Idékläckningstävling om nya former i studentboende – det vinnande laget får 3 000 euro!

Studerande, delta i idétävlingen Nya former i studentboende och bidra med nya, fräscha boendeidéer! I tävlingen söks användarorienterade visioner om gemenskapsfrämjande, mångsidigt, miljövänligt och trivsamt studentboende i framtiden.

I idétävlingen deltar lag bestående av studerande från olika studieområden som kan utnyttja sitt tvärvetenskapliga kunnande, exempelvis i fråga om ny teknologi, ekologiska aspekter, arkitektur och beteendevetenskaper. Med hjälp av tävlingen söks inte bara nya koncept, utan också förslag på hur man kan omvandla byggnader till studentbostäder. Det finns två konkreta objekt för tävlingsbidragen: nybygget Aalto Village i Esbo och den byggnad som nu används av yrkeshögskolan Metropolia i Helsingfors. Bidragen bedöms av en jury bestående av representanter både för studentorganisationerna och sakkunniga på olika nivåer. De tre bästa bidragen prisbelönas!

Lagen kan anmäla sig på World Student Capital-projektets webbplats från och med öppningsdagen 23.3. och fram till 30.4. Tävlingsbidrag kan lämnas in under tiden 1.5 –13.8. Vinnarna tillkännages på studentevenemanget Night at the Campus 10.9.2012.

Grundexamens- och forskarstuderande vid alla högskolor i de städer som är med i designhuvudstadsåret får delta i tävlingen.

Läs mera om tävlingen och anmäla ditt lag: http://worldstudentcapital.fi/sv/staden-ett-hem/

Diskutera tävlingen, fråga juryn och hitta ditt egna lag:

https://www.facebook.com/groups/275832619161141/edit/

World Student Capital 2012 är studenternas egna designhuvudstadsprojekt, som görs av student- och studerandekårerna vid högskolorna i huvudstadsregionen, Helsingfors universitet och projektet Studentmetropol som drivs av kommunerna i huvudstadsregionen. World Student Capital är en del av Helsingfors universitets program under World Design Capital Helsinki 2012 -året. http://worldstudentcapital.fi/sv/