Städning av studentrum upphör från och med 1.10

Regelbunden städning av studentrummets gemensamma utrymmen utförd av underhållsföretaget har ingått i studentrummens hyra i Teknologbyn och Alberga. Från och med 1.10 träder ett nytt avtal om fastighetsskötsel i kraft i vilket städning av studentrummets gemensamma utrymmen inte längre ingår. Efter detta ska hyresgästerna själv se till att lägenheten är städad. Trappuppgångarna och husets allmänna utrymmen städas normalt även efter detta.

Man avstår från städning av studentrummens gemensamma utrymmen på grund av höga kostnader och för att alla AUS-medlemmar ska behandlas lika. Städning av studentrummens gemensamma utrymmen i bostadsmålen i Helsingfors har aldrig ingått i hyran.

Efter 1.10 ska hyresgästerna i studentrum städa de gemansamma utrymmena och hålla sin bostad i allmänhet i bra skick. Till exempel att förvara avfall i studentrum eller på balkong är strikt förbjudet och det kan leda till varningar eller till och med till upplösning av hyresavtalet. Om man märker att studentrummet är i olämpligt skick ges en städningsuppmaning. Efter uppmaningen kan bostaden städas av AUS och då debiteras städningskostnaderna gemensamt av alla studentrummets hyresgäster. Vid problemsituationer kan hyresgästen kontakta slottsvärden i sitt eget hus eller direkt AUS:s bostadskontor.

Boendesakkunnig Jaakko Koivula (050 520 9444, fornamn.efternamni@ayy.fi) svarar på frågor och ger tilläggsinformation om ändringen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *