Veckorapport 5/2012

Detta är AUS:s veckorapport 5/2012

Anmälning till SELL-tävlingarna är redan i full gång! Den egentliga anmälningen slutar 20.3 (man kan även anmäla sig senare men till ett högre pris), så nu är det dags att aktivera sig! Läs mera på tävlingens hemsidor. http://sell2012.fi/

  1. Händer i veckan
  2. Den öppna efterfesten för AUS:s årsfest på Helsinki Club på lördagen 4.2
  3. Gravitaatio anländer igen på fastlagstisdagen 21.2
  4. Den fjärde riksomfattande hälsoundersökningen av högskolestuderande startar
  5. Startup Life
  6. Shoot for the Stars with TalentMatch!
  7. Välkomna till PSK Kuplas grundkurs i dykning och dykningsprovning 2012!
  8. Sambaskolan Império do Papagaion bateria söker nya medlemmar
  9. Ilustrum – ett gratis spel gjort av en internationell aaltoit har publicerats
  10. Deltagare sökes för den 4:e ScienceSLAM Helsinki
  11. Läkarlekarna: Kärleksproffs -festen

1. Händer i veckan

2. Den öppna efterfesten för AUS:s årsfest på Helsinki Club på lördagen 4.2

Missade du anmälningen till årsfesten eller spenderade du studiestödet på hyran eller något annat onödigt? Ingen fara, Aalto 2.0 ordnar en för alla öppen efterfest på Helsinki Club, till ett mycket studerandebudgetpassande pris. Kom och upplev årsfeststämningen på efterfesten!

Biljetten till efterfesten kostar 4 euro, inklusive garderob. Utöver detta erbjuds det smått tilltugg på natten och drycker till studentpriser!

Under kvällen underhålls vi av DJ, och det fantastiska bandet Pikku2!

M.A.O.:

  • Plats: Helsinki Club (Universitetsgatan 8 )
  • Tid: 4 februari kl. 23.30. – 03.30.
  • Inträde (inklusive garderob): 4 euro

Dryckerna till ett pris som passar studerandens plånbok.

3. Gravitaatio anländer igen på fastlagstisdagen 21.2

Bulka, Bulla och Barty! Gravitaatio kommer igen som sitt härliga jag på fastlagstisdagen 21.2!

Det är frågan om den största tvärvetenskapliga festen i början av året och den kommer att vara majestätiskt! Gravitaatio som ordnas i The Circus fungerar som officiell efterfest till fastlagsfesten i Ulrikasborg. Alltså wau! Och för musiken ansvarar de svindlande herrarna Jare & VilleGalle, Haloo Helsinki och självklart en DJ som håller dansgolvet fullt. Kom alltså och värm dig efter stojandet i pulkabacken följd av en glad stämning!

  • Vad: Gravitaatio 2012
  • Var: The Circus
  • När: På fastlagstisdagen 21.2.2012 och dörrarna öppnas klockan 20
  • Hur: Genom att köpa biljetten på förhand för 10 €/ vid dörren eller från Tiketti för 12 €
  • Vad annat: Ett roligt halarmärke 2 € och studentvänliga priser vid bardisken!

Noggrannare information om biljettförsäljningsplatserna och tidtabellen kommer senare. Håll ögonen också annars öppna om informeringen eftersom det kommer att komma massor med information om program, busstransporter och mycket annat av det Gravitaatio 2012 är gjort av!

4. Den fjärde riksomfattande hälsöundersökningen av högskolestuderande startar

SHVS inleder igen en bred riksomfattande hälsoundersökning av högskolestuderande i slutet av januari 2012. I år skickas enkäten till sammanlagt tiotusen studerande vid universitet och yrkeshögskolor.

Frågeformuläret innehåller traditionella frågor om hälsa och hälsobeteende, men där kartläggs också andra livsområden som är relaterade till den studerandes hälsa och ork. Specialteman för i år är inlärningssvårigheter, spel om pengar, upplevelser av mobbning och våld, sexualitet och motionens roll i den studerandes liv.

Tiotusen studerande kommer alltså inom kort att få ett frågeformulär på posten. Formuläret kan fyllas i antingen traditionellt på papper eller elektroniskt. För att undersökningsresultaten ska vara trovärdiga är det viktigt att nå en hög svarsprocent. SHVS hoppas på ett aktivt deltagande i undersökningen.

Ansvarig forskare för hälsoundersökningen av högskolestuderande är Kristina Kunttu, SHVS:s överläkare för samhällshälsa.

Tilläggsinformation (på finska)

5. Startup Life

Startup Life is for you! Intern at a startup, experience a life-changing summer and learn from the best entrepreneurs in the world. We send the most talented students from Aalto University to do internships in Helsinki and around the globe. We have positions for software developers, graphical and industrial designers and business students in Silicon Valley, New York, London, Berlin, Moscow and Helsinki.

Come up with tricky questions on the program and be sure to attend info events on 8th and 15th, 6pm @ Aalto

Venture Garage (Betonimiehenkuja 3D, Espoo). DL for applications 29.2.

Look for more info at: www.startuplife.in

6. Shoot for the Stars with TalentMatch!

TalentMatch combines matching in social media and networking events with easy access to add-on services to create a marketplace where internationally qualified, right talent is in the right place, at the right time.

Here’s how you can join:

  1. post professional profile on www.talentmatch.fi and click the “follow” button.
  2. assess your work behaviour and let your friends and colleagues assess you as well
  3. stay informed of the most recent job openings and those jobs that match your experience and working style best
  4. expand your network at Talent Talks® Matchmaking events on March 29th and June 7th 2012

TalentMatch is a service provided by Otaniemi Marketing Ltd and Technopolis Plc. Further information & inquiries to oin@otaniemi.fi.

7. Välkomna till PSK Kuplas grundkurs i dykning och dykningsprovning 2012

Info-föreläsningen för vårens kurs ordnas på tisdagen 7.2.2012 kl. 17.00 i Aalto-universitetets byggnad för Byggnads- och miljöteknik på adressen Byggarplatsen 4 A. Info-föreläsningen tar cirka ett par timmar. På föreläsningen går man igenom kursens innehåll, tidtabell och vilka förutsättningarna är för att delta i kursen och anmäler man sig till kursen. Dessutom får du information om Kuplas verksamhet.

Kursföreläsningarna och bassängövningarna kommer huvudsakligen att hållas på tisdag kvällar under våren och kursen avslutas med ett öppet-vatten-läger i maj. Priset för kursen år 2012 är 390e. Nedsatt studentpris 360 eur gäller studerande som har ett ikraftvarande studiekort på universitetsnivå.

I samband med kursstarten tis. 7.2 ordnar vi även dykningsprovning. På evenemanget får du grundinformation om dykning som hobby och får prova på dykning i en simbassäng under ledning av en erfaren instruktör. Efter provningen hinner du ännu med på vårens kurs om du så vill.

Att delta i dykningsprovningen förpliktigar inte till att delta i kursen. Man ska anmäla sig på förhand till dykningsprovningen eftersom det finns ett begränsat antal platser. Om du vill delta i grundkursen i dykning men inte i introdykningen behöver du inte anmäla dig – kom bara direkt till startföreläsningen.

Kursens nätsidor har öppnats
Tilläggsinformation om dykningsprovningen och anmälning

Kursen och dykningsprovningen ordnas bara på finska.

8. Sambaskolan Império do Papagaion bateria söker nya medlemmar

Om du är en helt vanlig studerande med intresse för latinorytmer kom och bekanta dig med en sambatrumgrupp i Sambaskola Império do Papagaios träningslokal på onsdagar klockan 18-19.30 (Oksanengatan 1-2, befolkningsskyddsrumet). Den 8 februari kommer det att vara en uppvisning av fortsättningsbateria efter nybörjarlektionen. Det lönar sig att komma åtminstone för att lyssna.

Den första gången är gratis, du behöver inte heller en egen trumma eller trumpinnar – vi spelar med skolans instrument. Tidigare erfarenhet av att spela på trummor behövs inte heller men man har naturligtvis nytta av om man tidigare har spelat något instrument.

www.papagaio.fi

9. Ilustrum – ett gratis spel gjord av en internationell aaltoit har publicerats

Den internationella studenten vid högskolan för elektroteknik, Albert Abellos start-up-företag Ilustrum har publicerat sitt spel på finska! Stöd Alberts kulturinitiativ och prova på spelet på adressen www.ilustrum.com. Förutom de engelskspråkiga samlingarna som man kan spela finns det också en finskspråkig samling som i sin tur finns på adressen www.ilustrum.com/catalog/collection/65. Här har du tidsfördriv för de mörka vinterdagarna!

10. Deltagare sökes för den 4:e ScienceSLAM Helsinki

ScienceSLAM Helsinki är ett evenemang vars syfte är att på ett kreativt och underhållande sätt öka på den stora allmänhetens kunskap om vetenskap och forskning. Det fjärde ScienceSLAM hålls 27.3.2012 på Korjaamo i Helsingfors och vi söker igen entusiastiska och öppensinniga forskare som vill berätta om sina projekt för publiken.

Alla forskare oberoende av vetenskapsgren är välkomna – det enda kravet är att förevisningen är baserad på ett eget forskningsprojekt. Varje deltagare har 10 minuter på sig att presentera sitt ämne och att vinna publikens röster. Förutom det rent vetenskapliga innehållet är det också viktigt att förevisningen är överskådligt och underhållande. Stilen är fri. Man kan presentera sitt forskningsprojekt genom ett traditionellt tal, en videovisning eller fast genom att dansa. Endast fantasin sätter gränsen! Språket på evenemanget och förevisningarna är engelska.

DEADLINE FÖR ANSÖKNINGARNA är 27.2.2012. Ansökningsblanketter finns på vår webbsida (www.scienceslam.fi). För mer information om evenemanget och ansökningsförfarandet besök vår webbsida eller kontakta oss direkt via e-post.

Vi ser framemot att höra av JUST DIG!

Arrangörerna för ScienceSLAM Helsinki

hemsida: www.scienceslam.fi
e-post: mail@scienceslam.fi

11. Läkarlekarna: Käleksproffs -festens 

På onsdag 8.2 kl. 21-04, i Kaarle XII. City-tidningen: ”Årets bästa medifest”

Läkarlekarna för dig till de gångna årtiondena, till varma sommarnätter då schlager spelades och danslavorna ekade. Till tiden då läkaryrket var en kallelse och motivationen var kärlek. Kom alltså och hitta ditt inre kärleksproffs och det kan hända att du träffar den heta kommunalläkaren från dina dagdrömmar som kan donera sitt hjärta just till dig…

Skivorna snurras av Radio Helsinkis schlager-DJ Mikko Mattlar- dessutom finns live-musik! Biljetter 7/9€ (på förhand/vid dörren)och halarmärke 2€, reservera jämna pengar!

Biljetter säljs enligt följande:

  • Haartman 1.2 och 8.2 kl. 12-13
  • Brunakärr 1.2 och 8.2 kl. 12-13
  • Porthania 6.2 kl. 11-12 och 7.2 kl. 12.30-13.30
  • Vik 6.2 kl. 11-12
  • TH:s huvudbyggnad 6.2 kl. 10.30-12.30
  • Kauppis 6.2 kl. 11.30-12.30

Veckans länk

Årsfestbiljett i fickan men du vet inte hur man borde klä sig. Peukkumies hjälper dig! http://vimeo.com/35579336