Veckorapport 14/2012

Detta är AUS:s veckorapport 14/2012

AUS:s bostadskontor och Otnäs servicepunkt är öppna på skärtorsdagen 5.4 undantagsvis kl. 9-13. På långfredagen 6.4 ja annandag påsk 9.4 är bostadskontoret och servicepunkten stängda.

Även veckorapporten har lov nästa vecka. Glad påsk till alla!

  1. Händer i (och nästa) veckan
  2. Medlem i studentkåren: svara på förfrågan om AUS:s välkändhet och vinn ett presentkort till Tiketti
  3. AUS:s Excursion till Tallinn 20.4 – 22.4
  4. Kom med som frivillig till SELL-tävlingarna
  5. DELTA I AUS:S LIKVÄRDIGHETSFÖRFRÅGAN
  6. Sök till AUS:s årsfestkommitté
  7. Kom och sälj på Skattmarknaden
  8. Priserna för AUS:s engångshyrbara utrymmen år 2012
  9. Ädelbrännvin 80 år
  10. Aalto Beer Pong presents: Spring Pong! 7.4.
  11. Bastu med gamla sånger 9.4
  12. Magisterstuderande, ansök som en aktör till aalto-universitetets mentorprogram
  13. Karriärservice informerar
  14. Ristin Kilta ordnar två intressanta föreläsningar
  15. AEGEE-Helsinkis infokväll om sommaruniversitet

 

1. Händer i (och nästa) veckan

2. Medlem i studentkåren: svara på förfrågan om AUS:s välkändhet och vinn ett presentkort till Tiketti

Kära medlem i studentkåren: AUS vill kartlägga hurdana uppfattningar och hurdan bild studerandena vid Aalto-universitetet har av studentkåren, dess verksamhet och evenemang samt dess roll i universitetssamfundet.  Det är frågan om vars och ens personliga uppfattning så det finns inga rätta svar på frågorna. Svaren behandlas helt konfidentiellt så att det är omöjligt att identifiera svar från enskilda svarare.  På basis av svaren kommer det att planeras en kommunikationsstrategi åt AUS så ditt svar är mycket värdefullt!

Förfrågan är öppen 2.4 – 2.5 och det tar några minuter att svara på den. Som pris lottas det ut en 200 euros och två 50 euros presentkort till Tiketti bland alla som svarat. Att kunna delta i lottningen förutsätter att man ger sina kontaktuppgifter i slutet av frågeformuläret. Tilläggsinformation om förfrågan kan fås av AUS:s förenings- och kommunikationssakkunnig Joonas Jylhä (joonas.jylha@ayy.fi).

Svara på förfrågan här. 

3. AUS:s Excursion till Tallinn 20.4 – 22.4

Bon Voyage är franska och betyder trevlig resa. Aalto Voyage i sin tur är en organisation som tar dig med på resan! På resa bortom hav, över sänkan och utan att bry sig om kulturskillnader, på en episk södernresa.

Aalto Voyage styr sin resa utan like till frändefolket på fredagen 20.4. Du har naturligtvis besökt Estonia och tagit med dig hem allt vad tullens regler tillåter, men det är inte allt. Estland är även annat än vilda start-up-företag, studentliv och barer där prisnivån är i klass med studentfester.

Resan kommer att bestå av företagsbesök, sitser, campus-rundturer, rundtur i gamla stan och Pub Crawl.

Evenemanget på Facebook

Teretulemast Eesti Vabariik!

4. Kom med som frivillig till SELL-tävlingarna

I Otnäs ordnas SELL-tävlingarna, studerandenas idrottstävling, den 17-20 maj. På plats förväntas det komma 2000 studerande, så det finns liv och rörelse! (tilläggsinformation: www.sell2012.fi) Om du inte vill sporta men skulle vilja smaka på den saftiga tävlingsstämning, kom med som frivillig!

Som frivillig får du förutom belåtenhet och första parkett till tävlingsstämningen

  • Alla samma förmåner som deltagarna det vill säga:
      • tävlingskassar fyllda med allt möjligt roligt och även nyttigt
      • HRT:s resekort under tävlingarna (region)
      • tre måltider per dag under tävlingarna (frukost, lunch, middag)
      • gratis inträde till SELL-festerna (två dagar)
  • kaato
  • SELL-skjortor

Frivilliga behövs för att hjälpa med bland annat att ordna logi, ordningsövervakning, att ordna programmen vid sidan av tävlingarna och att vara domare i olika grenar (volleyboll, badminton, simning, basketboll…)

Anmälningar och noggrannare frågor om arbeten och annat kan skickas till adressen liikunta@ayy.fi

5. DELTA I AUS:S LIKVÄRDIGHETSFÖRFRÅGAN

Kvinna? Man? Mörkhyad? Ljushyad? Gammal? Ung? – Är det någon skillnad? AUS utarbetar under våren 2012 en jämställdhets- och likvärdighetsplan. Påverka innehållet i planen genom att svara på förfrågan här !

Kati Penttinen och Janne Peltola förbereder ärendet på AUS:s centralbyrå (fornamn.efternamn@ayy.fi).

6. Sök till AUS:s årsfestkommitté

Aalto-universitetets studentkår söker frivilliga aktörer till sidan av årsfestsansvarig. De nya medlemmarna bildar tillsammans med årsfestsansvarig en årsfestskommitté som ordnar en unik, pigg och attraktiv 3-årsfest 2.2.2013. Kommittén får bygga upp ett festkoncept som de gillar från början till slut tillsammans och självständigt.

Sök alltså med och göra en glädjerik årsfest! Det finns saker att göra så väl i planering och verkställning som i program, företagsrelationer och marknadsföring. Tidigare erfarenhet krävs inte, utan iver och öppet sinne.

Ansökning till kommittén är öppen här fram till söndagen 8.4. Tilläggsinformation om kommittén och ansökningen kan frågas av Årsfestskommitténs ordförande Lilli (lilli.konttinen@ayy.fi | 046-597 3929).

Ansök nu, och njut!

7. Kom och sälj på Skattmarknaden

Aarremarkkinat är här igen! Välkommen till en varm loppis där du också kan njuta av en välsmakande brunch och lyssna på bra musik. Kom och hitta nya skatter eller sälj dina gamla skatter. Du kan också sälja något som du har gjort själv.

Om du har något att sälja, anmäl dig här.
FB.

Om du har ytterligare frågor kontakta Eeva Henrikkson förnamn.efternamn@ayy.fi 0407784140

8. Priserna för AUS:s engångshyrbara utrymmen år 2012

Styrelsen har på sitt möte 12/2012 justerat prislistan för AUS:s engångshyrbara utrymmen. De uppdaterade priserna hittar du på AUS:s nätsidor. Priserna hölls annars oförändrade men hyran för Servin Mökki steg till 60 euro för föreningar. Samtidigt övergav man olika priser för medlemmar och föreningar.   Hyran för Servin Mökkis kök bestämdes till 60 euro. Ändringarna träder ikraft 1.4.2012.

Tilläggsinformation om ärendet kan frågas av föreningssektorn på adressen jarjestoasiat@ayy.fi

9. Ädelbrännvin 80 år

5.4.1932 klockan 10 öppnade Oy Alkoholiliike Ab sina dörrar när förbudslagen upphörde. På butikshyllor fanns Ädelbrännvin som med åren har blivit en finsk traditionsdryck. I år har det gått 80 år sedan den där viktiga stunden som Akateeminen jaloviinaseura ry. har beslutat att fira med lämpliga ceremonier.

Festligheterna börjar 5.4 från Alkos flaggskeppsbutik Arkadia klockan 10 då Akateeminen jaloviinaseura tågar till platsen för att överlåta ett kvalitetsbevis och naturligtvis för att köpa flaskorna Sheriff. Samlingen sker på Narinken kl. 09:45, varifrån vi förflyttar oss tillsammans till högborgen. Deltagare önskas vara fosterländskt klädda.

Efter överlåtelsen av kvalitetsbeviset och de obligatoriska transaktionerna firar vi årsfesten en stund på stan varifrån vi under eftermiddagen förflyttar oss tillbaka till Otnäs för att minnas åren fyllda av Ädelbrännvinet mellan bastuturer.

10. Aalto Beer Pong presents: Spring Pong! 7.4.

ABP ordnar en Beer Pong –vårturnering i Otnäs spel- och sitsutrymme (Bistervägen 3A) 7.4. Med i turneringen ryms 24 lag så var snabb och anmäl dig här!

Turneringen kostar 10€/lag (15 e om man spelar med långdrink/cider). I priset ingår minst 2 spel, och naturligtvis speldryckerna (4 drycker per spel). I ett lag finns två spelare. Turneringen består av gruppspel och fortsättningsspel. Från varje grupp går ett lag vidare. Noggrannare spelregler hittar du här.

Anmälningen är bindande!

Evenemanget på Facebook
Tilläggsinformation abp-hallitus@list.ayy.fi

11. Bastu med gamla sånger 9.4

AUS:s sångledarkommitté ordnar vårens stora sångbastu på Strandbastun 9.4 kl. 18.

Som förspel till Teekkarius 140 –jubileumsåret är sångbastuns tema Bastu med gamla sånger. På programmet står sång och bastubad och på plats finns experter på teknologsånger som  sjunger sånger från teknologernas historia. Det finns smått tilltugg och drycker så ta med handduken, dina gamla sånger och fördjupa dig i teknologtraditionen!

Evenemanget på Facebook

12. MAGISTERSTUDERANDE, ANSÖK SOM EN AKTÖR TILL AALTO-UNIVERSITETETS MENTORPROGRAM

Universitetets tidigare studerande, alumn, fungerar som din mentor. Som aktör vill du ha stöd och handledning för utmaningar i arbetslivet, exempel på karriäralternativ och en unik chans att nätverka med specialister från olika discipliner. Seminarierna och materialen ska vara på finska.

Ansök till programmet före 15 maj.

Passa på och ansök.

13. Karriärservice informerar

Aalto in the Game –rekryteringsevenemang för spelbranschen på Aalto Design Factory 12.4.2012 kl. 12 – 17!

Aalto in the Game som Aalto-universitetets karriärservice ordnar  är riktad till dem som studerar inom spelbranschen och de studerande som är intresserade av branschen samt till alumner och unga kunniga.  På Design Factorys Studio kan man kl. 12-14 höra på när experterna inom sina branscher berättar om nuläget i spelbranschen, framtidens scenarier och olika case i praktiken. Vid olika stånd kan du träffa de bästa inhemska företagen inom spelbranschen från och med kl. 14 på Stage.  Se tilläggsinformation och anmäl dig!

Att göra diplomarbetet för ett företag och Diplomarbetsmarknad i Otnäs på onsdagen 18.4.2012 kl. 10-14

Det finns flera olika möjligheter och finansieringsalternativ för att göra diplomarbetet, så som även administrativa och juridiska synvinklar. Kom och lyssna på olika alternativ till skolningen som ordnas kl. 10-12, efter vilket du på diplomarbetsmarknaden kl. 12-14 kan träffa arbetsgivare från teknikbranschen som presenterar diplomarbetsplatser som just nu kan sökas samt berättar om forskningsprojekt och projekt till vilka de söker studerande för en längre tidsperiod.

Läs mera om Diplomarbetsskolningen och Diplomarbetsmarknaden och anmäl dig på Aalto CareerWeb.

Evenemanget hålls på finska.

14. Ristin Kilta ordnar två intressanta föreläsningar

NY SYNVINKELL TILL DIALOGEN MELLAN VETENSKAP OCH RELIGION

Doktor Denis Alexander besöker Otnäs tors. 12.4. Alexander är en evangelikal kristen men han avfärdar både kreationismen och s.k. Intelligent Design-rörelsens vetenskaplighet. Alexander framhäver samtidigt både evolutionens verklighet och å andra sidan Bibelns inspiration. Denis Alexander är även chef för Faraday-institutet i Cambridge som håller framme dialogen mellan religion och vetenskap. Tilläggsinformation om Faraday-institutet.

Kom alltså till M-salen tors. 12.4 och hör vad Alexander föreläser under rubriken ”Beyond Dawkins Delusion: Renewing the Positive Interface Between Science and Faith”

Arrangörer UCC och Ristin Kilta

TEOLOG OCH KOSMOLOG DISKUTERAR BEVIS PÅ GUD

Den kända amerikansk teologen och filosofen, professor William Lane Craig diskuterar universums uppkomst och Guds existens med  professor i kosmologi Kari Enqvistin på Helsingfors universitet (Porthania PII, Universitetsgatan 3)på måndagen 16.4 kl. 10-12. Professor i filosofi Sami Pihlström leder den engelskspråkiga ”Can the Universe Exist Without God?” –diskussionen.

Arrangörer: teknologföreningarna Ristin kilta och Atheos samt Veritas Forum Finland, HOPKO, HSSM

15. AEGEE-Helsinkis infokväll om sommaruniversitet

Har du redan hört om den internationella studentorganisationen AEGEE:s sommaruniversitet?

Är du till exempel intresserad av:

  • att bekanta dig med kulturen i ett annat land guidad av lokala studerande?
  • att tillbringa ett par veckor av din sommar i storstadens vimmel eller under Medelhavets sol?
  • att få nya vänner runt om i Europa?
  • Att resa till ett av de tiotals möjliga resmålen på STUDERANDEBUDGET?

Kom till AEGEE-Helsinkis infokväll och hör mera om sommaruniversitet på KY:s Stora Sida (Norra Järnvägsgatan 21 B, 3:e vån.) tis. 3.4 kl. 18.00.