Föreningsrapport 13/2012

Detta är AUS:s föreningsrapport 13/2012. Om du vill få AUS:s föreningsrapport i din e-post kan du beställa den på adressen http://list.ayy.fi/mailman/listinfo/yhdistykset

  1. AUS:s verksamhetsbidrag år 2012
  2. Anmäl dina evenemang till AUS:s läsårskalender 2012-2013
  3. Bergsmannagillets Legendariska Ölstafett
  4. Öppning av OtaKoppis bobollsäsong 3.5.2012

1. AUS:S VERKSAMHETSBIDRAG ÅR 2012

AUS:s styrelse har på sitt möte 17/2012 beslutat om verksamhetsbidrag och höjda verksamhetsbidrag för år 2012.  Beslutet om bidraget finns i sin helhet på adressen /yhdistyksille/apurahat-yhdistyksille/jaetut-toiminta-avustukset-201/

De som ansökt om bidrag meddelas även föreningsvis. Förfrågningar och tilläggsfrågor till föreningssektorn (jarjestosektori@ayy.fi)

2. ANMÄL DINA EVENEMANG TILL AUS:S LÄSÅRSKALENDER 2012-2013

Föreningar och aktörer inom AUS har möjlighet att meddela viktiga datum för sina evenemang till studentkårens läsårskalender. Evenemang kan meddelas genom det nedan länkade google docs –dokumentet fram till söndagen 27.5.2012. Fyll i era evenemang under rätt månad i tidsordning. Skriv en text som ni vill ha i kalendern i ”Tapahtuman nimi/Teksti”-kolumnen (med gul bakgrund). Vänligen notera att det ryms högst 25 tecken på en rad, inklusive mellanslag. Fundera när du skriver hur många rader du vill ”slösa” från din egen kalender. Kalendern kommer att bli trespråkig så ta även detta i beaktande när du planerar texten.

Om flera evenemang har antecknats på samma dag samma tid väljs det som berör största delen av studerandena till kalendern. Dokumentet kan redigeras fram till den givna deadlinen 27.5.2012 och fram till dess kan ni gå och göra ändringar i era evenemang. Fyll i kolumnerna noggrant och kontrollera och dubbelkontrollera att uppgifterna är korrekta. Kom ihåg att även fylla i i tabellen vem som ordnar evenemanget.

https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0ArnDlXGvbkaXdDhCZm9Wdkw1N3hwNDg3YUhjTUM2aHc

Frågor och kommentarer kan skickas till AUS:s informatör Henna Lahti (henna.lahti@ayy.fi eller 050 5209440).

3.     BERGSMANNAGILLETS LEGENDARISKA ÖLSTAFETT

Bergsmannagillets Legendariska Ölstafett kommer igen!

Det är igen dags att samla ihop ett lag utan lever bland er för att springa runt i Institutionen för materialteknik på valborgsmässoafton. För igen kommer Bergsmannagillets legendariska Ölstafett! Ölstafetten startar från institutionens innergård på måndag morgon 30.4.2012 kl. 9.00!

I varje lag bör det finnas tre (3) löpare och ett (1) ankare = sammanlagt fyra (4) personer. Deltagandet kostar 10 euro och betalningsuppgifterna skickas till det anmälda lagets ansvarsperson via e-post.

Anmälningen till ölstafetten öppnar på Ilmomasiina på torsdagen 19.4.2011 kl. 12.00 på adressen: http://vk.ayy.fi/ilmomasiina/ När man anmäler sig kan man välja mellan den allmänna kassen och kvinnoklassen. Med ryms de 35 första lagen! Det lönar sig även att anmäla sig till reservplatserna eftersom man kan komma om något lag beslutar att annullera sitt deltagande.

Ölstafettens regler för nybörjare:

Ankaret börjar dricka när kanonen smäller. När ankaret har druckit sin flaska tom startar den första löparen. Halvvägs finns en drickpunkt där löparen ska dricka en flaska öl under bevakning av den officiella övervakaren. Efter det fortsätter löparen till målen där ankaret börjar om på nytt. Allt upprepas tills ankaret har förstört även sin sista dricka (och utmanat sin lever). Ett lag kan emellertid diskvalificeras på basis av en felaktig prestation som domaren har definierat.  Prestationen avbryts då ifrågavarande fel upptäcks.

Låt det törstigaste laget vinna!

4. ÖPPNING AV OTAKOPPIS BOBOLLSÄSONG 3.5.2012

OtaKoppi öppnar sin säsong på torsdagen 3.5. klo 17.00-19.00 på Vindängens plan i Hagalund (otakoppi.fi/pelaamaan). Alla som är intresserade av boboll är välkomna! Man får även komma försenad!

På programmet står ledigt spel och ingen tidigare erfarenhet behövs. På platsen finns spelredskapen för dem som behöver dem samt radar för slag och kast. Ta med en kompis och kom och spela!

P.S. Ingen fara även om du inte hinner till säsongsöppningen! Spelen fortsätter efter säsongsöppningen varje onsdag kl. 18.30-20.30 hela sommaren.

VILL DU FÅ DIN NYHET I DENNA RAPPORT?

Skicka din korta text senast på onsdag kl. 10.00 till adressen jarjestoasiat@ayy.fi. Nyheterna skickas till översättarna så du kan skicka din text som enspråkig. I slutändan är det AUS:s organisations- och föreningssakkunnig Joonas Jylhä (joonas.jylha@ayy.fi, tel. 050 520 9442) som redigerar innehållet i föreningsrapporten.