Ansökning om verksamhetsbidrag och att göra föreningsanmälan startar torsdag den 1 mars

AUS delar ut verksamhetsbidrag till de föreningar som är antecknade i det första registret i AUS:s föreningsförteckning. Föreningsanmälan kan göras och verksamhetsbidrag kan ansökas om från och med den 1 mars genom att fylla i en blankett på nätet.

En noggrannare adress för blanketten meddelas på morgonen då ansökningen öppnas på ayy.fi:s förstasida. Ansökningstiden pågår hela mars och går ut den 1 april 2012. Det är viktigt att varje förening är ute i god tid eftersom försenade ansökningar inte kommer att behandlas och vi kommer att hålla fast vid denna princip.  I detta skede lönar det sig alltså att först kontrollera att dokumenten som behövs är i skick (verksamhetsberättelse, verksamhetsplan, budget, resultaträkning och balansräkning, en förteckning över funktionärerna i föreningen och föreningens stadgar).

Ni kommer väl ihåg att er förening årligen bör fylla i föreningsanmälningsblanketten även om ni inte ansöker om finansiellt verksamhetsbidrag (till exempel alla föreningar i det andra registret). Fördelningsgrunderna för verksamhetsbidrag och tilläggsinformation finns på ayy.fi:s sida stipendier för föreningar (/sv/till-foreningar/stipendier-for-foreningar/). På samma sida finns även AUS:s officiella poängsättningsmodell enligt vilken AUS:s styrelse delar ut bidragen till föreningarna.

Om du har frågor om ansökningen eller vill ge respons, ta gärna kontakt med funktionärerna inom AUS:s föreningssektor via e-post på adressen jarjestoasiat@ayy.fi.