Föreningsrapport 10/2012

Detta är AUS:s föreningsrapport 10/2012. Om du vill få AUS:s föreningsrapport i din e-post kan du beställa den på adressen http://list.ayy.fi/mailman/listinfo/yhdistykset

Ansökningstiden för AUS:s verksamhetsbidrag går ut på söndagen, ännu finns det alltså lite tid kvar att ansöka om bidrag från AUS! Under ansökningstiden kan alla föreningar som är med i det första registret ansöka om bidrag av AUS på adressen: https://lomake.ayy.fi/yhdistykset/ayyn-toiminta-avustushakemus/. Föreningarna i det andra registret bör fylla i samma blankett förutom delen om bidragsansökan.

  1. AUS:s verksamhetsbidrag 2012
  2. Icke-finskspråkiga examensstuderande skickade ett öppet brev till Aaltos studentföreningar
  3. Delta i AUS:s likvärdighetsförfrågan
  4. Anmäl ditt evenemang till AUS:s läsårskalender 2012-2013
  5. Hullu Jussi kommer! Kom och håll en kontroll!
  6. Polijazz danskurser i breakdance och parsalsa

1. AUS:S VERKSAMHETSBIDRAG 2012

Ansökning om AUS:s verksamhetsbidrag och att göra föreningsanmälan har startat. Ansökningstiden är 1 mars – 1 april, så man kan ännu ansöka om bidrag under nästa vecka. Alla föreningar som är godkända till AUS:s första register kan ansöka om verksamhetsbidrag.  Föreningarna i det andra registret fyller bara i föreningsanmälan, d.v.s. fyller i samma blankett förutom själva bidragsansökan.

Ansökningsblanketten finns på adressen https://lomake.ayy.fi/yhdistykset/ayyn-toiminta-avustushakemus/. Tilläggsinformation om ansökningen kan fås av aktörerna på studentkårens föreningssektor via e-post på adressen jarjestoasiat@ayy.fi. Svar kan också läsas på adressen /yhdistyksille/apurahat-yhdistyksille/, där det kort och koncist finns information om verksamhetsbidrag samt poängsättningsmodellen som används vid utdelning av bidragen.

2. ICKE-FINSKSPRÅKIGA EXAMENSSTUDERANDE SKICKADE ETT ÖPPET BREV TILL AALTOS STUDENTFÖRENINGAR

Aalto-universitetets icke-finskspråkiga examensstuderande har skrivit ett öppet brev till studentföreningarna i Aalto-universitetssamfundet. Brevet kan läsas på adressen /blog/2012/03/23/open-letter-from-aalto-students-to-student-organizations/.

3. DELTA I AUS:S LIKVÄRDIGHETSFÖRFRÅGAN

Kvinna? Man? Mörkhyad? Ljushyad? Gammal? Ung? – Är det någon skillnad? AUS utarbetar under våren 2012 en jämställdhets- och likvärdighetsplan. Påverka innehållet i planen genom att svara på förfrågan på adressen http://bit.ly/ayy-yhdenvertaisuus-jarjestot! I förfrågan finns en skild del där man kan berätta om sina upplevelser om likvärdighet även i föreningar och ge förbättringsförslag till AUS. Ärendet förbereds på AUS:s centralbyrå av styrelsens ansvarig för socialpolitik Kati Penttinen och ansvarig för utbildningspolitik Janne Peltola (fornamn.efternamn@ayy.fi).

4. ANMÄL DITT EVENEMANG TILL AUS:S LÄSÅRSKALENDER 2012-2013

Föreningar och aktörer inom AUS har möjlighet att meddela viktiga datum för sina evenemang till studentkårens läsårskalender. Evenemang kan meddelas genom det nedan länkade google docs –dokumentet fram till söndagen 27.5.2012. Fyll i era evenemang under rätt månad i tidsordning. Skriv en text som ni vill ha i kalendern i ”Tapahtuman nimi/Teksti”-kolumnen (med gul bakgrund). Vänligen notera att det ryms högst 25 tecken på en rad, inklusive mellanslag. Fundera när du skriver hur många rader du vill ”slösa” från din egen kalender. Kalendern kommer att bli trespråkig så ta även detta i beaktande när du planerar texten.

Om flera evenemang har antecknats på samma dag samma tid väljs det som berör största delen av studerandena till kalendern. Dokumentet kan redigeras fram till den givna deadlinen 27.5.2012 och fram till dess kan ni gå och göra ändringar i era evenemang. Fyll i kolumnerna noggrant och kontrollera och dubbelkontrollera att uppgifterna är korrekta. Kom ihåg att även fylla i i tabellen vem som ordnar evenemanget. Frågor och kommentarer kan skickas till AUS:s informatör Henna Lahti (henna.lahti@ayy.fi eller 050 5209440).

Google Docs blanketten: https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0ArnDlXGvbkaXdDhCZm9Wdkw1N3hwNDg3YUhjTUM2aHc

5. HULLU JUSSI KOMMER! KOM OCH HÅLL EN KONTROLL!

Wappen är snart här och med det närmar sig även det traditionella Hullu Jussi-evenemanget som wappenfolket har väntat på. På Hullu Jussi-evenemanget går lag på 4-10 personer runt i Otnäs och avlägger olika kontroller och tävlar om titeln ”det tokigaste teknologgänget”. Så frågan lyder: skulle er förening vilja hålla en kontroll när man tar reda på ”det tokigaste teknologgänget”?

Vad, var, när?

  • Tid: 29.4.2011 ca kl. 22.00-1.00, efter startskottet för nattjäynän
  • Plats: Runt omkring i Otnäs
  • Koncept: Kompisgäng rundar kontroller och tävlar om titeln ”det tokigaste teknologgänget”. Vinnaren publiceras på utlysningen av wappenjippot.

Om ni blev intresserade och vill hålla en kontroll på Otnäs natt och samtidigt ha otroligt roligt, anmäl er till adressen matias.korkka@ayy.fi senast 22.4. Skriv ”Hullu Jussi Kontrollhållare 2012” som rubrik på e-posten och berätta i e-posten föreningens namn, kontaktpersonens uppgifter, önskemål om kontrollplatsen och innehållet på er planerade kontroll. Om er förening inte har ett eget klubbutrymme men ni vill hålla kontrollen inomhus kan vi ordna utrymme åt er. Som en bonus till den förening som har hållit den bästa kontrollen bjuder vi en möjlighet att använda Otstrandens takbastu gratis en gång på sommaren eller nästa höst! Mer information kan du fråga efter från adressen matias.korkka@ayy.fi. De som anmält sig kommer att få mera information senare.

6. POLIJAZZ DANSKURSER I BREAKDANCE OCH PARSALSA

Polijazz kommer att hålla en unik fördjupande kurs i Breakdance med Simeoni Juoperi på följande dagar: tors. 29.3. kl. 20.15-21.30, tors. 5.4. kl. 20.15-21.30, tors. 12.4. kl. 20.15-21.30 (Du kan anmäla dig med ännu efter första kursdagen). Kursen ordnas i allaktivitetsutrymmets studio på Bistervägen 3 i Otnäs. Kursen kostar 15 euro. Anmäl dig på Polijazz ry:s sidor: http://polijazz.ayy.fi/courses.php. Evenemanget även på facebook i Polijazz ry:s grupp: https://www.facebook.com/events/385235521494435/

Dessutom ordnar Polijazz en mycket efterfrågad kortkurs i parsalsa på fredagar i april-maj (13.4-18.5 kl. 19.00-20.30). De populära Anna och Mikko Pyhäjärvi fungerar som lärare och kursen hålls i allaktivitetsutrymmet på Bistervägen 3 i Otnäs. Kursen är fortsättning till kursen som hölls i höstas men du kan även bra komma med på kursen utan tidigare erfarenhet av salsa!  Du behöver inte ett eget par. Till kursen tas lika många förare och följare. Kursen kostar 30 euro/person, och det betalas på Polijazz ry:s konto 130930-59683 Nordea Otnäs med referensnummer 26. Anmäl dig via e-post till adressen emma.partanen@aalto.fi och berätta samtidigt om du är studerande. Uppgifter om evenemanget hittar du även på facebookgruppen Polijazz ry: https://www.facebook.com/events/205208459584664/.

VILL DU FÅ DIN NYHET I DENNA RAPPORT?

Skicka din korta text senast på onsdag kl. 10.00 till adressen jarjestoasiat@ayy.fi. Nyheterna skickas till översättarna så du kan skicka din text som enspråkig. I slutändan är det AUS:s organisations- och föreningssakkunnig Joonas Jylhä (joonas.jylha@ayy.fi, tel. 050 520 9442) som redigerar innehållet i föreningsrapporten.