Föreningsrapport 17/2012

Här kommer höstens första föreningsrapport! Om du vill få AUS:s föreningsrapport i din e-post kan du beställa den på adressen http://list.ayy.fi/mailman/listinfo/yhdistykset

I denna veckas föreningsrapport tas det bland annat upp AUS:s kommande föreningsskolning, campusfesten och World Capital-projektets jippo på Senatstorget.

  1. Svara på AUS:s förfrågan om föreningsskolning
  2. Kom och var medryckande på Senatstorget – anmäl dig senast tis. 4.9
  3. Kom med på campusfesten
  4. Sök till förvaltningens studentrepresentant
  5. En ny medlemsförmån från Hertz till AUS:are
  6. Välkommen med i scouterna – presentationskväll för scoutverksamhet 25.9

1. SVARA PÅ AUS:S FÖRFRÅGAN OM FÖRENINGSSKOLNING

AUS:s föreningssektor arrangerar igen skolning för gamla och nya föreningsaktörer på höst-vintern. Nu är vi intresserade av era åsikter om hurdan skolning ni tror att ni behöver.  Du kan svara på den korta blanketten på adressen https://lomake.ayy.fi/yhdistykset/onskemal-till-auss-foreningsskolning/. Du kan även skicka respons och önskemål via e-post till adressen jarjestoasiat@ayy.fi

2. KOM OCH VAR MEDRYCKANDE PÅ SENATSTORGET – ANMÄL DIG SENAST TIS. 4.9

Finns det någonting som du alltid har velat göra på Senatstorget? Kom och gör det med din förening! På måndagen 10.9 kl. 17-22.30 arrangerar vi omkring World Student Capital-projektet ett Night at the Campus-evenemang där studerandena erövrar Senatstorget. På plats kommer det att vara uppträdare, tält, matstånd och allt möjligt annat program!

Vi vill även ge föreningar och studentgrupper möjlighet att komma och göra kvällen oförglömlig. På torget kommer det tälttak för föreningar och en skild s.k. torgscen för olika teatergrupper och för andra som uppträder. På stora scenen uppträder bl.a. MIAU som var med på Flow-festivalen och där ordnas diskussioner om frågor som berör studerande. Ni kan alltså till exempel ordna en minisits, pop up –teater, diskussioner, tävlingar, dragkamp eller sjunga alla sångerna i sångboken. Alltså någonting som bra beskriver er förening eller som ni annars är bra på. Nästan allt är alltså möjligt!

Anmälning ska göras senast 4.9 kl. 10 med blanketten som finns på adressen https://elomake.helsinki.fi/lomakkeet/36357/lomake.html .

Tilläggsinformation kan frågas av Matti Lehto (matti.lehto@hyy.fi, 050 325 8041). Evenemanget hittar du även på Facebook: https://www.facebook.com/events/401079883271094/

PS. Är kalendern full och du hinner inte på något sätt? Skriv in Night at the Campus 10.9 på er förenings evenemangskalender och ta med era fuxar och andra medlemmar till höstens största stadsfestival! Gör evenemanget till ert eget och kom alla tillsammans och ha roligt!

World Student Capital är ett gemensamt designhuvudstadsprojekt mellan huvudstadsregionens student- och studerandekårer, städer och Helsingfors universitet som studerandena gör åt studerandena.

3. KOM MED PÅ CAMPUSFESTEN

AUS:s campusfest (fi. kampuskarkelot) ordnas i år på mån. 17.9 i Tölö och på tis. 18.9 –ons. 19.9 i Otnäs. I Arabiastanden firades campusfesten redan i samband med de nya studerandenas orientering.

På campusfesten kan ni presentera er förenings verksamhet för nya studerande, sälja halarmärken och göra bekantskap med nya människor.  Speciellt för i år är att på måndag i Tölö och på tisdagen i Otnäs arrangeras även ett kvällsevenemang vars idé är att ni kan bjuda in nya medlemmar att bekanta sig med er verksamhet till klubb- och bastuutrymmena. Er förening kan delta en eller flera dagar.

På dagen är stånden sannolikt öppna kl. 10-14. Till ert stånd får ni ett bord och en stol, annat material tar föreningarna själv med sig.  Anmälningen är här, men om du behöver någon tilläggsinformation kan du be om det av arrangören för campusfesten Maiju Tompuri maiju.tompuri@ayy.fi.

Campusfestens tidtabell:

Mån. 17.9 Campusfestens 1:a dag: på dagen i Tölö

Tis. 18.9 Campusfestens 2:a dag: på dagen i Otnäs i den gamla huvudbyggnaden. På kvällen möjlighet att reservera några klubbutrymmen där det görs någonting föreningsroligt som är öppet för alla och som marknadsförs på dagen.

Ons. 19.9 Campusfestens 3:e dag: På dagen i Otnäs i den gamla huvudbyggnaden. På kvällen Världen på campuset- evenemang som den internationella sektionen arrangerar.

4. SÖK TILL FÖRVALTNINGENS STUDENTREPRESENTANT

AUS söker studentrepresentanter till förvaltningsorgan i högskolorna för ingenjörsvetenskaper och elektroteknik och i handelshögskolan.

Ansökningsutlysningarna:

Dessutom söker AUS en halloped-ansvarig från högskolan för elektroteknik.

Tilläggsinformation: /blog/2012/08/17/ayy-hakee-halloped-vastaavaa-sahkotekniikan-korkeakoulusta/

Sök för att påverka!

5. EN NY MEDLEMSFÖRMÅN FRÅN HERTZ TILL AUS:S MEDLEMMAR

Hertz erbjuder AUS:s medlemmar 10 % rabatt för alla hyrningar och ett gratis medlemskap i Hertz #1 Club Gold! Se närmare uppgifter på adressen http://www.ayy.fi/edut.

6. VÄLKOMMEN MED I SCOUTERNA – PRESENTATIONSKVÄLL FÖR SCOUTVERKSAMHET 25.9

Man kan gå med i scouterna i vilken ålder som helst, och det lönar sig eftersom scouterna är givande volontärarbete.  Det är äventyr och upplevelser som ökar på förtroendet för egna färdigheter. I scouterna lär du dig organisationsfärdigheter, samarbetsfärdigheter och ledning samt kan du prova på nya idéer i en trygg omgivning.  Det finns 38 miljoner scouter i världen, nästan i alla världens länder. Scouterna är politiskt obundna och verksamheten som sker i scouternas lokalföreningar, scoutkårerna, är öppen för alla.

Scouterna är på uppgång i huvudstadsregionen och vuxna volontärarbetare behövs. Kom alltså med och bekanta dig! Vi presenterar scoutverksamhet 25.9. klockan 18-20 på Partioasema med matsäck på adressen Tölögatan 55. Bjud även med din kompis! Du kan få mera information också på adressen www.pääkaupunkiseudunpartiolaiset.fi eller genom att ringa till kontoret till Anna: 09 88651216 eller via e-post anna.kolehmainen@partio.fi.

Evenemanget hittar du även på Facebook: http://www.facebook.com/events/337475083011564/

VILL DU FÅ DIN NYHET I DENNA RAPPORT?

Skicka din korta text senast på onsdag kl. 10.00 till adressen jarjestoasiat@ayy.fi. Nyheterna skickas till översättarna så du kan skicka din text som enspråkig. I slutändan är det AUS:s förenings- och kommunikationssakkunnig Joonas Jylhä (joonas.jylha@ayy.fi, tel. 050 520 9442) som redigerar innehållet i föreningsrapporten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *