Veckorapport 34/2012

Detta är AUS:s Veckorapport 34/2012

Kom ihåg att anmäla dig som närvarande och betala studentkårens medlemsavgift senast 13.9. Noggrannare instruktioner finns här. De nya läsårskalendrarna kommer denna vecka. Kom och hämta din från servicepunkten!

Soligt slut på augusti till alla!

  1. Händer i veckan
  2. Aalto-universitetets inskription inför läsåret 2012—2013 och Aalto Party
  3. Studiestödet förnyades – märkte du det?
  4. Anmälan till tentamen obligatorisk vid alla Aaltos högskolor
  5. AUS hjälper bostadslösa studerande
  6. Find a flat, Mate!
  7. Föreslå årets Aalto-idrottare 2012
  8. SHVS övergår till ett nytt avgiftssystem från och med 1.9.2012
  9. SHVS har problem med sitt faktureringssystem
  10. Fartens tjusning och att göra saker tillsammans
  11. Aalto Beer Pong: Ladyboy tournament på lördagen 1.9

1. Händer i veckan

Från och med mån. 20.8: Polijazz CARIBBEAN STREET och LYRICAL HIPHOP!

2. Aalto-universitetets inskription inför läsåret 2012—2013 och Aalto Party

Otnäs campus, tisdag 4.9.

Programmet

  • 13.00-14.30 Inskriptionsceremonin (A-salen, Otsvängen 1)
  • 15.00-16.00 Campus i blom: plantering av blomlökar och inrättning av odlingsföreningen Aalto Garden Otaniemi (Ainoplatsen, Otnäsvägen 11)
  • 16.00-21.00 Aalto Party: efterfest (Ainoplatsen, Otnäsvägen 11)

Inskriptionsceremoni

Studenter och personal vid Aalto-universitetet är inbjudna för att fira den traditionella invigningen av läsåret tisdag 4.9.2012 klockan 13. Inskriptionen äger i år rum på Otnäs campus. Inskriptionsceremonin, som börjar med den traditionella processionen, fortsätter fram till cirka 14.30.

På grund av begränsat antal sittplatser, anordnas det en live stream som kan följas på Design Factory. Ingen förhandsanmälan krävs för detta.

Campus i blom

Efter inskriptionsceremonin har festdeltagarna möjlighet att tillsammans plantera hundratals blomlökar för att glädja aaltoiter och sätta färg på campus. Under planteringen sker inrättandet av odlingsföreningen Aalto Garden Otaniemi. För planen av planteringen står studentföreningen av landskapsarkitektur Vista.

Aalto Party

Aalto Party är efterfesten till den mer formella inskriptionsceremonin. Festligheterna för samman studenter och personal vid hela Aalto-universitetet för att njuta av gemensamma aktiviteter under friare former.

Aalto Party börjar med utmaningen mellan AUS och Aalto-universitetets ledning, som inleds med den redan traditionella dragkampen. Under eftermiddagen kan du spela personbingo, se på film, basta, träffa och lära känna människor, bygga ett drömcampus i sand och mycket, mycket mera.

Mer information om programmet under Aalto Party hittar du närmare evenemanget på Facebook och på Partyts egna webbplats.

Festområdet är beläget utomhus vid Otnäsvägen 11 och Maskinbyggarvägen 2. Även Aalto Party kräver e-anmälan. Till Aalto Party kan man klä sig enligt vädret framom etiketten. Gratis busstransport till Aalto Party från campus i Tölö och Arabia, med start från huvudbyggnaderna.

  • BIZ: 14.45, 15.15 och 15.30
  • ARTS: 14.45 och 15.15

Anmälning

Välkommen med att inviga campus tillsammans!

3. Studiestödet förnyades – märkte du det?

Aaltos studiestödsservice ordnar i samarbete med AUS:s socialpolitiska sektor ett studiestödsinfo måndagen 27.8 kl.15-17 på Studio på Design Factory (adr. Betongblandargränden 5, Otnäs) .

Tillställningen koncertrerar sig på inverkningar av att studiestödet beviljas i två steg och på hur uppföljningen av studieframgång har ändrat och blivit strängare. Som inledare på tillställningen fungerar studiestödschef Anna Pernu.

Tillställningen är främst riktad till studerande som deltar i mottagandet av nya studerande men alla studerande som har frågor om studiestödet är välkomna.

Tilläggsinformation om ändringarna i studiestödet.

Välkommen!

4. Anmälan till tentamen obligatorisk vid alla Aaltos högskolor

Tentamensanmälan (till de i WebOodi angivna tentamina, mellantentamina och mellanförhör) blir obligatoriskt i Aalto-universitetets alla högskolor. Anmälan ska göras via WebOodi senast en vecka före tentamenstillfället.

Tentamensfrågor som önskas på något annat än undervisningsspråket ska begäras skilt av ansvarsläraren senast två veckor före tentamen. Obs! I Aalto ECON ges tentamensfrågorna endast på undervisningsspråket.

Anmälningarna kontrolleras före tentamenstillfället börjar och tillträde till tentsalen ges endast till de anmälda. Vid stora tentamina kan alla släppas in i salen och då kontrolleras anmälningarna efter tentamenstillfället. I dylika fall korrigeras inte tentamenspappret för dem som inte varit anmälda. Studerande kan inte förhandla om andra förfaringssätt med lärarna.

Denna praxis tas i bruk från och med den första utvärderingsperioden för läsåret 2012-2013 (27.8-8.9.2012).

5. AUS hjälper bostadslösa studerande

AUS:s har en nödlogikoordinator, Vera Moshina, fram till 31.10. Moshina hjälper alla de AUS:s medlemmar som har problem med att hitta en bostad åt sig för hösten 2012. Nödlogikoordinatorn ger rådgivning i bostadssökning, ordnar tillfällig logi och hjälper i övrigt i bostadsärenden.

Nödlogikoordinatorn har mottagning på AUS:s bostadskontor i Otnäs vid följande tidpunkter:

  • 7.8- 29.8 kl. 12-14.
  • 30.8 – 15.9 kl. 12-16.
  • 16.9 – 1.10 kl. 12-14.

Övriga tider enligt överrenskommelse.

Veran nås via telefon på numret 050 520 9413 och via e-post på adressen emergencyhousing(at)ayy.fi

Aalto-universitetets studentkår ordnar dessutom tillfällig nödlogi i sina egna utrymmen under september. Om du misstänker att du behöver kortvarig nödlogi, kontakta nödlogikoordinatorn. Nödlogikoordinatorn tar emot nödlogibegäran och ger råd i praktiska arrangemang. Huvudsakligen tar man inte emot reservationer till nödlogin i förväg för att det ska finnas plats för dem som akut behöver det.

Nödlogikoordinator uppdaterar ständigt även AUS:s egen databank om bostadssökning i huvudstadsregionen. Databanken finns här.

Koordinatorn är anställd i samarbete med Aalto-universitetet. Tilläggsinformation fås direkt av nödlogikoordinatorn eller boendesakkunnig Jaakko Koivula (050 520 9444, fornamn.efternamn@ayy.fi).

6. Find a flat, Mate!

Som en del av Welcome Weeks-evenemangshelhet ordnas i Tiedekulma Find a flat, Mate! -evenemanget 30.8.12 kl. 16-19. Evenemangets syfte är att hjälpa de redan till Finland ankomna studerandena som har akut bostadbehov med att hitta ett lämpligt hem åt sig för utbytestiden. Studerande som söker bostad eller rumskamrat samt hyresvärdar som erbjuder bostäder är välkomna till evenemanget. Information om detta lönar det sig alltså att förmedla till såväl internationella som finländska studerande. På plats på evenemanget är även HOAS, Lyyra, Forenom och CheapSleep som berättar om sina tjänster.

  • Plats: Helsingfors universitetets Tankehörna , Alexandersgatan 7, Helsingfors
  • Tid: 30.8.2012, kl. 16.00- 19.00
  • Tillägsinformation om evenemanget finns på Welcome Weeks sidor.

7. Föreslå årets Aalto-idrottare 2012

Aalto-universitetets studentkår och Aalto-universitetets idrottsförening rf (AaltoUS) belönar årligen årets Aalto-idrottare. Aalto-idrottaren väljs bland de förslag som kommit från medlemmarna och belönas med en vandringspokal i samband med Aaltomilen. Sökandet efter årets Aalto-idrottare 2012 har startat.

Till årets Aalto-idrottare kan du föreslå vilken idrottare som helst som du känner som studerar vid Aalto-universitetet och uppfyller följande krav:

  • har haft framgång i sitt eget gren på nationell eller internationell nivå ELLER har speciellt i år varit framgångsrik i sin egen gren i SELL 2012-tävlingarna
  • har studerat framgångsrikt
  • är en rättvis och hederlig medlem i samfundet

Skicka ett fritt formulerat förslag samt motiveringar till ditt förslag senast måndagen 3.9 via e-post till adressen liikunta@ayy.fi. Tilläggsinformation kan du fråga efter från samma e-postadress.

8. SHVS övergår till ett nytt avgiftssystem från och med 1.9.2012

Från och med början av september är alla besök på mottagningen för allmän hälsa och mental hälsa, inklusive specialistläkar-, fysioterapi- och gruppbesök, avgiftsfria för studerandena. Också besöken hos munhygienisterna är avgiftsfria. Klienterna betalar endast för besöken på tandläkarmottagningarna men den första undersökningen hos tandläkare är fortfarande avgiftsfri.

Se nya avgifterna för besök hos tandläkare

Prislistan för avgiftsbelagda intyg (t.ex. Läkarintyg för körkort) och utlåtanden förblir oförändrad. Obs! Enligt nuvarande praxis debiteras bötesavgiften (25 euro) också i fortsättningen för icke avbokade besök även för avgiftsfria mottagningsbesök .

9. SHVS har problem med sitt faktureringssystem

Under det gångna året har SHVS har haft problem med sitt faktureringssystem som systemleverantören trots flera försök inte lyckats lösa.

Till följd av detta var SHVS tvungen att avbryta utskicket av fakturor under sommarstängningen, och en del av besöken i maj-juni är fortfarande ofakturerade.

Systemleverantören har blivit ombedd att reda ut felen för att vi ska kunna fortsätta faktureringen. Vi gör vårt bästa för att problemen ska åtgärdas så snabbt som möjligt.

Vi har sökt efter ett bättre faktureringssystem sedan våren och vår avsikt är att ta i bruk ett nytt system så fort som möjligt.

Vi beklagar problemen som faktureringssystemet orsakat och önskar att våra klienter har tålamod. Om du har anmärkningar gällande en faktura eller betalningspåminnelse kan du kontakta oss via nätet här.

Närmare upplysningar: ekonomidirektör Olli-Pekka Luukko, olli-pekka.luukko(at)yths.fi

10. Fartens tjusning och att göra saker tillsammans

På lakinlaskijais-dagen 1.10 ordnas från och med kl. 14 Otatarhakörningen – i år ännu mer fantastiskt.

Detta är startskottet för byggande av ett fordon!

Planera, snickra ihop, bygg, utmana dig själv och andra, bli ivrig.. Som fordon duger ett med mänskokraft gående åkdon, vars utseende och prestation bedöms vid sidan av laganda. Lägg ihop ett team och anmäl er till tävlingen!

Tillägsinformation på Facebook

11. Aalto Beer Pong: Ladyboy tournament på lördagen 1.9

Nu är det igen dags att mäta Beer Pong-förmågan!! Denna gång tävlar man i flicka+pojke -par. Turneringen arrangeras i Otnäs spel- och sitzutrymme (Bistervägen 3A). Anmälning till turneringen via den här länken. Anmälningen är bindande!

Turneringen korstar 10€/lag (15 e om man spelar med lonkero/cider). Laget består av två spelare var av den ena alltså är en flicka och den andra en pojke. Tilläggsinformation på Facebook.

Noggrannare spelregler finns via den nedanstående länken.

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *