Bostadens inflyttningsgranskning är nu möjlig att göra elektroniskt

Den nya hyresgästen bör granska skicket på sin bostad inom en vecka från inflyttningen. På så vis garanteras att bristerna i bostaden kan fixas och att AUS:s bostäder hålls i bra skick från en hyresgäst till en annan. Granskningen av bostadens skick kan nu göras helt och hållet elektroniskt. Vi uppmuntrar alla nya hyresgäster att också använda den elektroniska blanketten för konditionsgranskning istället för pappersblankett. Detta försnabbar processen för alla, man kan ordna nödvändiga reparationer eller städning av bostaden snabbare och hyressäkerheten kan snabbare återbetalas till den föregående hyresgästen.

I den elektroniska blanketten för konditionsgranskning fylls i bostadens adress, hyresgästens namn och e-post och bostadens skick bedöms.  Den ifyllda blanketten hamnar automatiskt hos AUS och en kopia av den skickas även till hyresgästens e-post. Tilläggsinformation om konditionsgranskning och allmänna instruktioner för den nya hyresgästen finns på AUS:s nätsidor på adressen: /sv/medlemmar/boende/information-om-sokning/inflyttning/

Blanketten för konditionsgranskning översätts som bäst och den kan även fyllas i på engelska och svenska inom en nära framtid.

Respons och frågor om den elektroniska blanketten kan skickas till boendesakkunnig Jaakko Koivula (forman.efternamn@ayy.fi, tel. 050 520 9444).

AUS:s bostadskontor hjälper dig i alla frågor gällande boende.