Föreningsrapport 12/2012

Föreningsrapport 12/2012

Detta är AUS:s föreningsrapport 12/2012. Om du vill få AUS:s föreningsrapport i din e-post kan du beställa den på adressen http://list.ayy.fi/mailman/listinfo/yhdistykset

  1. AUS:s verksamhetsbidrag år 2012
  2. Ansökning av Julkkus Bäste Broder-stipendier är öppen!
  3. Bergsmannagillets Legendariska Ölstafett

1. AUS:s verksamhetsbidrag år 2012

AUS:s styrelse har på sitt möte 17/2012 beslutat om verksamhetsbidrag och höjda verksamhetsbidrag för år 2012.  Beslutet om bidraget finns i sin helhet på adressen /yhdistyksille/apurahat-yhdistyksille/.

De som ansökt om bidrag meddelas även föreningsvis. Förfrågningar och tilläggsfrågor till föreningssektorn (jarjestosektori@ayy.fi)

2. Ansökning av Julkkus Bäste Broder-stipendier är öppen!

Känner just du en Bäste Broder? Har du sett eller hört av honom?

Wappentidningen Julkku delar igen ut guldvärda Bäste Broder (Hyvä Veli)-stipendier till de flitiga arbetarna i vårt samfund.  Vi behöver just dina iakttagelser för att hitta Bästa Bröderna. Inkludera motiveringar varför personen som du föreslår är en Bäste Broder i iakttagelseuppgifterna.

Kännetecken: En Bäste Broder är en flitig arbetare som just inte skryter om sig själv. Han hjälper när någon behöver hjälp. En Bäste Broder är en hederlig och duktig samfundets uppehållare.

Anmäl dina iakttagelser och motiveringar senast 21.4.2012 till adressen julkku@julkku.fi.

Från BB-kontoret, i väntan på dina iakttagelser,

Hyväileum Julkku

 3. Bergsmannagillets Legendariska Ölstafett

Bergsmannagillets Legendariska Ölstafett kommer igen!

Det är igen dags att samla ihop ett lag utan lever bland er för att springa runt i Institutionen för materialteknik på valborgsmässoafton. För igen kommer Bergsmannagillets legendariska Ölstafett! Ölstafetten startar från institutionens innergård på måndag morgon 30.4.2012 kl. 9.00!

I varje lag bör det finnas tre (3) löpare och ett (1) ankare = sammanlagt  fyra (4) personer. Deltagandet kostar 10 euro och betalningsuppgifterna skickas till det anmälda lagets ansvarsperson via e-post.

Anmälningen till ölstafetten öppnar på Ilmomasiina på torsdagen 19.4.2011 kl. 12.00 på adressen: http://vk.ayy.fi/ilmomasiina/ När man anmäler sig kan man välja mellan den allmänna kassen och kvinnoklassen. Med ryms de 35 första lagen! Det lönar sig även att anmäla sig till reservplatserna eftersom man kan komma om något lag beslutar att annullerar sitt deltagande.

Ölstafettens regler för nybörjare:

Ankaret börjar dricka när kanonen smäller. När ankaret har druckit sin flaska tom startar den första löparen. Halvvägs finns en drickpunkt där löparen ska dricka en flaska öl under bevakning av den officiella övervakaren. Efter det fortsätter löparen till målen där ankaret börjar om på nytt. Allt upprepas tills ankaret har förstört även sin sista dricka (och utmanat sin lever). Ett lag kan emellertid diskvalificeras på basis av en felaktig prestation som domaren har definierat.  Prestationen avbryts då ifrågavarande fel upptäcks.

Låt det törstigaste laget vinna!

VILL DU FÅ DIN NYHET I DENNA RAPPORT?

Skicka din korta text senast på onsdag kl. 10.00 till adressen jarjestoasiat@ayy.fi. Nyheterna skickas till översättarna så du kan skicka din text som enspråkig. I slutändan är det AUS:s organisations- och föreningssakkunnig Joonas Jylhä (joonas.jylha@ayy.fi, tel. 050 520 9442) som redigerar innehållet i föreningsrapporten.