Tjänsterna från AUS:s bostadskontor i Tölö erbjuds tillsvidare via bostadskontoret i Otnäs

AUS:s bostadskontor i Tölö har varit stängt sedan 27.1. Man kom fram till att stänga det självständiga verksamhetsstället eftersom kundantalet i bostadskontoret i Tölö ständigt har varit lågt och nästan alla boendetjänster kan användas på distans av medlemmarna, till exempel elektroniskt.

För tillfälle erbjuds inte bostadstjänster i Tölö utan alla ärenden sköts tillsvidare via bostadskontoret i Otnäs.

Att erbjuda boendetjänster slutar inte helt och hållet i Tölö utan i fortsättningen överförs de delvis till servicepunkten i Tölö. Det är fortfarande möjligt att hämta och återlämna nycklar till servicepunkten. För återlämning av nycklar behöver boenden som vanligt ett undertecknat hyreskontrakt och identitetsbevis. Dessutom ger servicepunkten i Tölö råd i enkla frågor om boende.

Överlåtelse av nycklar och rådgivningstjänster om boende börjar igen på servicepunkten i Tölö så fort som möjligt och medlemmarna kommer att meddelas om det ännu skilt. Fram till dess sköts alla boendetjänster från bostadskontoret i Otnäs.

En mer djupare rådgivning och svar på alla frågor om boende ges även i fortsättningen på bostadskontoret i Otnäs via e-post på adressen asuntotoimisto@ayy.fi och per telefon (se adressen och kontaktuppgifterna här). Nät- och e-posttjänsterna fungerar alltså som vanligt.

Tilläggsfrågor om ärendet kan framföras till boendesakkunnig Jaakko Koivula (fornamn.efternamn@ayy.fi, 050 520 9444) och boendeansvarig i AUS:s styrelse Lauri Ikonen (fornamn.efternamn@ayy.fi 050 520 9416).

Att flytta den egentliga verksamheten från bostadskontoret i Tölö till Otnäs bättrar på AUS:s möjligheter att erbjuda effektiv, pålitlig och snabb service i alla frågor om boende. Detta syns som tjänster av hög kvalitet och likvärdiga tjänster för alla AUS-medlemmar, oavsett om han/hon bor i Helsingfors eller Esbo.