Föreningsrapport 2/2012

Detta är AUS:s föreningsrapport 2/2012. Om du vill få AUS:s föreningsrapport i din e-post kan du beställa den på adressen http://list.ayy.fi/mailman/listinfo/yhdistykset

Ännu 34 dagar tills verksamhetsbidrag kan ansökas. Friska redan upp din förenings minne och läs igenom ayy.fi:s sida / apurahat-yhdistyksille/.

  1. AUS:s verksamhetsbidrag 2012
  2. DL för TTER:s årets första ansökningsrunda är nu på söndag 29.1
  3. Kom med i Polijazz kurs ”Tolkning av musik och improvisation i pardanser”

1. AUS:S VERKSAMHETSBIDRAG 2012

AUS:s verksamhetsbidrag ansöks år 2012, såsom de tidigare åren, på våren. Det lönar sig att i kalendern skriva in datumen torsdag 1.3 då söksystemet öppnas och söndag 1.4 då det stängs.

Läs redan färdigt Stipendier för föreningar (/sv/till-foreningar/stipendier-for-foreningar/) på ayy.fi så att du hänger med i hurdana plikter föreningar har för att få verksamhetsbidrag. Poängsättningsmodellen som finns på sidan kommer kanske att ändras i början av februari. De engelska och svenska översättningarna av poängsättningsmodellen kommer i slutet av februari.

2. DL FÖR TTER:S ÅRETS FÖRSTA ANSÖKNINGSRUNDA ÄR NU PÅ SÖNDAG 29.1

Nytt år, nya spratt? Ansök om bidrag från TTER! Fonden kan bevilja bidrag till alla AUS:s medlemmar och samfund som är verksamma inom AUS. TTER stöder verksamhet som strävar mot stjärnorna, får andra att också bli ivriga, hörs och syns.

Årets första ansökningsrunda har öppnats. Ansökningstiden tar slut kommande söndag 29.1.2012 kl. 23.59. Du hinner alltså ännu ansöka om bidrag om du skyndar dig! Anvisningarna för hur man fyller i blanketten och vilka bilagor som behövs till den hittar du på fondens nätsidor på adressen http://tter.ayy.fi/. Bidrag ansöks med en webblankett som finns på adressen: http://tter.ayy.fi/hae-avustusta/

Det lönar sig också att komma ihåg att för små projekt som verkställs med snabb tidtabell finns det TTER:s lättare ansökning som är fortlöpande öppen fram till slutet av maj! Genom den lättare ansökningen kan man ansöka om bidrag på högst 300 euro genom att skicka en kort ansökan via e-post. Närmare information finns på TTER:s nätsidor på adressen http://tter.ayy.fi/. Tilläggsinformation kan frågas efter via e-post på adressen tter@list.ayy.fi.

3. KOM MED I POLIJAZZ KURS ”TOLKNING AV MUSIK OCH IMPROVISATION I PARDANSER”

Dansföreningen Polijazz ry ordnar i februari en unik kortkurs om tolkning av musik och improvisation i pardanser.  På denna pardanskurs koncentreras det på improvisation, tolkning av musik och kontakten mellan partnerna. Dessa teman övas med hjälp av två allmänna men från varandra skiljande pardanser: den ena är en svävande och mjuk långsam vals och den andra är en rytmisk discodans, bugg. Syftet är att lära sig ”att färga” dansen inom ramen för en viss gren eller stil. På kursen varierar man så väl danssteg, dansställning, koreografi som kroppsanvändning. Målet är att utveckla kreativitet att förvandla musikens stämning till rörelse.

TOLKNING AV MUSIK OCH IMPROVISATION I PARDANSER

Du behöver inte ett eget par! Kurslärarna är Lotta Lehvävirta och Heru Reksoprodjo. Undervisningen hålls på finska och engelska.

ANMÄLNING

Deltagarna önskas ha tidigare erfarenhet av dans, antingen i par- eller solodans, samt mod att sätta sin kreativitet och sitt kunnande på spel. Tidigare erfarenhet av bugg och långsam vals är inte nödvändigt.

Kursen kostar 25 euro och det betalas till Polijazz ry:s konto 130930-59683 Nordea Otnäs med referensen 26 innan kursen börjar. Anmälning till kursen sker via e-post till adressen emma.partanen(a)aalto.fi. Polijazz timmar är i förstahand avsedda för studerande. Om det finns plats på timmarna är även andra än studerandena välkomna.

VILL DU FÅ DIN NYHET I DENNA RAPPORT?

Skicka din korta text senast på onsdag kl. 10.00 till adressen jarjestoasiat@ayy.fi. Nyheterna skickas till översättarna så du kan skicka din text som enspråkig. I slutändan är det AUS:s organisations- och föreningssakkunnig Joonas Jylhä (joonas.jylha@ayy.fi, tel. 050 520 9442) som redigerar innehållet i föreningsrapporten.