59. Anvisningarna för hur man fyller i blanketten och vilka bilagor som behövs till den hittar du på fondens nätsidor på adressen http://tter.ayy.fi/.

Bidrag ansöks med en webblankett som finns på adressen http://tter.ayy.fi/hae-avustusta/.

Det lönar sig också att komma ihåg att för små projekt som verkställs med snabb tidtabell finns det TTER:s lättare ansökning som är fortlöpande öppen fram till slutet av maj! Genom den lättare ansökningen kan man ansöka om bidrag på högst 300 euro genom att skicka en kort ansökan via e-post.

Närmare information finns på TTER:s nätsidor på adressen http://tter.ayy.fi/. Tilläggsinformation kan frågas efter via e-post på adressen tter@list.ayy.fi.

4. Contact Forum –rekryteringsmässa på Kabelfabriken 26.1

Söker du sommarjobb? Är du intresserad av praktik? Behöver du tips från ett rekryteringsproffs för att finslipa ditt CV? Funderar du på din kommande karriär? Det lönar sig att styra sina steg mot Kabelfabriken 26.1 kl. 10-17!

I år deltar cirka 80 företag från många olika branscher i Contact Forum -mässan. Mässan erbjuder en utmärkt möjlighet att bekanta sig med dessa arbetsgivare och i bästa fall hittar man arbete som passar en själv.

Upp på scenen kliver många högklassiga talare och med finns också en gratis CV-klinik. Meltwater Group ordnar ett tillfälle med en liten grupp om social media och de som deltar i det har möjlighet att påverka rekryteringspersonalen och gå vidare till en fortsättningsintervju. På mässan finns det även en professionell fotograf för CV-foton! Fotograferingen kostar två euro som med eventuella tilläggsdonationer går till ett fadderprojekt som AUS:s sektion för utvecklingssamarbete har i Swaziland!

Behändigast kommer du till mässan med gratisbussar från Otnäs, Tölö och Arabia campusområden! Evenemanget är gratis.

Läs mera
Evenemanget på Facebook

5. Verktyg för spännande situationer -workshop

På våren 2012 ordnas en workshop Verktyg för spännande situationer för grundexamensstuderande vid Aalto-universitetet. Workshoppen är menad för studerande vars studier påverkas av spänning och som hoppas på att få verktyg för att hantera spänningen. Det finns olika typer av spänning, den ena spänner sig för uppträdande, en annan för sociala situationer, en tredje för någonting helt annat. På workshopen är det meningen och möjligt att behandla olika situationer och spänning i allmänhet – från deltagarnas egna utgångspunkter. Som arbetssätt används diskussion och övningar som görs på egen hand och tillsammans. Workshopen leds av studiepsykologerna Minna Nevala och Paula Venäläinen.

Workshoppen hålls på fredagar 27.1-2.3 kl. 10-12 i Otnäs i Innopoli 2 (Teknikvägen 14). Anmälningar senast 20.1. via e-post opintopsykologi(at)aalto.fi.

Workshopens arbetsspråk är finska.

Tilläggsinformation och anmälningsinstruktioner. (på finska)

6. Karriärs- och rekryteringstjänster för teknikstuderande

Sommarjobbssökning är redan aktuellt! Kom ihåg att utnyttja tjänster och praktikprogram som Karriärservice erbjuder. Aalto-universitetets karriärservice meddelar teknikstuderande:

7. Kommunikations- och språkkurser erbjuds

Undrar du hur somliga kan läsa japanska tecken? Skulle du vilja förbättra dina kunskaper i engelska eller lära dig till exempel franska? Vill du förbättra dina presentations-, mötes- och förhandlingsfärdigheter och på det viset dina sysselsättningsmöjligheter?

Språkcentret erbjuder förutom kurser i kommunikation även undervisning i engelska, spanska, italienska, japanska, kinesiska, portugisiska, franska, svenska, tyska, finska och ryska.

Kom, vi lär dig tala!

Tilläggsinformation hittar du här.

8. BIOBILJETTER TILL TESTPERSONER

Institutionen för Mediateknik söker testpersoner till iPad-användbarhetsundersökning i Otnäs. Förutsättning för att kunna delta är flytande kunskaper i finska. Testet tar ungefär en timme. Som ersättning för deltagandet får man en biobiljett till Finnkino.

Tilläggsinformation och anmälning.

Aalto SCI Institutionen för mediateknik, Forskningsgruppen för visuell media

9. Björn Savén Suomi-Amerikka –stipendium för studier i Förenta staterna

Björn Savén Suomi-Amerikka -stipendium (tidigare IK Suomi-Amerikka -stipendium) erbjuder årligen begåvade studerande vid ekonomisk, handelsvetenskaplig och teknisk högskola en möjlighet att vidga sin akademiska och internationella kunskap vid Förenta staternas toppuniversitet. Storleken på stipendiet som är avsett för hela läsåret är 30 000 euro. Tilläggsinformation.

Ansökningskriterierna

  • Finskt medborgarskap
  • 23–30 års ålder
  • En lägre eller högre högskoleexamen inom ekonomi eller teknik från en finländsk läroanstalt eller motsvarande
  • Målsättning att studera åtminstone ett år för en examen på universitetsnivå i Förenta staterna, karriär inom ekonomi eller industri i Finland i sikte

Hur kan man söka stipendiet?

Björn Savén Suomi-Amerikka –stipendiet administreras av Stipendiestiftelsen vid Finland-Amerika föreningarnas förbund, från vars internetsidor www.sayl.fi man får tilläggsinformation om stipendiets ansökningskriterier. Ansökningstiden tar slut den 27 januari 2012.

10. Motionen meddelar

Tilläggsinformation heidi.heiskanen@ayy.fi

11. Dansföreningen Polijazz’ danskurser för våren börjar 19.1

Aaltoiternas dansförening Polijazz’ veckopass för våren börjar vecka 3 och fortsätter till vecka 19. Som regelbundna veckopass erbjuds modern dans, breakdance, street och caribbean street. Se tidtabellen här. Välkommen att fortsätta med en bekant gren eller bli förtjust i nya danser!

Alla veckopassen hålls i allaktivitetsutrymmet på Bistervägen 3a i Otnäs. Det första passet är ett gratis provtillfälle och du kan delta på passen även mitt i säsongen. Polijazz medlemsavgift är 35 euro vilken berättigar till ett veckopass under våren. Om du vill delta i två veckopass är avgiften 45 euro och för tre pass är den 50 euro. Avgiften betalas på Polijazz rf:s konto 130930-59683 Nordea Otnäs med referens 13.

Anmäl dig till passen på adressen http://polijazz.ayy.fi/ eller kom direkt på passet. Gå även med i Polijazz Facebook-grupp!

12. Judo-Kan ordnar en nybörjarkurs i judo, kom och titta på visningen lör. 21.1 kl. 15

Har vinterhalkan överraskat dig och när du faller är du rädd för att något går sönder? Eller känner du att din kondition har förfallit så att det känns som bergsklättring när du går i trapporna? Ingen fara, eftersom Judo-Kan i vår ordnar en nybörjarkurs för vuxna (för över 16 åringar) på lördagar från och med 21.1. På kursen tränas judons baskunskaper allt från att falla till att kasta och från grepp till armlås.

Nybörjarkursens visning och de första gratis provträningarna ordnas på lördagen 21.1. kl. 15.00 på Rastaalan koulu, Fiskgjusgatan 4. De egentliga träningarna börjar på lördagen 28.1. kl. 11.00-12.30. Det finns inga konditionskriterier för kursen men om du har problem med rörelseorgan diskutera om det med tränaren före första träningens början.

Kursavgiften är 100€ (80€ för studerande) + 55€ för Judoliittos medlemsavgift som innehåller bl.a. en övertäckande judoolycksfallsförsäkring. Judoliittos medlemsavgift är inte obligatorisk om man tränar med en egen försäkring och helt på eget ansvar.

Förhandsanmälning är öppen på klubbens hemsida på adressen www.judo-kan.fi

Tilläggsinformation: Henri Koponen, henri.koponen@judo-kan.fi

13. CLUB LAGOON 02.02.2012

CLUB LAGOON 02.02.2012 @ The Circus – Den mest somriga & mest tvärvetenskapliga halarfesten Det kommer att bli het stämning och kalla drycker – naturligtvis med studentvänliga priser.

Den heta stämningen ordnas av Kultursektionen (KUJ ry).
Evenemanget på Facebook

14. Förhandsvisning av Kansanhiihto 15.2.2012/”Aalto-kampanj”

För studerande vid Aalto-universitet erbjuds biljetter till förhandsvisning av pjäsen Kansanhiihto 2012 15.2.2012 klockan 19.00 till priset 10 euro/biljett. Det är en spårtrovärdig tragikomedi om det skidande folkets hjältar.

Kansanhiihto funderar på hurdant hjältemod är i dagens värld där man inte skyr några medel och inte ger spår. Om en människa faller bort från samhällets skidtävling har hon mera något värde?

Dessa ”Aalto-universitetets kampanjbiljetter” måst köpas senast 23.1.2012, biljettantalet är inte begränsat m.a.o. man kan reservera flera biljetter till ifrågavarande föreställning. Biljetter finns emellertid ett begränsat antal så det gäller att agera snabbt.

Biljetter till Kansanhiihto den 15.2 reserveras och köps från vår biljettaffär tel. 010 7331 331, vid biljettreservering nämn koden ”Aalto-universitetet”.

Tilläggsinformation om pjäsen får du från länken

15. Kristen meditation för studerande och personal

Från och med 12.1.2012

  • Tid: torsdagar kl. 12.00-12.20
  • Plats: Tysta rummet, Huvudbyggnaden, Otsvängen 1 N
  • Arrangör: Aalto-prästerna på Otnäs campus

VÄLKOMMEN!

Veckans länk

Orientera dig till nya årets början genom att anmäla dig till AUS:s årsfest,  som ordnas i Heureka 4.2.2012. Som smakprov kan man titta på årsfestvideo vol.1 på adressen http://vimeo.com/33864830