Hyreskontrakten kan i fortsättningen upprättas på distans

Nu är det möjligt att upprätta hyreskontraktet helt på distans: hyreskontraktet kan skickas till hyresgästen via e-post. Hyreskontraktet som man personligen har undertecknat bör i detta fall skickas tillbaka till AUS:s bostadskontor via posten (adress: Bostadskontor/AUS, PB 69,02150 Esbo) eller bifogas i e-posten som skannad fil i .PDF-form.

Hyreskontraktet bör undertecknas innan nycklarna till lägenheten kan överlåtas till hyresgästen eller boendet kan börja. Hyreskontraktet kan fortfarande undertecknas personligen även på AUS:s bostadsbyrå i Otnäs.

I hyreskontraktet för familjebostäder bör det finnas underskrift av bägge personer som flyttar in i bostaden. Om partnern som flyttar in i familjebostaden inte är AUS:s medlem bör man i samband med det på distans undertecknade hyreskontraktet skicka en kopia av partnerns identitetsbevis eller ämbetsbevis. På så sätt kan AUS försäkra sig om att familjebostaden har skaffats på riktiga grunder.

Sökanden skickar hyreskontraktet via post eller e-post till AUS på eget ansvar. AUS ansvarar till exempel inte för förseningar i behandling av hyreskontrakt som postats till fel adress.

Noggrannare instruktioner finns på AUS:s nätsidor under hyreskontrakt.
Kontaktuppgifter till AUS:s bostadskontor.

Tilläggsinformation:
Boendesakkunnig Jaakko Koivula (fornamn.efternamn@ayy.fi, tel. 055 520 9444)