Föreningsrapport 9/2012

Detta är AUS:s föreningsrapport 9/2012. Om du vill få AUS:s föreningsrapport i din e-post kan du beställa den på adressen http://list.ayy.fi/mailman/listinfo/yhdistykset

Ansökning om AUS:s verksamhetsbidrag pågår ännu nästa vecka. Under ansökningstiden kan alla föreningar som är med i det första registret ansöka om bidrag av AUS på adressen: https://lomake.ayy.fi/yhdistykset/ayyn-toiminta-avustushakemus/. Föreningarna i det andra registret bör fylla i samma blankett förutom delen om bidragsansökan.

  1. AUS:s verksamhetsbidrag 2012
  2. Din förenings ayy.fi-profil är väl uppdaterad?
  3. Hullu Jussi kommer igen! Kom och håll en kontroll!
  4. Otaniemen Roolipeliclubis bordsspelskväll på söndagen 25.3
  5. Polijazz jättepopulära kortkurs i zouk-pardansen
  6. Studerande –nu kan du delta i utvecklingen av tjänsterna i noppa

1. AUS:S VERKSAMHETSBIDRAG 2012

Ansökning om AUS:s verksamhetsbidrag och att göra föreningsanmälan har startat. Ansökningstiden är 1 mars – 1 april, så man kan ännu ansöka om bidrag under nästa vecka. Alla föreningar som är godkända till AUS:s första register kan ansöka om verksamhetsbidrag.  Föreningarna i det andra registret fyller bara i föreningsanmälan, d.v.s. fyller i samma blankett förutom själva bidragsansökan.

Ansökningsblanketten finns på adressen https://lomake.ayy.fi/yhdistykset/ayyn-toiminta-avustushakemus/. Tilläggsinformation om ansökningen kan fås av aktörerna på studentkårens föreningssektor via e-post på adressen jarjestoasiat@ayy.fi. Svar kan också läsas på adressen /yhdistyksille/apurahat-yhdistyksille/, där det kort och koncist finns information om verksamhetsbidrag samt poängsättningsmodellen som används vid utdelning av bidragen.

2. DIN FÖRENINGS AYY.FI-PROFIL ÄR VÄL UPPDATERAD?

Ett villkor för att kunna få verksamhetsbidrag år 2012 är en uppdaterad föreningsprofil på ayy.fi. Det lönar sig att genast gå och se hurdan situationen är för er egen profil.  Om ni inte alls har någon profil ska den beställas före ansökningstiden för verksamhetsbidrag går ut 1 april 2012. Ayy.fi-koderna som behövs för att göra en profil kan beställas från adressen joonas.jylha@ayy.fi. Skriv dina egna kontaktuppgifter och föreningens namn i beställningen. Eftersom föreningarnas funktionärer årligen byts ut rekommenderas det att de beställda koderna skickas till föreningens allmänna e-postadress (t.ex.: info@yhdistys.fi), så att de alltid förs vidare till de nya funktionärerna.

3. HULLU JUSSI KOMMER IGEN! KOM OCH HÅLL EN KONTROLL!

Wappen är snart här och med det närmar sig även det traditionella Hullu Jussi-evenemanget som wappenfolket har väntat på. På Hullu Jussi-evenemanget går lag på 4-10 personer runt i Otnäs och avlägger olika kontroller och tävlar om titeln ”det tokigaste teknologgänget”. Så frågan lyder: skulle er förening vilja hålla en kontroll när man tar reda på ”det tokigaste teknologgänget”?

Vad, var, när?

  • Tid: 29.4.2011 ca kl. 22.00-1.00, efter startskottet för nattjäynän
  • Plats: Runt omkring i Otnäs
  • Koncept: Kompisgäng rundar kontroller och tävlar om titeln ”det tokigaste teknologgänget”. Vinnaren publiceras på utlysningen av wappenjippot.

Om ni blev intresserade och vill hålla en kontroll på Otnäs natt och samtidigt ha otroligt roligt, anmäl er till adressen matias.korkka@ayy.fi senast 22.4. Skriv ”Hullu Jussi Kontrollhållare 2012” som rubrik på e-posten och berätta i e-posten föreningens namn, kontaktpersonens uppgifter, önskemål om kontrollplatsen och innehållet på er planerade kontroll. Om er förening inte har ett eget klubbutrymme men ni vill hålla kontrollen inomhus kan vi ordna utrymme åt er. Som en bonus till den förening som har hållit den bästa kontrollen bjuder vi en möjlighet att använda Otstrandens takbastu gratis en gång på sommaren eller nästa höst! Mer information kan du fråga efter från adressen matias.korkka@ayy.fi. De som anmält sig kommer att få mera information senare.

4. OTANIEMEN ROOLIPELICLUBIS BORDSSPELSKVÄLL PÅ SÖNDAGEN 25.3

Otaniemen Roolipeliclubi(ORC) ordnar en bordsspelsdag på söndagen 25.3.2012 kl. 12-21 i Smökki. På plats är det möjligt att spela gamla klassiker från ORC:s spelbibliotek och många av de nya, framgångsrika bordsspelen. Det erbjuds även handledning i hur man spelar spelen, spelare och små tilltugg till självkostnadspris. Evenemanget är gratis och öppet för alla.

5. POLIJAZZ JÄTTEPOPULÄRA KORTKURS I ZOUK-PARDANSEN

Polijazz ry ordnar en kortkurs i den jättepopulära ZOUK-pardansen. Fyra gångers kursen ordnas lör. 24.3, lör. 31.3, mån. 2.4 och mån. 9.4. Det sista kurstillfället är zouks friträning där du kan bekanta dig med andra som blivit frälsta i denna gren. Du behöver inte ett eget par till kursen. Evenemanget finns även på Facebook: https://www.facebook.com/events/171384902979346/

Zouk som började på 1980-talet i Brasilien är en pardans som sprider sig med hög fart över hela världen.  Nu har du en fin möjlighet att lära dig zouk med en professionell lärare, Soile Vedenpää.

Kursen är i första hand menad för studerande. Kursavgiften är 20 euro / person, du behöver inte ett eget par till kursen. Anmäl dig via e-post till Polijazz ry:s sekreterare niina.raisanen@hotmail.com nu, medan du ännu ryms med!

Tilläggsinformation på adressen: /blog/events/huippusuos%e2%80%8bitun-zouk-parit%e2%80%8banssin-tiiviskurs%e2%80%8bsi-intensive-course-on-couple-dance-zouk/

6. STUDERANDE –NU KAN DU DELTA I UTVECKLINGEN AV TJÄNSTERNA I NOPPA

Vi har för avsikt att utveckla tjänsterna i studentportalen Noppa och med hjälp av en studerandeenkät strävar vi till att kartlägga studerandenas åsikter om vilka av tjänsterna i Noppa som är de väsentligaste med tanke på de egna studierna. I enkäten ställs även frågor som stöd för det utvecklingsarbete som pågår för att göra tjänsterna i Noppa mobila. Resultaten från enkäten används för att dra upp riktlinjer för utvecklingen av Noppa samt för att planera enskilda utvecklingsobjekt. Resultaten bearbetas även med intervjuer. I slutet av enkäten kan du anmäla intresse att delta i intervjuer och testningar.

Det tar ungefär femton minuter att svara på enkäten. Alla svar är anonyma och behandlas konfidentiellt. Enkäten pågår 12-25.3.2012. Bland de som svarar lottar vi ut femton biobiljetter.

Länk till enkäten: https://www.webropolsurveys.com/S/607A022FB0F61C19.par. För lärare och personal görs senare en egen enkät i vilken tjänsterna i Noppa kartläggs ur personalens perspektiv.

Närmare upplysningar om enkäten fås av: Piia Leppänen, Applikationsplanerare, Studerandeservice, Datasystemen för studieadministrationen, piia.leppanen@aalto.fi.

VILL DU FÅ DIN NYHET I DENNA RAPPORT?

Skicka din korta text senast på onsdag kl. 10.00 till adressen jarjestoasiat@ayy.fi. Nyheterna skickas till översättarna så du kan skicka din text som enspråkig. I slutändan är det AUS:s organisations- och föreningssakkunnig Joonas Jylhä (joonas.jylha@ayy.fi, tel. 050 520 9442) som redigerar innehållet i föreningsrapporten.